طرفداری- در 180 دقیقه اخیر، بارسلونا در لالیگا نتوانسته با نمایش و نتیجه ای خوب رقبایی نظیر مالاگا و رئال سوسیداد را مغلوب کند تا پیش از رسیدن به ال کلاسیکو، این تیم کمی وارد بحران شود. جدای از کسب امتیازات لازم، عملکرد فنی تیم لوئیز انریکه این روز ها مورد بحث قرار می گیرد، چیزی که در نگاه اول شاید با وجود بالانشینی در جدول و داشتن چندین فوق ستاره و بازیکن تاپ بی معنی به نظر می رسد.
به 5 نکته جدی در خصوص عیب های تاکتیکی بارسلونا پرداخته ایم که در دو بازی اخیر کاملا مشهود بوده و نیاز است در صورت پیروزی طلبی در دیدار حساس مقابل رئال مادرید این ضعف ها بر طرف شوند:
1- باز پس گیری مجدد توپ و فضاها:
از زمان آغاز این فصل، به نظر بارسلونا با فوتبال بازی کردن و ارائه سبک خاص خود احساس غریبگی می کند. در مستایا، پیزخوان، اتحاد، آنوئتا و حتی نیوکمپ مقابل اتلتیکو مادرید به وضوح قابل مشاهده بود که یکی از برجستگی های بارسلونا که مالکیت توپ و فضاها بود از بین رفته و تیم قادر نیست کیفیت خود را به رقبای حتی نه چندان مقتدر تحمیل کند و صرفا کیفیت عناصر هجومی ست که چتر نجات لوئیز انریکه می شود.
2- کوتاه تر شدن خطوط:
یکی از عیوبی که به بارسلونا در بازی های اخیر ضربه زده، کشیده بازی کردن آن هاست. فاصله بیش از حد میان خطوط، اختلال و بی نظمی قابل توجه ای در سیستم تیم به وجود آورده است. سرخیو بوسکتس، به دلیل عدم همراهی دو هافبک کنار دستش رنج زیادی در این زمینه متقبل می شود که این سبب پرس حریف و لو رفتن توپ در خطرناک ترین نقطه ممکن (جلوی محوطه جریمه بارسلونا) و در خوشبینانه ترین حالت از دست رفتن موقعیت جدی گلزنی حریف می شود.
3- قدرت دفاعی:
بارسلونا را باید تیمی خوش شانس خطاب کرد که آمار گل خورده این فصلش بدتر از این ها نبوده است. هدف گیری ضعیف مهاجمان مقابل و واکنش های نجات دهنده تراشتگن، علیرغم عدم امنیت کافی، پوششی بوده بر سستی های خط دفاعی. بیش از هر چه ناهماهنگی میان زوج خاویر ماسکرانو در قلب خط دفاعی دیده می شود، که در برهه ای جرارد پیکه و در برهه ای دیگر ساموئل اومتیتی کنار او مشغول محافظت از دروازه هستند.
4- حملات یک پارچه و منظم:
از هم گسیختگی خاصی در نوع حمله کردن آبی اناری پوشان دیده می شود که گاهی مسی و نیمار دور تر از آنچه باید هستند و پیکه و راکیتیچ برای بازی مستقیم به خط حمله اضافه می شوند. هنگام از دست رفتن موقعیت، بارها مشاهده شده که آرایش تیم از بین رفته و مهم تر از همه این موضوع سوارز یا آلکاسر در پیکان خط حمله را نیز کلافه کرده است.
5- اقتدار بیشتر در خط حمله:
مصدومیت یا محرومیت یکی از سه ضلع مثلث MSN پدیده نوظهوری نیست. سال گذشته در چنین مقطعی از فصل بود که در غیاب دو ماهه مسی، نیمار و سوارز یک تنه خط حمله را به پیش بردند. طبیعتا نیمار و سوارز اقتدار سال گذشته را ندارند و امسال خیلی با هم هماهنگ نشان نداده اند که یکی از دلایلش می تواند هافبک سوم پشت سر و متمایل به چپ تیم باشد که هر بازی یک نفر به جای آندرس اینیستای مصدوم بازی می کند و به اندازه شماره 8 بلوگرانا قادر به کمک و برقراری ارتباط میان این دو مهاجم نیست.