سال جدید را بدون شک باید یک سال فوتبالی نام نهاد؛ سالی که قرار است تیم ملی ایران در دو رقابت مهم بین المللی شرکت کند، ابتدا حضور در جام جهانی 2014 برزیل در حدود دو ماه دیگر و سپس شرکت در رقابت های جام ملت های آسیا 2015 که اواخر امسال در استرالیا برگزار می شود.
در این بین و در تعطیلات نوروز نیز در حیطه فوتبال ملی و فدراسیون فوتبال اتفاقاتی رخ داد که از مهم ترین آنها می توان به قرعه کشی جام ملت های آسیا 2015 استرالیا و همگروهی تیم ملی ایران با کشورهای قطر، بحرین و امارات اشاره کرد، ضمن اینکه همچنان بحث تمدید قرارداد کارلوس کی روش و بحث ماندن یا رفتن وی از تیم ملی از دغدغه های اصلی مسئولان فوتبال ایران از جمله علی کفاشیان، رئیس همیشه خندان فدراسیون فوتبال محسوب می شود.
به همین بهانه و در نخستین روزهای سال به سراغ علی کفاشیان رفته و گفت و گویی را با وی ترتیب دادیم که متن کامل آن در زیر می آید:
فارس: تیم ملی ایران در رقابتهای جام ملتهای آسیا با کشورهای قطر، امارات و بحرین همگروه شد. با اینکه حدود 10 روز از قرعهکشی رقابتهای جام ملتهای آسیا در سال 2015 میگذرد اما شاهد اظهارنظر رسمی از سوی رئیس فدراسیون فوتبال نبودهایم. در خصوص گروه ایران در این رقابتها چه نظری دارید؟
واقعاً فرقی نمیکرد با چه کشورهایی همگروه شویم و با هر کشور دیگری هم همگروه میشدیم باید بازیهای خوبی را از خود در این رقابتها به نمایش میگذاشتیم. ما در حال حاضر تیم اول قاره کهن هستیم و باید در جام ملت های آسیا بهترین بازیهای خود را ارائه دهیم. ضمن اینکه سطح قدرت تمام کشورهای عربی یکسان است.
فارس: به نظر شما این گروه برای تیم ملی آسان است یا دشوار؟
من معتقدم که گروه ما نه آسان است و نه دشوار چون تیمهایی با تیم ملی ایران همگروه شدهاند که سرمایهگذاری زیادی را انجام دادهاند تا بتوانند خود را در فوتبال آسیا نشان دهند به خصوص قطر و امارات که هزینههای زیادی را برای فوتبال انجام داده و اقدامات زیادی کردهاند و نباید به سادگی از این سرمایهگذاریها گذشت، آنها تیمهای خوب و قویای هستند و میتوانند برای هر تیمی مشکلساز شوند.
فارس: شما به همراه کیروش در استرالیا بودید و سرمربی تیم ملی پس از مشخص شدن قرعه تیم ملی در جام ملتهای آسیا ضمن اظهارنظر در مورد گروه ایران، صحبتهای دیگری را انجام داد که از آن بوی ماندن در تیم ملی پس از جام جهانی نمیآید. به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال ایران چه استنباطی از این مصاحبهها داشته و دارید؟
در هر صورت قرارداد کیروش تا جام جهانی با تیم ملی اعتبار دارد و هنوز آن را تمدید نکردهایم. من هم چند جا اعلام کردهام که تمدید قرارداد کیروش نیازمند افزایش بالای دستمزد و حقوق او هست که باید بودجه آن به نحوی تأمین شود که هنوز محل تأمین بودجه را پیدا نکرده ام.
فارس: بحث دستمزد 30 میلیاردی برای تمدید قرارداد کیروش صحت دارد؟
در صورتی که بخواهیم قرارداد کیروش را تمدید کنیم باید سالی 15-16 میلیارد تومان برای او و دستیارانش در نظر بگیریم. البته این دستمزد دلاری بوده و در حال حاضر برای تأمین آن با مشکل مواجه هستیم. اگر دولت تضمینی برای تأمین این بودجه به ما ندهد ما برای تمدید قرارداد کیروش مطمئناً مشکل خواهیم داشت.
