30. اولیور کان (آلمان)
اولیور کان دروازه بان تیم ملی آلمان در چهار جام جهانی 1994، 1998، 2002 و 2006 بود و طی 8 بازی در این رقابت ها، 6 برد، 1 تساوی و 1 شکست کسب نمود، 4 گل دریافت کرد و 5 بار نیز موفق به کلین شیت شد. کان دروازه بانی چابک با رفلکس های سریع، تونایی شوت گیری بالا و قدرت رهبری فوق العاده بود. اولیور کان در دو جام جهانی 1994 و 1998 در لیست آلمان حضور داشت، اما به ترتیب ذخیره بودو ایگنر و آندریاس کوپکه بود و بدون انجام حتی یک بازی، توسط دو تیم شگفتی ساز آن ادوار یعنی بلغارستان و کرواسی در مرحله یک چهارم نهایی هر دو جام، به همراه آلمان حذف شد. در جام جهانی 2002 با کنار رفتن بسیاری از بازیکنان باتجربه ژرمن ها، اولیور کان به عنوان کاپیتان و دروازه بان اول قدم به مسابقات نهاد و درخشش غیر قابل وصفی نیز از خود به نمایش گذاشت. آلمان پس از برد 8-0 مقابل عربستان سعودی، با نتیجه 1-1 در مقابل جمهوری ایرلند متوقف شد، اما با درخشش کان در چهار دیدار متوالی مقابل کامرون، پاراگوئه، آمریکا و کره جنوبی کلین شیت کرد تا راهی فینال مسابقات شود. در دیدار فینال، کان با وجود مصدومیت درون دروازه تیمش ایستاد، اما دو گل رونالدو مانع رسیدن وی به آرزویش یعنی قهرمانی در جام جهانی شد. کان اولین دروازه بانی شد که در یک جام جهانی 5 بار کلین شیت می کند، اتفاقی که توسط بوفون و کاسیاس تکرار شد. آلمان با درخشش کان نایب قهرمان شد و این درخشش در حدی بود که بسیاری معتقدند که اگر کان نبود، آلمان شاید حتی به جمع هشت تیم برتر نیز راه نمی یافت. کان در پایان مسابقات ضمن حضور در تیم منتخب و دریافت دستکش طلایی بهترین دروازه بان جام، به تنها دروازه بان تاریخ جام جهانی بدل شد که به توپ طلای مسابقات دست می یابد. در جام جهانی 2006، کان این بار نیمکت نشین ینس لمن شد و فقط در دیدار رده بندی مقابل پرتغال درون دروازه تیمش ایستاد و به آلمان کمک کرد به عنوان سومی مسابقات دست یابد.
بازی برجسته کان در جام جهانی: کان در هر سه دیدار مرحله حذفی جام جهانی مقابل پاراگوئه، آمریکا و کره جنوبی درخشید و انتخاب یک دیدار از سه دیدار فوق الذکر به عنوان بازی برجسته کان کار دشواری است، اما عملکرد بسیار خوب وی در مقابل پاراگوئه هرگز فراموش نخواهد شد.
29. جانلوییجی بوفون (ایتالیا)
جانلوییجی بوفون دروازه بان ایتالیا در پنج جام جهانی 1998، 2002، 2006، 2010 و 2014 بود و طی 14 حضور در این رقابت ها، 6 برد، 4 تساوی و 4 شکست کسب نمود، 10 گل دریافت کرد و 6 بار نیز موفق به کلین شیت شد. بوفون یک شوت گیر فوق العاده با واکنش هایی بسیار سریع، هوش زیاد و قدرت رهبری بود. وی در جام جهانی 1998 به عنوان ذخیره جانلوکا پالیوکا فرصت حضور در میادین را پیدا نکرد. در جام جهانی 2002 و در اولین حضورش در مقابل اکوادور دروازه اش را بسته نگه داشت، اما با مصدومیت نستا و سپس محرومیت کاناوارو، در سه دیدار متوالی پنج بار دروازه اش باز شد و ایتالیا در مرحله یک هشتم نهایی توسط کره جنوبی از دور مسابقات کنار رفت. بوفون دیگر در هیچ دیدار جام جهانی بیش از یک گل دریافت نکرد و در جام جهانی 2006 اوج درخشش خود را نشان داد. وی در این دوره از مسابقات پنج کلین شیت کرد که چهار کلین شیت متوالی مقابل جمهوری چک، استرالیا، اوکراین و آلمان موجب شد ایتالیا راهی فینال شود. در دیدار نهایی نیز پس از تساوی ایتالیا و فرانسه در پایان 120 دقیقه، ضربات پنالتی حکم به قهرمانی نسل طلایی آتزوری داد. بوفون در طول مسابقات فقط دو گل دریافت کرد که به همراه فابین بارتز (1998) و ایکر کاسیاس (2010) به تنها دروازه بانان قهرمان تاریخ جام جهانی بدل شدند که تنها دو بار دروازه شان در طول تورنمنت باز شده است، با این تفاوت که بوفون هرگز در جریان بازی از حریفان گلی دریافت نکرد، و یک گل وی توسط بازیکنان خودی زده شد و گل دیگر از روی نقطه پنالتی توسط زیدان. بوفون در تیم منتخب جام جهانی 2006 قرار گرفت و عملکرد فوق العاده اش موجب شد، دومین بازیکن برتر سال 2006 اروپا شود. در جام جهانی 2010 بوفون فقط یک نیمه مقابل پاراگوئه بازی کرد و با مصدومیت دیگر قادر به همراهی ایتالیا نبود و عملکرد ضعیف فدریکو مارکتی در غیاب او موجب شد، ایتالیا در همان مرحله گروهی حذف شود. در جام جهانی 2014 نیز بوفون با مصدومیت بازی اول تیمش را از دست داد، اما در دو دیدار بعدی هرچند عملکرد خوبی داشت، اما ایتالیا مغلوب کاستاریکا و اروگوئه شد و از دور مسابقات کنار رفت. بوفون که با پنج دوره حضور در جام جهانی به صورت مشترک با آنتونیو کارباخال، لوتار ماتئوس و رافا مارکز رکورددار حضور در جام جهانی است، این فرصت را داشت تا ششمین حضور خود در جام جهانی 2018 را تجربه کند، اما حذف ناباورانه ایتالیا در دور مقدماتی موجب شد تا بوفون نتواند رکوردشکنی کند.
بازی برجسته بوفون در جام جهانی: بوفون در هر دو دیدار نیمه نهایی و فینال جام جهانی 2006 عملکرد بسیار خوبی داشت. واکنش دیدنی وی در مقابل ضربه سر زیدان هیچگاه فراموش نمی شود، اما در مقابل آلمان نیز بسیار خوب از دروازه تیمش دفاع کرد.
28. ساندور کوچیس (مجارستان)
ساندور کوچیس مهاجم تیم ملی مجارستان در جام جهانی 1954 بود و طی 5 بازی در این رقابت ها، 4 برد و 1 شکست به همراه تیمش تجربه کرد و 11 بار دروازه حریفان را گشود. کوچیس یکی از بهترین گلزنان تاریخ فوتبال است که علاوه بر شوت های فوق العاده ای که می زد، در زدن ضربات سر مهارت بالایی داشت و به همین دلیل به وی لقب "مرد سر طلایی" دادند. کوچیس عضو تیم رویایی مجارستان در جام جهانی 1954 بود و به همراه فرانس پوشکاش خوش درخشید. وی در همان دیدار ابتدایی مقابل کره جنوبی هت تریک کرد، در بازی دوم مقابل آلمان غربی موفق شد چهار گل به ثمر رساند، تا به تنها بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شود که در یک دوره مسابقات در مقابل قهرمان آن دوره هت تریک می کند. در مرحله یک چهارم نهایی و در نبرد برن، دو گل دیگر به ثمر رساند تا مجارستان با نتیجه 4-2 از سد برزیل عبور نماید و در حالی که دیدار دو تیم مجارستان و اروگوئه در پایان 90 دقیقه با نتیجه مساوی 2-2 خاتمه یافت، در اوقات اضافی دو بار دروازه مدافع عنوان قهرمانی را گشود، تا مجارستان راهی فینال شود. در دیدار نهایی مقابل آلمان غربی برخلاف دیدارهای گذشته موفق به گلزنی نشد و آلمان با یک کامبک فراموش نشدنی موفق به کسب عنوان قهرمانی مسابقات شد. کوچیس با به ثمر رساندن 11 گل به اولین بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شد که تعداد گل هایش را دو رقمی می کند و موفق به کسب کفش طلای مسابقات شد و علاوه بر حضور در تیم منتخب، جایزه توپ نقره دومین بازیکن برتر جام را نیز کسب نمود. وی اکنون پس از ژاست فونتین بهترین میانگین گلزنی در تاریخ جام جهانی را داراست و در رده ششم بهترین گلزنان تاریخ مسابقات قرار گرفته است.
بازی برجسته کوچیس در جام جهانی: انتخاب یک بازی برای بازیکنی که دو بار هت تریک می کند و دو بار نیز با بریس خود موجبات صعود تیمش را فراهم می کند، بسیار دشوار است. اما فراموش نکنیم کوچیس چهار بار دروازه آلمان غربی را گشود که در پایان مسابقات قهرمان شد.
