طرفداری- نیم فصل دوم لیگ برتر خلیج فارس شروع شد و تیم ها خود را برای نیمه دوم لیگ آماده می کنند. بعضی از تیم ها با تکیه به بازیکنان قدیمی خود تعطیلات نیم فصل را به پایان رسانده اند و بعضی ها هم با رفع نقاط ضعف در بازار نقل و انتقالات، چهره تیم خود را کمی تغییر دادند و بروز کردند.
در این میان، در لیگ برتر ایران تیمی است که بیشتر شایعات نقل و انتقالی را دارد اما تا کنون هیچ بازیکنی خریداری نکرده است. استقلال تهران همچنان می خواهد بازیکن بخرد اما نمی خرد یا شاید نمی تواند بخرد و یا شاید بلد نیست که بخرد.
این بلد نبودن در خرید بازیکن را مسئولان استقلال در تابستان حسابی به رخ کشیدند. روز های تابستان یک به یک سپری می شد و استقلال بمب های خود را می ترکاند اما در پاییز مشخص شد که این بمب ها فقط برای این تیم صدا داشته اند و انفجارشان در حد رتبه هفتم جدول رده بندی بوده است.
خرید های بعضا گران قیمت آبی پوشان تا به امروز ناامید کننده ظاهر شده اند. رابسون، پادوانی و علی قربانی بازیکنانی بوده اند که تا به اینجای کار می توان به آنها امید داشت و آنها را خرید های مناسبی برای این تیم دانست هر چند که برای قضاوت باید بازی آن ها را در نیم فصل دوم نیز به نظاره نشست. میلاد زکی پور و میعاد یزدانی نیز تاکنون فرصت مناسبی را بدست نیاورده اند تا خود را به هواداران استقلال ثابت کنند اما آنها را نیز می توان به عنوان خرید های آینده دار استقلال معرفی کرد. فرشید باقری نیز خرید خوبی برای این تیم نبوده است و اخباری مبنی بر خروج او در نیم فصل به گوش می رسد.
اما به سراغ بمب های استقلال می رویم:
وریا غفوری: وریا غفوری را خیلی ها از سوپر گل زیبایش به سید مهدی رحمتی، در لباس نفت تهران شناختند و او به یکی از آینده دار ترین مدافعان ایران تبدیل شد به طوری که در تیم ملی نیز جایگاه خوبی به دست آورد اما انتقالش از سپاهان به استقلال و بازی هایش برای این تیم نتوانست هواداران استقلال را راضی کند.
محمد حسین کنعانی زادگان: خریدی جنجالی از حریف کلاسیک و همیشگی. کنعانی زادگان از پرسپولیس به استقلال آمد تا پشت ترافیک خط دفاعی پرسپولیس نماند و در استقلال مهره ثابت باشد. از همان اولین بازی اشتباهات او شروع شد و در دیدار بعد نیز ادامه پیدا کرد. او مصدوم شد تا شاید مصدومیت اتفاق بهتری باشد برای او تا اشتباهات پیاپی. با وجود پادوانی و رابسون بعید می رسد که کنعانی زادگان فرصت زیادی برای نمایش در دفاع استقلال به دست آورد.
آرش افشین: افشین از همان ابتدا یکی از آینده دار ترین بازیکنان ایرانی نشان داد و شاید مسئولان استقلال نیز با نگاه به همین اسم و رسم حاضر به خریداری او شدند اما افشین در برنامه های سرمربی تیم استقلال جایی نداشت. تا اینکه در نیم فصل با رفتن به استقلال خوزستان به سرعت روزهای تاریک خود را فراموش کند و جایی رفت که مطمئن باشد در طول فصل می تواند به میدان برود.
کاوه رضایی: رضایی یکی از معدود خوبهای استقلال در نیم فصل بوده است، خریدی که بیشتر کری خوانی بین پرسپولیس و استقلال بوده اما رفته رفته او جای خود را در تفکرات علی منصور پیدا کرد و نشان داد که مسئولان این تیم می توانند خوب هم خرید کنند اما مشکل پس از بازی های نیم فصل شروع شد جایی که مشکلات درون باشگاهی استقلال به حدی رسید که این بازیکن به گفته مدیر برنامه هایش درخواست رضایت نامه کرده بود. به نظر می رسد خروج رضایی از استقلال منتفی باشد اما باید نشست و تماشا کرد که اتفاقات نیم فصل در بازی کاوه رضایی چه اثری خواهد گذاشت.
بختیار رحمانی: رحمانی که بمب پر سر و صدای استقلالی ها در تابستان بود و البته کم خطر ترین آنها. رحمانی پس از یک فصل به شایعات پایان داد و به تیمی که عاشقش بود آمد و از همان ابتدا در ترکیب استقلال قرار گرفت. همه چیز خوب پیش می رفت تا آنجا که بختیار فهمید نه استقلال را برای او ساخته اند و نه او را برای استقلال. حال از باشگاه استقلال خبر می رسد که بختیار و استقلال به پایان کار خود نزدیک شده اند.
اما چگونه بد خرید کنیم؟
این را بهتر از هرکسی رضا افتخاری می داند. دست گذاشتن روی بازیکنانی که آمدنشان به استقلال سخت است و یا حتی محال. دست گذاشتن روی بازیکنانی که شاید به درد استقلال نمی خورند و انفعال در نقل و انتقالات.
استقلال با وجود امید ابراهیمی و آماده شدن روزبه چشمی بار دیگر می توانند در میانه زمین تیمش را به یکی از قوی ترین تیم های ایران تبدیل کند و این مسئله باعث می شود که تعجب کرد از اصرار استقلال برای خرید آندرانیک تیموریان گران و پا به سن گذاشته. به نظر می رسد که این گزینه دلخواه هوادران استقلال نباشد مخصوصا جایی که فرهاد کاظمی فروش آندو را به شرط معامله آندو و کاوه رضایی دانسته است که باعث شده هواداران این تیم ابراز نارضایتی بیشتری کنند.
دست گذاشتن بر روی بازیکنانی که انتقال آنها به سختی انجام می شود از دیگر ایراد های مدیران استقلال است. به عنوان مثال در همین روزهای گذشته خبر از علاقه استقلال به داریوش شجاعیان باعث تعجب همگان بود. تک ستاره گسترش فولاد که پیشنهاددات بزرگی را رد کرده است قطعا برای استقلال در صورت خرید گران تمام خواهد شد و گسترش فولاد به همین راحتی ستاره خود را از دست نمی دهد.
و انفعال و بی تدبیری مدیران استقلال در مذاکره با بازیکنان در این نیم فصل به خوبی ثابت شد. شکست در پروژه خرید سروش رفیعی، سجاد شهباز زاده، رحیم زهیوی و ایمان مبعلی به خوبی نشان می دهد که مدیران استقلال تجربه و تخصص کافی برای خوب خرید کردن را ندارند.
روزهای علی فتح الله زاده و علی نظری جویباری به پایان رسیده است از بمب های خطرناک استقلال خبری نیست و حالا تیم در اختیار رضا افتخاری است، مردی که به شما یاد می دهد چگونه بد خرید کنید. یا شاید چگونه خریدِ بد کنید.