فارس: در صورت عدم تمدید قرارداد با کارلوس کیروش، آیا مربی دیگری را برای تیم ملی در نظر دارید؟
خیر، فعلاً تا جام جهانی دست نگه خواهیم داشت و فکری برای این موضوع نکرده و برنامهریزی خاصی انجام ندادهایم.
فارس: این سؤال را از آنجایی پرسیدم که در گذشته گفته بودید تا قبل از جام جهانی تکلیف سرمربی تیم ملی را مشخص کرده و از گذشته در این خصوص عبرت گرفتهاید؟
هنوز با کیروش قرارداد داریم و در حال انجام کارها با او هستیم و باز هم تأکید میکنم که کسی را به عنوان گزینه برای جایگزینی کیروش مد نظر نداریم.
فارس: برای تمدید قرارداد کیروش، نتایج تیم ملی در جام جهانی هم مهم است؟
کیروش تمام تلاش خود را کرده و تیم ملی را به جام جهانی رسانده است و انشالله که در برزیل هم تیم ملی بتواند بازیهای قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارد. ما برای تمدید قرارداد کیروش به نتایج تیم ملی در جام جهانی نگاه نمیکنیم بلکه ما به سابقه کار و فعالیت سرمربی نگاه میکنیم. بنابراین نمیتوان نتایجی که در جام جهانی کسب میشود را ملاکی برای تمدید قرارداد با کیروش در نظر گرفت.
فارس: به نظر میرسد با آمدن دستیار پرتغالی کیروش، دیگر حضور مربی ایرانی در کادر فنی تیم ملی منتفی شده باشد؟
آن زمان هم که سیموئز دستیار اول کیروش بود، امید نمازی با عنوان مربی ایرانی در ترکیب کادر فنی تیم ملی حضور داشت. بنابراین با وجود آمدن دستیار پرتغالی، کیروش همچنان به دنبال دستیار ایرانی بوده و باید خودش این کمک ایرانی را انتخاب کند.
فارس: حضور بازیکنان ایرانی شاغل در خلیج فارس، از جمله نکونام، جباری و منتظری برای همراهی تیم ملی در اردوی خارجی تیم ملی به کجا رسید؟
نامهنگاریها را با آنها انجام دادهایم اما هنوز پاسخی به ما ندادهاند.
فارس: دو سه روز پیش هم در نامهای به سازمان لیگ، تیمها را تهدید کردید که در صورت عدم همکاری با تیم ملی برایشان پرونده قضایی باز خواهد شد؟
درست است و من این نامه را ارسال کردم تا باشگاهها خود را موظف به همکاری با تیم ملی بدانند.
فارس: پس با این حساب باید بازیکنان استقلال، سپاهان، فولاد و تراکتور قید همراهی تیمهای خود در هفتههای پنجم و ششم لیگ قهرمانان را بزنند؟
درست است و بازیکنان ملیپوش باید تیم ملی را در اردوی آفریقای جنوبی همراهی کنند مگر اینکه با تفاهم با کارلوس کیروش این تعدادی که اشاره کردید پس از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا به اردوی تیم ملی بپیوندند.
فارس: بحث دو میلیارد وزارت ورزش که قرار است به پرسپولیسیها کمک شود و در گروی امضای شما هست به کجا رسید؟
این موضوع به زودی محقق می شود و مشکل خاصی برای پرداخت این کمک وجود ندارد. پرسپولیسیها به زودی این پول را دریافت خواهند کرد و مشکل خاصی در راه پرداخت این مبلغ به آنها وجود ندارد.
فارس: امید نمازی به عنوان مربی تیم فوتبال زنان آمریکا انتخاب شد. در این خصوص چه نظری دارید؟
در این خصوص نظر خاصی ندارم. نمازی کارش را رها کرد و به آمریکا رفت چون از آنجا پیشنهاد داشت.
