طرفداری- ستاره پیشین تیم ملی ایران درباره شرایط ایران در جام جهانی روسیه و گل خاطره انگیز خود به آمریکا به صحبت پرداخت.
به نقل از پادکست گل، مهدی مهدویکیا گفت:
گروه ایران در جام جهانی واقعا یکی از سختترین گروههاست. من فکر میکنم ما در گروه قهرمانها قرار داریم. از نظر من بازی با مراکش سرنوشت ما را در جام جهانی مشخص خواهد کرد و بعد از آن بازی میتوانیم به صعود امیدوار باشیم یا نباشیم.
بازیکن نامدار تیم ملی ایران از گلزنی به آمریکا تا شرایط فعلی فوتبال ایران به صحبت پرداخت که در زیر میخوانیم:
آقای مهدوی کیا میخواستیم حس شما را بعد از زدن آن گل تاریخی به آمریکا بدانیم.
باید بگویم که در زندگی من اتفاقهایی رخ داده که هیچ وقت فراموش نخواهم کرد و آن گل یکی از اتفاقاتی است که فراموش نخواهم کرد. شاید بتوان گفت مهمترین لحظات دوران فوتبال من بود. فکر میکنم ۲۱ یا ۲۲ ساله بودم که توانستم آن گل را به ثمر برسانم. زدن چنین گل مهمی در آن سن و سال اتفاق بسیار بزرگی محسوب میشود. خیلی خوشحال بودم که توانستم دروازه آمریکا را باز کنم. هم برای خودم و هم برای فوتبال ایران اتفاق بزرگی بود. تمام تمرکز من در آن صحنه این بود که توپ را وارد دروازه کنم. بعد از آن که فیلم گل را دیدم فهمیدم که علیرضا منصوریان هم در کنار من بود و میتوانستم به او پاس بدهم ولی فکر میکنم تصمیم خوبی گرفتم که ضربهام را محکم به سمت دروازه زدم.
نظر شما درباره مقایسه تیم فعلی ایران با تیم سال ۹۸ چه است؟
واقعا نمیتوان ترکیب این دو تیم را مقایسه کرد. هر نسلی شرایط خاص خود را دارد. تیم ۹۸ تیم کاملی بود که ستارههای بزرگی داشت. من فکر میکنم آن نسل یکی از بهترین نسلهای فوتبال ایران بود. در هر پستی بازیکنان بزرگی داشتیم مثلا در دروازه احمدرضا عابدزاده را داشتیم و در خط حمله خداداد عزیزی و علی دایی بودند. بازیکنانی هم مثل کریم باقری و حمید استیلی را هم داشتیم. واقعا تیم کاملی بود. فقط فکر میکنم تجربه بینالمللی ما پایین بود. آن زمان بازیکنان کمی از ما بودند که لژیونر بودند که یکی از آنها خودم بودم ولی الان بازیکنان زیادی از تیم ملی تجربه بینالمللی دارند و تیم واقعا قدرتمندی است. من فکر میکنم اگر به خودمان کمی باور داشته باشیم حتی بتوانیم در جام جهانی از گروهمان صعود کنیم. تنها تفاوت تیم فعلی با تیم قبلی تجربه اروپایی است.
از تیم خودتان یعنی آکادمی کیا صحبت کنید و اهدافتان را برای ما بیان کنید.
کیا یک ایدهای بود که سالها در ذهن خودم داشتم. هر وقت به ایران میآمدم با این سوال مواجه میشدم که چرا ایران زیرساختهایی برای فوتبال پایه مثل آلمان ندارد. من با این تیم سعی کردم شرایطی را ایجاد کنم که بازیکنان جوان را که توانایی مالی زیادی ندارند پیدا کنم و فرصت یادگیری فوتبال را در اختیارشان قرار بدهم. هدف ما این است که اگر بازیکنان تیم به ۱۷ یا ۱۸ سال برسند ۲۰۰ بازی بینالمللی داشته باشند. هنوز بازیکنان ما جوان هستند و باید آنها را به خوبی پرورش داد. خیلی از کارهای مهم با اسپانسر پیش میرود. در ایران تمام اسپانسرها به تیمهای بزرگ توجه میکنند و اسپانسری نیست که به فوتبال پایه توجه کند.
آیا شما از باشگاههای دیگر هم کمک مالی گرفتهاید یا تمام این هزینهها را خودتان انجام دادید؟
خیر من هیچ حمایت مالی در این زمینه نشدهام و تمام این کارها شخصی بوده است البته بعضی اسپانسرهایی در مقاطعی کنار ما بودند ولی آنها کاملا ما را حمایت نکردند و ضمانتی هم نبود که آنها تا چه اندازه کنار ما باشند.
