اختصاصی طرفداری - اکثر کارشناسان معتقد بودند که تیم رونالد کومان با این تغییرات زیاد موفق نخواهد شد؛ چرا که در اولین بازی فصل تنها دو تن از بازیکنان حاضر در ترکیب اصلی سابقه حضور در فصول قبل را داشتند. اما برای رونالد کومان تغییرات زیاد اهمیتی نداشتند؛ او قصد داشت فلسفه خود را در تیم پیاده کند. چیزی که با سبک بازی ساوتهمپتون تحت هدایت پوچتینو کاملا تفاوت داشت. ترکیب تفاوت سبک تیم کومان و تاثیرناپذیری تاکتیکی از تغییرات تیم و حفظ آن روحیه جنگندگی و جاه طلبی باقی مانده از زمان پوچتینو، باعث موفقیت مجدد قدیسها شد.
برای مطالعه قسمتهای قبل بر روی لینکهای زیر کلیک کنید:
داستان بازگشت ساوتهمپتون؛ جایی که پسر بچه ها مرد می شوند (1)
داستان بازگشت ساوتهمپتون؛ جایی که پسر بچه ها مرد می شوند (2)
داستان بازگشت ساوتهمپتون؛ جایی که پسر بچه ها مرد می شوند (3)
داستان بازگشت ساوتهمپتون؛ جایی که پسر بچه ها مرد می شوند (4)
داستان بازگشت ساوتهمپتون؛ جایی که پسر بچه ها مرد می شوند (5)
معجزه کومان
کومان فوتبال مبتنی بر ضدحمله و با مالکیت توپ پایین را دستور کار تیم قرار داد. به طوری که حتی در پیروزی 8-0 ساوتهمپتون در برابر ساندرلند هم مالکیت توپ آنها چیزی نزدیک به 50درصد بود. ساوتهمپتون در لاک دفاعی خود فرو می رفت و با باز پس گیری توپ در بهترین زمان ممکن ضربه شدیدی به تیم مقابل وارد میکرد و در چند لحظه دروازه حریفان را میگشود.
پاسهای بلند آلدرویرلد از قلب دفاع و مورگان اشنایدرلین از میانه زمین توپ را به زمین حریف منتقل می کرد، گراتزیانو پله قدرتمند پشت به دروازه حریف و در جدال با تک مدافع آنها توپ را از آن خود میکرد و به دوشان تادیچ میسپرد. تادیچ با یک پاس دقیق و استادانه توپ را به پشت خط دفاع تیم حریف ارسال میکرد و سادیو مانه با سرعت وحشتناکش تقریبا خود را به تمامی این پاسهای بلند میرساند و اینگونه در چند ثانیه مثلث خط حمله تیم در موقعیت تک به تک یا دو به تک با دروازهبان حریف قرار میگرفت و به گل میرسید. همین تاکتیک ظاهرا ساده در کنار استفاده مفید از ضربات آزاد، قدرت شکست تمام قدرتهای لیگ برتر را به قدیسها داد؛ چرا که جنوبیها این تاکتیک را به خوبی اجرا میکردند و همچنین به گواه آمار موفق ترین تیم لیگ برتر در نبردهای هوایی بودند.
ساوتهمپتون در زمان دفاع کردن نیز بینقص عمل میکرد؛ سه مهاجم تیم به خوبی خط دفاع حریف را پرس می کردند. اشنایدرلین، وانیاما و دیویس در خط هافبک به کمک کلاین و برتراند در راست و چپ خط دفاع، میانه میدان را از آن خود میکردند و زوج آلدرویرلد-فونته تقریبا در تمام نبردهای زمینی و هوایی خطرات را دفع میکرد. در صورت عبور توپ از تمام این خطوط دفاعی قدرتمند، مهاجمان حریف با سد محکمی به نام فریزر فورستر در درون دروازه مواجه میشدند و او نیز با واکنش های خیرهکنندهاش حریفان را در امر گلزنی ناکام میگذاشت.
تیم جدید کومان فصل را با یک شکست و یک تساوی آغاز کرد؛ اما خیلی زود توانست سازماندهی مناسب خود را به دست آورد و سپس پیروزیها از راه رسیدند. ساوتهمپتون از ده بازی بعدی خود در لیگ 8 بازی را برد و هیچ شکستی هم نداشت. اما با مصدومیت مورگان اشنایدرلین قدیسها وارد بحرانی جدی شدند و در نبود او 4 بازی پیاپی را شکست خوردند. زیرا اشنایدرلین در آن فصل عامل بسیار تاثیرگذاری در تیم ساوتهمپتون بود؛ تاثیر او علاوه بر وظایف خودش که به خوبی انجام میداد، در کارهایی بود که برای بقیه اعضای تیم دستور انجامشان را صادر میکرد. او یک رهبر کامل برای تیم بود، ریتم دادن او به بازی، هوشش در استفاده از توپ و تکلهای دقیقش باعث میشد که روحیه تیمی جنوبیها بالا برود و بقیه بازیکنان هم کمتر اشتباه کنند؛ به همین دلایل ذکر شده، نبود او برای ساوتهمپتون فقدان بزرگی بود. اما با بازگشت اشنایدرلین از مصدومیت قدیسها دوباره به اوج خود رسیدند؛ چلسی را متوقف کردند و منچستریونایتد و آرسنال را نیز شکست دادند.
در ادامه فصل باز هم بیثباتی سراغ تیم آمد و با بیهوده از دست دادن چند امتیاز قدیسها به سهمیه لیگ قهرمانان نرسیدند. اما با سری رو به بالا شانه به شانه غولهای لیگ جزیره پیش رفتند و در کل میتوان گفت نسبت به خودشان نتایج بسیار خوبی کسب کردند.
پوچتینو یا کومان؟
قدیسها در اولین فصل کومان نه تنها ضعیفتر از فصل قبل کار نکردند بلکه توانستند رتبه هشتم آخرین فصل پوچتینو را ارتقا هم بدهند. آنها با کسب 4 امتیاز بیشتر نسبت به فصل قبل موفق شدند رتبه بسیار خوب هفتم را کسب کنند. همچنین با درخشش زوج فونته-آلدرویرلد توانستند دومین خط دفاع موفق لیگ باشند و در طول فصل از تیم قهرمان لیگ یعنی چلسی تنها یک گل بیشتر دریافت کردند. سادیو مانه در برابر ساندرلند سریعترین هت تریک تاریخ لیگ برتر را در 176 ثانیه به ثبت رساند. رایان برتراند در تیم منتخب فصل قرار گرفت و کومان چند مرتبه عنوان مربی برتر ماه لیگبرتر را از آن خود کرد. علی رغم شکست ساوتهمپتون برابر منچسترسیتی در هفته آخر و از دست رفتن سهمیه لیگ اروپا به علت ایستادن در رتبه هفتم، با قهرمانی آرسنال در جام حذفی و طبق قوانین انگلستان، قدیسها به سهمیه پلی آف لیگ اروپا برای فصل آینده دست یافتند.
باشگاه ساوتهمپتون در این فصل توانست برای اولین بار پس از 7 سال به سوددهی مالی برسد و مشکلات مالی سالهای تاریکش را کاملا پشت سر بگذارد.
ادامه دارد...