آشنایی با پست های مختلف فوتبال آمریکایی
با توجه به اینکه فصل جاری لیگ ملی فوتبال آمریکایی NFL رو به پایان هست و بازیهای فینال کنفرانسی در هفته آینده برگزار میشه، قصد دارم تا پست های مختلف این بازی رو معرفی کنم تا کسانی که میخواهند فینال بازیها رو ببیند یه آشنایی داشته باشند. امیدوارم که به دردتون بخوره.
من قبلاً در پستی قوانین فوتبال آمریکایی رو بصورت خلاصه شرح دادم که لینکش اینه: https://www.tarafdari.com/node/865978
اول از همه بگم که در فوتبال آمریکایی از آرایشهای متنوع و مختلفی برای دفاع و حمله استفاده میشه که چون در اینجا صرفاً هدفمون معرفی پست های مختلف هست، یک آرایش دفاعی و یک آرایش تهاجمی خاص رو مورد بررسی قرار میدم. اگه شد شاید بعداً آرایش ها و تاکتیک های مختلف رو هم بنویسم.
در عکسی که مشاهده میکنید، تیم پایین مهاجم است و تیم بالا مدافع است. توپ در جایی که بازی متوقف شده روی زمین قرار داره و یکی از بازیکنان مهاجم بازی رو با برداشتن توپ ادامه میده.
اول به معرفی بازیکنان تیم مهاجم میپردازیم:
سنتر (C) : بازیکنی است که توپ رو از روی زمین برمیداره و از بین پاهاش توپ رو به سمت عقب به کوارتربک پاس میده. سنتر به همراه گاردها و تکل ها یک کمربند تشکیل میدهند که موسوم به "افنسیو لاین" هست. وظیفه افنسیو لاین اینه که جلوی بازیکنان تیم مدافع رو بگیرن تا به سمت بازیکن صاحب توپ هجوم نیاورند.
گارد (G) : در دو طرف سنتر دو گارد وجود دارند. گاردها هم مثل سنترها جزئی از افنسیو لاین هستند و وظیفه اصلیشون اینه که جلوی بازیکنان مدافع رو بگیرن. علاوه بر اون در بعضی مواقع گاردها وظیفه دارند تا با هل دادن مدافعین، راه رو برای عبور بازیکن مهاجم صاحب توپ باز بکنند.
تکل (T) : در دو طرف گاردها هستند و کناری ترین بازیکنان افنسیو لاین هستند. تکلها در افنسیو لاین اهمیت بالایی دارند و باید هر مدافعی که گاردها موفق به متوقف کردنش نشدند رو متوقف کنند (که اصطلاحاً بلاک کردن گفته میشه)
کوارتربک (QB) : مغز متفکر تیم در فاز حمله است. توپ رو از سنتر میگیره و بعد تصمیم میگیره که با توپ چکار بکنه! بطور معمول 3 تا گزینه برای کوارتربک وجود داره. حالت اول اینه که توپ رو به یکی از بازیکنان هم تیمی خودش به سمت جلو پاس بده (به این حالت Passing Play گفته میشه) حالت دوم اینه که توپ رو به یکی از بک ها بده تا اونا با توپ شروع به دویدن بکنند. (به این حالت Rushing Play گفته میشه) حالت سوم هم اینه که خودش به همراه توپ به سمت جلو حرکت بکنه (به این حالت هم مثل حالت قبلی Rushing play گفته میشه). کوارتربک ها معمولاً مهمترین بازیکنان تیم هستند.
واید رسیور (WR) : این بازیکنان در جناحین زمین قرار میگرند و وظیفه شون اینه که به سمت جلو حرکت کنند و منتظر باشند تا پاسهای ارسالی از از کوارتربک رو دریافت بکنند. بعد از اینکه پاس رو دریافت کردند میتونند با توپ به سمت جلو حرکت کنند تا زمانی که به هر شکلی متوقف بشوند.
هافبک (HB) : این بازیکن پشت کوارتربک قرار میگیره و وظیفه اصلی این بازیکنان اینه که توپ رو از کوارتربک بگیرند و با توپ به سمت جلو حرکت بکنند. به هافبک ها، رانینگ بک (RB) هم گفته میشه. در برخی مواقع هافبک ها به کمک محافظت از کوارتربک میروند و مدافعینی که از افنسیو لاین عبور کردند رو بلاک میکنند.