درباره علیرضا جهانبخش میتوانید به ما توضیح بدهید؟ شما مشاورههای زیادی به او میدهید و باعث شدید او به هلند برود.
علیرضا را از زمان داماش گیلان میشناختم. من شش ماه در داماش بودم. از همان روز اولی که او را دیدم فهمیدم که استعداد فوقالعادهای دارد. فصل خیلی خوبی هم در داماش داشت. او به من گفت که پیشنهادات زیادی از تیمهای ایرانی دارد و یک پیشنهاد هم از هلند که ناشناخته است. او از من نصیحت خواست و من به او گفتم این همان چیزی است که من خودم تجربه کردم وقتی از بوخوم پیشنهاد داشتم و به او گفتم که رفتن به هلند برای او بسیار مفید خواهد بود. او به هلند رفت و آنجا تجربه زیادی کسب کرد. پیش مشاوره دیگری که به او دادم این بود که او فعلا در هلند بماند و بعدا به لیگ دیگری برود. او باید به شرایط فوتبال هلند عادت کند. من از پیشرفت او بسیار خوشحال هستم و به خودم میبالم و حالا فکر میکنم او آماده رفتن به یک لیگ بزرگتر است. جهانبخش بازیکنی سریع و تکنیکی محسوب میشود و تمام کنندگی خوبی دارد. من امیدوارم بعد از جام جهانی او تصمیم خوبی برای خود بگیرد.
درباره انتقال بازیکنان ایرانی به اروپا چه عاملهایی فکر میکنید باعث میشوند بازیکنان ایرانی به اروپا نروند؟
همانطور که میدانید بازیکنان غیراروپایی باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند تا به اروپا بروند و این برای بازیکنان ایرانی بسیار سخت است. زمانی بود که ۱۳ تا ۱۴ بازیکن ایرانی در بوندسلیگا بودند ولی الان ژاپنیها این تعداد بازیکن را در آلمان دارند و الان ما یک بازیکن هم نداریم در بوندسلیگا باشند. با این حال فکر میکنم حضورمان در جام جهانی باعث شود بازیکنان ایرانی بتوانند به آلمان یا اسپانیا بروند. ناراحت کننده است که ما در لیگهای تراز اول بازیکنی را نداریم.
میتوانید تصور کنید روزی با وحید هاشمیان مثلا در ایران مربیگری کنید؟
بله چراکه نه. من و وحید دوستان خوبی برای هم هستیم و اکنون همکار محسوب میشویم. من مطمئنم که وحید مربی بسیار موفقی خواهد شد. من امیدوارم او از تجربهاش برای کمک به فوتبال ایران استفاده کند و در ۱۰ سال آینده سالهای روشنی برای ما بسازد.
نظرتان را درباره جام جهانی و گروه سخت ایران میگویید؟
بله گروه ما واقعا یکی از سختترین گروهها است. من فکر میکنم ما در گروه قهرمانها قرار داریم. از نظر من بازی با مراکش سرنوشت ما را در جام جهانی مشخص خواهد کرد و بعد از آن بازی میتوانیم به صعود امیدوار باشیم یا نباشیم. پرتغال و اسپانیا تیمهای خوبی هستند ولی من فکر میکنم فوتبال دفاعی ما همانطور که برابر آرژانتین دیدیم در این دو بازی به سود ما باشد. ما تیمی بودیم که در انتخابی، عملکرد خیلی خوبی داشتیم. ساختار دفاعی ما فوقالعاده بود و تا بازی پایانی گلی دریافت نکردیم. من امیدوارم که البته خط حمله ما پیشرفت داشته باشد چون متاسفانه کم هم گل زدیم. در هر صورت من امیدوارم آقای کیروش تاکتیکهایی را انتخاب کند تا جام جهانی موفقی داشته باشیم. فوتبال غیرقابل پیشبینی است. صعود از گروه ما بسیار دشوار است. خیلیها فکر میکنند شکست دادن مراکش کار آسانی است ولی من فکر میکنم آن بازی هم یکی از بازیهای سخت ما باشد. مراکش تیمی است که چهار گل در نیجریه به ثمر رساند. تیمی بسیار باکیفیت است. کار ما در جام جهانی بسیار سخت است ولی باید امیدوار باشیم.