اختصاصی طرفداری- در دور برگشت مرحله پلی آف لیگ اروپا، دو تیم پانیونیوس یونان و مکابی رژیم صهیونیستی به مصاف هم رفتند که در این دیدار مسعود شجاعی و احسان حاج صفی، دو بازیکن ملی پوش کشورمان نیز حضور داشتند. حضوری که واکنش های مختلفی را در پی داشت.
در وهله اول باید اذعان کرد که پایبندی به اصول و ارزش های کشور ایران جزو ضروریات تمامی زمینه های فعالیت از جمله فرهنگی، اجتماعی، علمی، اقتصادی و ورزشی است، اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که نوع نگرش به رفتار افراد در شرایط مختلف می تواند متفاوت باشد.
بدیهی است اگر این دو بازیکن در قامت تیم های داخلی ایران یا تیم ملی در مقابل تیم های ورزشی رژیم صهیونیستی قرار می گرفتند از مصاف با آن ها امتناع می ورزیدند. اما حضور در کشور دیگر و باشگاهی اروپایی دامنه اختیارات آن ها را تا حد زیادی محدود می کند. هر چند با وجود همین محدودیت تمام تلاش خود را در جهت متقاعدسازی پانیونیوس انجام داده و در بازی رفت و در خاک رژیم صهیونیستی تیم یونانی را همراهی نکردند.
بخشی از برنامه ریزی کلان فوتبال کشور و باشگاه های ایرانی معطوف به ترانسفر بازیکنان ایرانی در جهت شناساندن استعدادهای ورزشی ایران به سراسر جهان است. با لژیونر شدن بازیکنان باید بپذیریم که آن ها تحت قرارداد حرفه ای باشگاه های جهانی هستند و وقوع چنین رویدادهایی غیرقابل اجتناب است (مانند آن چه پیش تر برای مهرداد میناوند در ترکیب اشتروم گراتس اتریش برابر تیم هاپوئل رژیم صهیونیستی رخ داد) . در لیگ های حرفه ای اروپا اساسا بحث به رسمیت شناختن یا نشناختن مطرح نیست و باشگاه یونانی با علم به حضور در لیگ اروپا و کمک این دو بازیکن اقدام به جذب آنان کرده بود.
پافشاری در عدم حضور در بازی رفت، بی میلی شجاعی و حاج صفی را برای رویارویی با نماینده رژیم صهیونیستی نشان می دهدو وجود پرچم ایران بر روی مچ بند این دو بازیکن در بازی برگشت تلویحاً نشان از حضور اجباری آن ها در این بازی داشت. بنابراین طرح ادعاهایی مبنی بر تلاش این دو بازیکن برای شکستن تابوی حضور در برابر تیم های رژیم صهیونیستی از اساس غلط است.
اظهارنظرهایی نیز در رابطه با محرومیت شجاعی و حاج صفی از بازی های تیم ملی صورت گرفته است. دراین باره باید گفت که هر برخورد بازدارنده ای از جانب مسئولان در قبال این دو بازیکن می تواند پیامدهای منفی متعدد و شاید جبران ناپذیری را به بار بیاورد. خصوصاً از جانب فیفا که بر روی NGO بودن و عدم دخالت سیاسی-دولتی عضوهایش تأکید خاصی دارد. دامنه این پیامدها حتی می تواند به تعلیق فوتبال ایران نیز بیانجامد.
تیِری رِگناس عضو اجرایی فیفا در مصاحبه ای که با سایت رسمی فدراسیون جهانی فوتبال داشته در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با اقدامات فیفا در مقابل دخالت سیاسی در فوتبال می گوید:
در رابطه با اقدامات پیشگیرانه صریح و محکم، به جز تهدید به تعلیق و خود تعلیق، گزینه های زیاد دیگری وجود ندارد.
رگناس،عضو اجرایی فیفا: فیفا دارای اصول محکمی در رابطه با دخالت سیاسی عضوهاست.
تعلیق فوتبال ایران، آن هم در آستانه رقابت های جام جهانی نه تنها باعث هدر رفت تمامی هزینه های مالی بسیج شده در راه صعود به آن خواهد شد بلکه جامعه ورزشی و اجتماعی ایران را به شدت متأثر کرده و به چالش خواهد کشاند. پس هرگونه تصمیمی در این رابطه باید در محیطی آرام و به دور از هرگونه شتابزدگی گرفته شود.
شادی حاصل از صعود زودهنگام ایران به جام جهانی 2018 روسیه را به یاد آورید. موفقیتی چنان عظیم که ایران به عنوان دومین تیم جهان جواز حضور در جام جهانی را از آن خود کرد. بخشی از این صعود را مرهون تلاش و حضور در اردوهای شبانه روزی بازیکنان و کادرفنی تیم ملی هستیم که مسعود شجاعی و احسان حاج صفی نیز جزئی از آن هستند. تلاش هایی که در نهایت منجر به حمل پرچم خوش رنگ کشورمان روی دوش همین بازیکنان و تمامی هموطنان در سراسر ایران شد. به حرمت همین شادی و با احترام به اعتباربخشی و قدرت نمایی حاصل از صعود ایران باید رفتاری منصفانه با این پیشامد اتخاذ کرد.
بهتر است به حضور اجباری و خارج از اختیار مسعود شجاعی و احسان حاج صفی در مقابل نماینده رژیم صهیونیستی با دیدی دو سویه نگریسته شود. با دوری از هرگونه تصمیم یک جانبه، در گفتگو با هر دو بازیکن دلایل آن ها را بشنویم و پس از آن با در نظر داشتن تمامی جوانب تصمیمی اتخاذ شود که در نهایت به نفع ایران عزیزمان باشد.