فول بک (FB) : این بازیکن هم پشت کوارتربک قرار میگیره و وظیفه اش یه جورایی بر خلاف هافبک هست. یعنی اینکه وظیفه اصلیش اینه که توی بلاک کردن به افنسیو لاین کمک کنه و وظیفه دومش اینه که توپ رو از کوارتربک بگیره و به سمت جلو هجوم ببره. فول بک از پست های اصلی بازی نیست و خیلی از تیمها از فول بک استفاده نمیکنند.
تایت اند (TE) : یکی از پست هاب جالب بازی! این بازیکنان در انتهای افنسیو لاین قرار میگیرند. وظیفه این پست ترکیبی از افنسیو لاین و وایدرسیور هست. یعنی گاهی موارد به افنسیو لاین در بلاک کردن کمک میکنند و گاهی به سمت جلو میروند تا مثل واید رسیور پاس های ارسالی رو دریافت کنند. معمولاً هنگامی که Passing play باشه، مثل وایدرسیور عمل میکنند و هنگامی که Rushing play باشه، مثل افنسیو لاین عمل میکنند.
اما پست های دفاعی:
دفنسیو تکل (DT) : این بازیکنان در جلوی تیم دفاع روبروی سنتر و گاردها قرار میگیرند. وظیفه این بازیکنان اینه که از افنسیو لاین عبور کنند و بازیکن صاحب توپ رو متوقف کنند (اصطلاحاً تکل کردن گفته میشود) یا اینکه مانع ارسال پاس کوارتربک بشوند.
دفنسیو اند (DE) : این بازیکنان در دو سمت دفنسیو تکل ها قرار میگیرند و وظیفه تقریباً مشابهی با آنان دارند. دفنسیو اند ها معمولاً با تکل های تیم مهاجم روبرو هستند و باید از آنها عبور کنند. به مجموعه دفنسیو تکل و دفنسیو اند، "دفنسیو لاین" گفته میشه.
کرنربک (CB) : این بازیکنان در جناحین زمین قرار میگیرند و با واید رسیورهای حریف روبرو هستند. کرنربک ها دو وظیفه اصل دارند. اول اینکه بتونند با گرفتن توپ یا منحرف کردن مسیر توپ، مانع رسیدن توپ به واید رسیور بشوند وظیفه دوم هم اینه که اگه توپ به واید رسیور رسید، باید هرطوری شده متوقفش کنند (البته تا زمانی که پاس به وایدرسیور نرسیده نباید برخوردی بین آنها رخ برهد).
لاین بکر (LB) : این بازیکنان یک خط عقب تر از دفنسیو لاین قرار میگیرند و چند وظیفه ترکیبی دارند. اول اینکه مثل دفنسیو لاین، از افنسیو لاین بگذرند و بازیکن صاحب توپ را متوقف کنند. دوم اینکه بازیکن صاحب توپ که از دفنسیو لاین عبور کرده را متوقف کنند. سوم اینکه در دفاع از پاس های کوتاه و متوسط به کرنربک ها کمک کنند. معمولاً یکی از لاین بکرهای میانی (MLB) وظیفه رهبری دفاع رو بر عهده داره.
سیفتی (S) : در انتهای دفاع قرار میگیرند. وظیفه اصلی این بازیکنان اینه که بازیکنانی که از بقیه بازیکنان عبور کردند رو متوقف کنند. سیفتی ها در دفاع از پاس های بلند به کرنربک ها کمک میکنند. معمولاً دو سیفتی در بازی وجود دارد که یکی سیفتی آزاد (Free Safety : FS) و دیگری سیفتی قدرتی (Strong Safety : SS) گفته میشوند. معمولاً سیفتی های قدرتی در سمت قرار میگیرند تا در تکل کردند تایت اند به لاین بکرها کمک کنند.
این پست های عادی بازی بود. در برخی شرایط که یک تیم قصد داره که توپ رو شوت بزنه یا اینکه پانت بکنه از بازیکنان دیگری مثل لانگ اسنپر، کیکر، پانتر و گانر استفاده میکنه. بطور خلاصه اگه بگم کیکر (K) وظیفه اش اینه که توپ رو به سمت دروازه حریف شوت بکنه و پانتر (P) وظیفه اش اینه که توپ رو با پا محکم دور کنه تا از دروازه خودی دور بشه.
نکته نهایی هم در مورد شماره پیراهن بازیکنا بگم. در فوتبال آمریکایی هر پست یک سری شماره مختلف رو میتونه بگیره. برای مثال کوارتربک، کیکر و پانتر فقط شماره 1 تا 19 رو میتونند داشته باشند. افنسیو لاین ها فقط شماره 50 تا 79 رو میتونند داشته باشند و بقیه پست ها هم به همین شکل فقط اعداد خاصی رو میتونند به تن کنند.