🌟 حمیدرضا صدر به گروه بندی جام جهانی پرداخته و به تقابل ایران با سه حریفش در مرحله گروهی اشاره کرده است.
🌟 گروه یک: روسیه، اروگوئه، مصر، عربستان
استانیسلاو چرچاسف ماموریت پرواز روسیه میزبان پس از سقوط در یورو 2016 را بر عهده دارد. او مدافعان تیم را جوان کرده. همین طور خط میانی را. مردان خط حمله اش از ژاگف تا اسمولف و کاکارین دروازه ها را گشوده اند و گشودن دروازه آکینفیف آسان نیست. نبرد کلیدی روسیه برابر اروگوئه خواهد بود، برابر دومین تیم آمریکای جنوبی. برابر پسران تهاجمی و جوان اسکار تابارز.
در این گروه عرب های بدون شانس پس از اخراج برت فن مارویک به ادگار بائورا روی آورده اند، ولی مصری ها به مربی بزرگ شان می نازند، به هکتور کوپر. به تیمی آمیخته به جوانی و تجربه که طی سی دیدار هرگز بیش از یک گل در هر بازی نخورده. به محمد صلاح اوج گرفته در لیورپول.
🌟 گروه دو: پرتغال، اسپانیا، ایران، مراکش
قرعه معرکه برای ما. مصاف با دو غول فوتبال لاتین در اروپا خاطره انگیز خواهد شد. دو نبرد با دو غول فوتبال لاتین اروپا... جایی که ایران از یک سو خاطره نبرد با پرتغال را در جام جهانی 2006 تکرار خواهد کرد و از سوی دیگر کارلوس کی روش را برابر کشورش قرار خواهد داد. در کنار همه اینها کارلوس فرصت تاریخی پیدا کرده خاطره تلخ اخراجش از رئال مادرید را به چالش بکشد و چرا که نه؟
نبرد ایران - پرتغال در فرانکفورت 2006 تکرار خواهد شد. آن روز ایران به رهبری برانکو ایوانکوویچ با این ترکیب برابر پرتغال به میدان رفت: میرزاپور، کعبی، کاپیتان گل محمدی، رضایی، نصرتی، مهدوی کیا، تیموریان، نکونام، معدنچی، کریمی و هاشمیان. پرتغال آن روز کاروالیو، کاستینیا، مانیش، کاپیتان فیگو، دکو و رونالدو را به رخ کشید. آن روز پرتغال با دو گل دکو و رونالدو از روی نقطه پنالتی پیروز شد و خیلی ها آن را برای پرواز کعبی برابر فیگو به یاد سپردند.
فرناندو سانتوز برغم قهرمانی پرتغال در یورو 2016 متواضعانه مردانش را از صف اول قهرمانی کنار کشیده. کریستیانو رونالدو برای آخرین بار در جام جهانی به میدان می رود و برناردو سیلوا و آندره سیلوا در کنارش کیفیت تهاجمی تیم را بالاتر برده اند، با این وصف په په، ژوزه فونته و برونو آلوز در دوران جام جهانی سی و پنج سالگی را پشت سر گذاشته اند... ماتادورها برغم سقوط در جام جهانی 2014 و یورو 2016 هنوز نیشدار هستند و مدعی. لوپتگی پنجاه و یک ساله استخوانبندی اسپانیا را با دخیا، پیکه، راموس، آلبا، بوسکتس، اینیستا و سیلوا حفظ کرده که باید ایسکو و موراتا را هم بدان ها افزود.
مراکشی ها تنها تیم آفریقایی هستند که بدون دریافت حتی یک گل بار سفر به روسیه را بسته اند. تجربه ال احمدی، بوسوفا، مصطفی هاجی و بن عطیه کتمان ناپذیر است و پیروزی برابر آفریقایی ها هرگز آسان نبوده.
🌟 گروه سه: فرانسه، پرو، دانمارک، استرالیا
قرعه خوب برای فرانسه، ستاره های دیدیه دشان پرشمارند: گریزمان، امپاپه و دمبله در حمله، پوگبا و کانته در میانه میدان... خود فرانسوی ها یگانه نقطه ضعف شان را دفاع چپ شان، اگر بنجامین مندی در منچستر سیتی از بند مصدومیت رهایی نیابد، خوانده اند.
پرو پس از سی و شش سال پا به جام جهانی گذاشته. ریکاردو گارکا به بازیکنان جوانش دل بسته، به پاس های کوتاه و حفظ توپ که جانمایه فوتبال پرو بوده. گالاسه درون دروازه اعتماد به نفس بالایی دارد و رودریگز یک رهبر تکنیکی است و فارفان و گوئرورو در حمله بیقرارانه حمله می کنند. اگه هرایده مربی دانمارکی تیم اعتقاد دارد مردانش می توانند هر تیمی را به بند بکشند. کریستین اریکسن را در میانه میدان با میشل لادروپ مقایسه می کنند و توماس دلانی بین دو محوطه جریمه بی وقفه می دود.
استرالیایی ها به عنوان سی و یکمین تیم صعود کردند. آنها هنوز به تیم کاهیل سی و هشت ساله و گل های آروم موی و تام راگیچ دل بسته اند.
🌟 گروه چهار: آرژانتین، کرواسی، ایسلند، نیجریه
نبرد آرژانتین با دو حریف سرسخت اروپایی و همین طور نیجریه آسان نخواهد بود. آن هم در جامی که پرده آخر برای آرژانتینی ها بالا رفته، برای رومرو، دی ماریا، آگرو، هیگواین و خیلی های دیگر.