27. ژالما سانتوس (برزیل)
ژالما سانتوس مدافع راست تیم ملی برزیل در چهار جام جهانی 1954، 1958، 1962 و 1966 بود و طی 12 بازی در این رقابت ها، 8 برد، 2 تساوی و 2 شکست را تجربه کرد. یک بار موفق به گلزنی شد و در چهار کلین شیت سلسائو سهیم بود. در حالی که سانتوس در ابتدا به دلیل مهارت های دفاعی اش شناخته می شد، اما از قابلیت های هجومی و نفوذهای بسیار خوبی برخوردار بود و تکنیک خوبی نیز داشت. وی تکل های خوبی نیز می زد و بازیکن سریعی بود و به "دیوار" مشهور شد. سانتوس در ترکیب ثابت برزیل در جام جهانی 1954 به میدان رفت و حتی گل اول برزیل در مقابل مجارستان را نیز به ثمر رساند، اما با شکست 4-2 مقابل این تیم، در مرحله یک چهارم نهایی از دور مسابقات کنار رفت. سانتوس در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت. در جام جهانی 1958 سانتوس جایگاهش در تیم را از دست داد و تا فینال بازی نکرد، اما به حدی در برد 5-2 مقابل سوئد درخشید که با یک نمایش دلپذیر در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت. برزیل موفق به کسب اولین عنوان قهرمانی اش در جام جهانی شد. در جام جهانی 1962 سانتوس در تمامی دیدارهای برزیل در ترکیب اصلی قرار داشت و به همراه برزیل موفق به کسب دومین قهرمانی متوالی شد. در دیدار نهایی مقابل چکسلواکی روی گل سوم تیمش تاثیرگذار بود تا سلسائو یک پیروزی شیرین را جشن بگیرد. سانتوس برای سومین جام متوالی در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت و رکوردی جاودانه به نام خود به ثبت رسانید، رکوردی که فقط توسط فرانتس بکن باوئر و فیلیپ لام تکرار شد. جام جهانی 1966 برای سانتوس و برزیل اصلا خوب پیش نرفت و شکست مقابل مجارستان در مرحله گروهی موجب حذف از مسابقات گردید.
بازی برجسته سانتوس در جام جهانی: سانتوس در هر دو حضورش در فینال جام جهانی خوش درخشید، اما بازی در مقابل سوئد در سال 58 به حدی نمایش درخشانی داشت که با فقط یک بازی در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت.
26. هریستو استویچکوف (بلغارستان)
هریستو استویچکوف مهاجم تیم ملی بلغارستان در دو جام جهانی 1994 و 1998 بود و طی 10 بازی در این رقابت ها، 3 برد، 2 تساوی و 5 شکست را تجربه کرد و 6 بار نیز دروازه حریفان را گشود. وی ستاره بی همتای تاریخ فوتبال بلغارستان است که بازیکنی چپ پا، سریع، تکنیکی و خلاق بود و از قدرت تمام کنندگی بالایی نیز برخوردار بود. از سویی سانترهای خوبی نیز ارسال و ضربات آزاد و پنالتی زیبایی به سمت دروازه حریفان شلیک می کرد. با وجود شکست 3-0 در مقابل نیجریه در دیدار ابتدایی، بلغارستان چهار بار دروازه یونان را گشود که دو بار آن توسط استویچکوف بود. وی سپس یک گل نیز وارد دروازه آرژانتین کرد، تا بلغارستان به عنوان تیم دوم راهی مرحله حذفی شود. در مرحله یک هشتم نهایی جدال بلغارستان و مکزیک در پایان 120 دقیقه با نتیجه مساوی خاتمه یافت و استویچکوف زننده تک گل تیمش بود. سپس وی در دیدار مقابل آلمان مدافع عنوان قهرمانی مسابقات یک گل ماهرانه به ثمر رساند، تا بلغارستان در کمال شگفتی و برای اولین و آخرین بار در جمع چهار تیم برتر مسابقات قرار گیرد. هرچند استویچکوف یک بار نیز دروازه ایتالیا را گشود، اما بلغارستان شکست خورد و از راهیابی به فینال مسابقات بازماند. شکست 4-0 در دیدار رده بندی مقابل سوئد، پایانی بر رویاپردازی های بلغارها در جام جهانی 94 بود. استویچکوف با به ثمر رساندن 6 گل به صورت مشترک کفش طلای بهترین گلزن جام را دریافت کرد و ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، جایزه توپ برنز بهترین بازیکن جام را نیز کسب نمود. استویچکوف به همراه بلغارستان در جام جهانی 1998 نیز حاضر بود، اما عملکرد بسیار ضعیف بلغارها موجب شد به عنوان تیم آخر در همان مرحله گروهی از دور مسابقات حذف شوند. در تمجید از عملکرد استویچکوف همین بس که پس از خروج وی، بلغارها دیگر هرگز موفق به حضور در جام جهانی نشدند.
بازی برجسته استویچکوف در جام جهانی: بازی در مقابل آلمان در مرحله یک چهارم نهایی، در حالی که بلغارستان با نتیجه 1-0 از حریف خود عقب بود، استویچکوف با یک ضربه آزاد دیدنی ورق بازی را برگرداند و با گل یوردان لچکوف، بلغارستان به بزرگترین افتخار فوتبالی اش دست یافت.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش سوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش چهارم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش پنجم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش ششم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هفتم)