فارس: آیا تیم ملی را در سفر به آفریقای جنوبی همراهی خواهید کرد؟
خیر، برای اینگونه سفرها و اردوهای تیم ملی گرفتار هستم و نمیتوانم تیم را در اردوهای خارجی همراهی کنم.
فارس: به برزیل چطور؛ به جام جهانی می روید؟
بحث برزیل فرق دارد و باید برای حضور در کنگره فیفا حاضر شوم که زمان برگزاری این کنگره با برگزاری جام جهانی همزمان است و در زمان بازی های تیم ملی در این کشور خواهم بود.
فارس: این روزها بحثی وجود دارد و گفته میشود احتمال دارد حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان نیز راهی برزیل شود. تا چه اندازه این موضوع را تأئید میکنید؟
این موضوع را نه شنیدهام و نه خبری از آن دارم و هیچ صحبتی تا به حال در مورد سفر آقای روحانی به برزیل نشده است.
فارس: وینگادا، سرمربی جدید پرتغالی تیم ملی امید از چه زمانی کار خود را با این تیم آغاز میکند؟
وینگادا هم احتمالاً اوایل هفته آینده به کشورمان سفر کرده و از اواسط هفته و طی روزهای بیستم و بیست و یکم فروردین کار را آغاز خواهد کرد.
فارس: یک مقدار هم راجع به لیگ برتر صحبت کنید، دو هفته پایانی این رقابتها بسیار حساس شده است و به نظر نظارت ویژه فدراسیون فوتبال را میطلبد؟
درست است و قرار است برای این دیدارها ناظران ویژه فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی انتخاب و اعزام شوند. قویترین افراد ما بر دو هفته پایانی رقابتها نظارت کامل دارند و خدا را شکر تا به امروز سلامت مسابقات را شاهد بودهایم و امیدوارم تا به پایان نیز شاهد این صحت و سلامتی در برگزاری رقابتها باشیم.
فارس: فکر میکنید کدام تیم قهرمان لیگ برتر شود؟
به اندازهای لیگ برتر امسال حساس است که نمیتوان قهرمان آن را از حالا معرفی کرد.
فارس: اهالی فوتبال امسال بیشتر علاقه دارند تا تیمهایی به غیر از استقلال و پرسپولیس قهرمان لیگ برتر امسال شوند. آیا برای فدراسیون فوتبال این موضوع مهم است؟
برای ما فرقی نمیکند و هر تیمی که لیاقت بیشتری داشته باشد و خوب بازی کند و قهرمان شود از نظر ما هم قهرمان است. همه تیمها زحمت خود را میکشند و خوبی لیگ ما هم در این است که به اندازه ای حساسیت دارد که همچنان مشخص نیست چه تیمی قهرمان لیگ برتر میشود و هنوز چند تیم در کورس قرار دارند. در لیگ همه تلاش خود را میکنند و این از نقاط قوت لیگ برتر ما محسوب میشود.
فارس: برای کسب میزبانی جام ملتهای آسیا در سال 2019 به تازگی چه اقداماتی صورت گرفته است؛ البته عربستانیها خود را از حالا به عنوان میزبان جام ملتهای آسیا در سال 2019 معرفی کردهاند؟
در کنار عربستان، ایران و تایلند و امارات هنوز حضور دارند و ما هم تلاش خود را میکنیم تا بتوانیم میزبانی این رقابتها را به دست بیاوریم. بر همین اساس 18 فروردین جلسهای را با مدیران کل ورزش و رؤسای هیأتهای 6 استانی که به عنوان میزبان به AFC معرفی شدهاند برگزار خواهیم کرد تا آخرین اقدامات و هماهنگی ها را برای حضور ناظران AFC انجام داده و در نهایت بتوانیم این میزبانی را کسب کنیم. ما همه کار انجام میدهیم تا بتوانیم به بهترین شکل خودمان را به گروه بازرسان AFC نشان دهیم.