شانس ایران و مراکش که با اقتدار و بدون شکست و حتی گل خورده به این جام صعود کردند و تجربه شگفتیسازی در جام های جهانی دارند (مراکش در سالهای ۱۹۸۶ و ۱۹۹۸ و ایران تساوی با اسکاتلندی که هلند افسانهای دهه ۱۹۷۰ را برده بود در سال ۱۹۷۸ و باخت ثانیه آخر با آرژانتین نایب قهرمان جهان البته به لطف مسی و داور و تساوی با نیجریه در دوره قبل و با مربی پرتغالی که تسلط کامل بر فوتبال پرتغال و اسپانیا دارد) برای پدیده شدن در جام جهانی آتی چقدر است؟
قهرمان جام ملتهای اروپا ۲۰۱۶: پرتغال
قهرمان جام ملتهای اروپا ۲۰۱۲: اسپانیا
در جام جهانی آتی پیشبینی نتایج قهرمانان دو دوره اخیر جام ملتهای اروپا براساس روند گذشته چه خواهد شد؟
بدین منظور بهتر است نگاهی به برخی نتایج قهرمانان جام ملتهای اروپا در دو دوره جام جهانی پس از قهرمانی آنها در جام ملتهای اروپا داشته باشیم.
قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۸۰: آلمان غربی
جام جهانی ۱۹۸۲: الجزایر ۲ آلمان غربی ۱
قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۸۴: فرانسه
جام جهانی ۱۹۹۰: عدم موفقیت فرانسه به حضور در این جام جهانی
قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۹۲: دانمارک
جام جهانی ۱۹۹۴: عدم موفقیت دانمارک به حضور در این جام جهانی
قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۹۶: آلمان
جام جهانی ۱۹۹۸: کرواسی ۳ آلمان ۰
قهرمان جام ملتهای اروپا ۲۰۰۰: فرانسه
جام جهانی ۲۰۰۲: سنگال ۱ فرانسه ۰ و حذف فرانسه در دور مقدماتی
جام جهانی ۲۰۰۶: کره جنوبی ۱ فرانسه ۱
قهرمان جام ملتهای اروپا ۲۰۰۴: یونان
جام جهانی ۲۰۰۶: عدم موفقیت یونان به حضور در این دوره جام جهانی
جام جهانی ۲۰۱۰: کره جنوبی ۲ یونان ۰ حذف یونان و صعود کره به مرحله دوم
قهرمان جام ملتهای اروپا ۲۰۰۸: اسپانیا
جام جهانی ۲۰۱۴: حذف اسپانیا در دور مقدماتی
جام ملتهای اروپا ۲۰۱۲: قهرمان اسپانیا و نایب قهرمان ایتالیا
جام جهانی ۲۰۱۴: حذف هر دو تیم اسپانیا و ایتالیا در دور مقدماتی
نتایج احتمالی: با مشاهده نتایج این قهرمانان در دو دوره جام جهانی پس از قهرمانی جام ملتهای اروپا مشخص میشود که تیمهای قهرمان جام ملتهای اروپا در حدود ۶۷ درصد یا دو سوم موارد در نخستین جام جهانی و در ۵۰ درصد موارد در دومین جام جهانی پس از قهرمانی آنها در جام ملتها یا ناموفق به حضور به مرحله دوم یا حذفی این مسابقات شدند و یا نتایج غیرقابل پیشبینی بدست آوردند.
بنابراین براساس روند تاریخی این جام احتمال صعود و متوقف نشدن هر یک از تیمهای پرتغال و اسپانیا به ترتیب تنها برابر ۳۳ و ۵۰ درصد (میانگین ۴۱ْ.۵ درصد) و هر دو آنها با هم تنها برابر حدود ۱۷ درصد میباشد. بدین ترتیب احتمال پدیده شدن حداقل یکی از تیمهای ایران و مراکش در این جام ۸۳ درصد و پدیده شدن هر دو آنها ۵۸.۵ درصد میباشد.
حتی در صورت نادیده گرفتن نتیجه آلمان و کرواسی در جام جهانی ۱۹۹۸ (به دلیل این موضوع که این نتیجه در مرحله حذفی یک چهارم نهایی و نه مقدماتی صورت گرفته و تیم مقابل آلمان نیز یک تیم اروپایی بوده علیرغم این مهم که نتیجه باخت بسیار سنگین بوده است) احتمال عدم متوقف شدن همزمان دو تیم پرتغال و اسپانیا در جام جهانی آتی براساس روند تاریخی گذشته تیمهای معادل آنها تنها به ۲۴ درصد میرسد. بنابراین در این حالت نیز احتمال پدیده شدن حداقل یکی از دو تیم مراکش و ایران برابر با ۷۶ درصد و پدیده شدن هر دو آنها ۵۰ درصد میباشد.
محمد راستی