روسیه برای کاپیتان مسی هم "یا حالا یا هرگز" بشمار می رود. مدافعان آرژانتینی، از مرکادو تا ماسکرانو و اتامندی باید بدرخشند و پرز و بیلیا هدایت خط میانی را برعهده خواهند داشت.
برای کرواسی، لوکا مودریچ در جام جهانی سی و دو ساله شده و بسیاری از بازیکنان مرز بیست و نه سال را پشت سرگذاشته اند. بنابراین نبرد با ایسلند که کوچک ترین کشور راه یافته به جام جهانی است در تعیین سرنوشت گروه کلیدی خواهد شد.
🌟 گروه پنج: برزیل، سوئیس، کاستاریکا، صربستان
تیته می خندد. تیته که هنوز بیست بازی هم روی نیمکت برزیل ننشسته، ولی شکست خوردگان بزرگ چهار سال پیش را با دقت سامان بخشیده. دنی آلوز و مارسلو در دو دفاع کناری، نیمار در جناح چپ و کاسمیرو برابر مدافعان. خسوس گابریل در نوک حمله. ویلیان و فیرمینو هم نقش های مکمل را در میانه میدان و حمله بر عهده دارند... ولی ولادیمیر پتیکوویچ مربی سوئیس از راهیابی به صف شانزده تیم حرف زده. گرانیت ژاکا قلب تپنده تیم است. شکیری و زوبر سرعت بالایی دارند و لیخشتاینر و ریکاردو دو دفاع کناری تیم در سری آ آبدیده شده اند. فابیان شار و مانوئل آکانی هم در قلب دفاع باصلابت هستند... یادمان باشد صرب ها طی ده دیدار مقدماتی فقط یک بار شکست خوردند، در عین حال کاستاریکا هم چهار سال پیش همه را شگفت زده کرد.
🌟 گروه شش: آلمان، مکزیک، سوئد، کره جنوبی
ژرمن ها پس از شکست برابر فرانسه در نیمه نهایی یورو 2016 تاکنون شکست نخورده اند. آنها طی ده بازی مقدماتی به دو پیروزی دست یافتند و رکورد زدن چهل و سه گل را بر جای گذاشتند. آنها جام فدراسیون ها را بدون نوئر، کروس، مولر، گوتزه، ریوس، خدیرا و سانه برده اند. یواخیم لو می تواند دومین جام جهانی اش را فتح کند و در معبد بزرگان دست نیافتنی جای بگیرد... مکزیک بی دردسر راهی روسیه شده، ولی شکست چهار گله مقابل آلمان هم در کارنامه شان ثبت شده. ستاره های مکزیکی اچوا، گواردادو، موره نو، آندر هررا و خاویر هرناندز – دوباره برابر آلمان به میدان می روند.
سوئد همان تیمی است که ایتالیا را حدف کرده. همان تیم باانضباط و سختکوش که یادآور سال های خوش رهبری لاگربک شده. در حالی که کره ای ها با دردسر دیدارهای مقدماتی را پشت سر ایران سپری کرده اند و سون هیونگ مین از تاتنهام و کی سونگ ییونگ از کاونتری تنها ستاره های تیم هستند.
🌟 گروه هفت: بلژیک، انگلیس، تونس، پاناما
قرعه شیرین برای انگلیس. انگلیس جوان شده در دستان گرت ساوت گیت به صعود می نگرد. ولی بلژیک بوده که در مسیر روسیه همه رکوردها را شکسته، بیست و هشت امتیاز از ده بازی بی شکست با چهل و سه گل زده. با لوکاکو و دی بروین کلاس جهانی پیدا کرده. اگر کمپانی، آلدرویرلد و ورتونگن طی جام جهانی با آمادگی در دفاع جای بگیرند پیروزی برابر بلژیک چالش بزرگی خواهد شد. پاناما میهمان تازه وارد جام است، ولی تونسی ها عنوان قهرمان جام ملت های آفریقا 2017 را به رخ می کشند.
🌟 گروه هشت: لهستان، کلمبیا، ژاپن، سنگال
گروهی ظاهرا بدون طعم هیجان برای تماشاگران بین المللی، ولی یک گروه پیش بینی ناپذیر... لهستان پس از دوازده سال به جام جهانی بازگشته. مردان آدام ناوالکا دیدارهای مقدماتی را با اقتدار سپری کرده اند: هشت برد در ده دیدار. کاپیتان لواندوفسکی رکورد زدن شانزده گل را برجای گذاشت، ولی همان تیم چهارده گل دریافت کرد.
در سوی دیگر گروه برای کلمبیا تکرار نمایش جام جهانی 2014 با رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی رویای پکرمن است. آنها زمانی که با خطوط نزدیک به هم دفاعی بازی کرده اند بهتر بوده اند، ولی دفاع کلمبیا شکننده شده، ستاره های تیم از خامس رودریگز تا فالکائو و دیوید اوسپینا کمتر به میدان رفته اند.
سنگال به رهبری الیو سیسه از مسیر دشواری راهی روسیه شده. کیتا بالده از موناکو و سادیو مانه از لیورپول و دیافرا ساخو از وستهام در روزهای خوب شان هر حریفی را به چالش می کشند... وحید هلیلوجیچ برای ژاپن همان مربی است که ساحل عاج را راهی جام جهانی 2010 کرد. او ژاپن را تیمی مبتنی بر حفظ توپ و سپس روی آوردن به ضد حمله شکل داده.
____________________________________________________________________
منبع: www.varzesh3.com