روزنامه آلماني Frankfurter Allgemeine Zeitung، در يادداشتي انتقادي به بررسي سياست سران بايرن مونيخ در به خدمت گرفتن مهره هاي اصلي رقباي خود و به نوعي تضعيف كردن آنها پرداخته است. آيا بايرن مونيخ بر اساس نياز خود اقدام به جذب ستارگان تيم هاي ديگر بوندسليگا مي نمايد و يا قصد سران اين باشگاه از اين روش حفظ اقتدار بايرن مونيخ در بوندسليگا است.
اولي هوينس رئيس باشگاه بايرن مونيخ ضمن تكذيب اين ادعا در گفتگويي با Sportbild در فوريه 2012 حدود سه ماه قبل از خريد ماريو گوتزه از دورتموند، اطمينان داده بود كه تضعيف رقبا، ديگر از سياست هاي بايرن مونيخ نيست. وي در اين زمينه گفته بود:"صادقانه بگويم كه ما هيچ علاقه اي به تضعيف ساير تيم هاي بوندسليگا نداريم، شايد در گذشته در بايرن مونيخ چنين روش هاي وجود داشته است، اما در حال حاضر به هيچ وجه چنين بحثي در سطح مديران باشگاه مطرح نيست."
با اين وجود اين اتهام به بايرن مونيخ مطرح است كه هرگاه يكي از تيم هاي بوندسليگا بتواند خود را به عنوان رقيبي جدي براي بايرن مونيخ مطرح نمايد، نمايندگان بايرن مونيخ با توجه به پشتوانه مالي باشگاه، با ارائه پيشنهادتي اغوا كننده ستارگان وستون هاي اصلي موفقيت باشگاه را جذب مي نمايند.در واقع تقويت خود و تضعيف حريفان، سياستي بهتر از اين در بازار نقل وانتقالات قابل تصور نيست.
شايد بتوان جذب ماريو گوتزه در فصل گذشته و روبرت لواندوفسكي در روزهاي اخير را در راستاي همين سياست تعبير كرد. چون دورتموند توانسته بود با ارائه بازي هاي زيبا در سال هاي 2011 و 2012 قهرمان بوندسليگا شود و حتي به فينال ويمبلي برسد و مانع از رسيدن بايرن مونيخ به عنواني در سطح ملي شود.
البته هانس يوآخيم واتسكه از سران دورتموند روز يكشنبه در مصاحبه اي با Frankfurter Allgemeine Zeitung، پيوستن لواندوفسكي به بايرن مونيخ را رويدادي كاملا طبيعي و نرمال دانسته بود. البته واتسكه پيش از اين و بعد از جذب گوتزه توسط بايرن مونيخ مدعي شده بود كه:"بايرن مونيخ از سال ها پيش سياست خود را مبني بر تضعيف رقبا قرار داده است."
اوتمار هيتسفلد سرمربي اسطوره اي باشگاه بايرن مونيخ در سال هاي گذشته نيز وجود چنين سياستي را در باشگاه تاييد مي كند:"اين يك استراتژي در باشگاه است كه نه تنها خود را تقويت نمايد، بلكه رقيب را نيز ضعيف تر كند، خريد ستارگان دورتموند را مي توان در راستاي همين استراتژي تعريف كرد، چون دورتموند بزرگ ترين رقيب بايرن مونيخ است."
شايد اولين خريد بايرن مونيخ در اين راستا، جذب كال دلايه از مونشن گلادباخ در سال 1980 باشد. سران بايرن مونيخ براي خريد او مبلغ 1.3 ميليون مارك هزينه كردند، بازيكني كه به هيچ وجه در سيستم بايرن مونيخ كارآيي نداشت. گاهي اوقات بايرن مونيخ اقدام به خريد بازيكني مي نمايد تا اين بازيكن به تيم رقيب نپيوندد. خريد يان اشلاودراف از آلمانيا آخن در سال 2007 را مي توان جزء اين گونه خريدها به حساب آورد، چون باشگاه وردربرمن نيز در آن سال علاقه مند به جذب وي بود. مونيخي ها با خريد ميروسلاو كلوزه از وردربرمن در همان سال بازهم باعث ضعبف تر شدن اين تيم شدند.
وردربرمن قبل از اين در دهه نود با بازيكناني نظير ماريو باسلر و آندراس هرتزوگ اتريشي و به مربي گري اتو رهاگل نيز به رقيبي جدي براي بايرن مونيخ تبديل شده بود، كه مونيخي ها نه تنها به جذب باسلر و هرتزوگ بسنده نكردند، بلكه اتو رهاگل ملقب به “König Otto” را نيز به خدمت گرفتند، رهاگل در مونيخ چندان موفق نبود اما تيم وردربرمن تا مدت ها در بوندسليگا حرفي براي گفتن نداشت.
بايرن مونيخ از تيم جوان و موفق كارلسروهه در اواسط دهه نود ميلادي نيز بازيكناني نظير ميشائيل اشترن كپف، مهمت شول، اليور كان، اليور كرويتسر و تورستن فينك را به خدمت گرفت، در سال 1997 آنها موفق به جذب جيواني البر از اشتوتگارت قهرمان جام حذفي آلمان در آن سال شدند و در سال 2009 ماريو گومز را از اين تيم به خدمت گرفتند كه توانسته بود با اشتوتگارت در سال 2007 قهرمان بوندسليگا شود.
بايرلوركوزن در سال 2002 با حضور در فينال ليگ قهرمانان و با درخشش ستارگان خود بسيار درخشان ظاهر شده بود، مونيخي ها فصل بعد ميشائيل بالاك و زي رويرتوي برزيلي را از اين تيم به خدمت گرفتند و در سال 2003 نيز آنها به دليل مشكلات مالي مجبور به واگذار كردن لوسيو به مونيخ شدند. در سال 1992 نيز مونيخي ها جورجينيو را از لوركوزن جذب كرده بوده اند.
تنها يك مرتبه تاكتيك بايرن مونيخ در به خدمت گرفتن ستارگان رقبا، با شكست مواجه شده بود. در اواسط دهه 90 ميلادي پيشنهاد مونيخي ها مبني بر جذب اشتفان رويتر، ماتياس سامر و اشتفان فرويند از دورتموندي ها با شكست مواجه شد و اين بازيكنان به وستفالن وفادار ماندند و توانستند در سال هاي 1995 و 1996 قهرمان بوندسليگا شوند و در سال 1997 نيز در مونيخ فينال ليگ قهرمانان اروپا را فتح نمايند. يك سال بعد اما بايرن مونيخ با به خدمت گرفتن اوتمار هيتسفلد مربي موفق دورتموند علاوه بر تقويت خود توانست رقيب اصلي خود را به شدت تضعيف نمايد.
البته شايد متهم دانستن بايرن مونيخ در ضعيف كردن رقبا چندان جوانمردانه به نظر نرسد، چون بنا به تاييد سران باشگاه دورتموند، بايرن مونيخ در اواسط دهه گذشته ميلادي با دراختيار گذاشتن چندين ميليون يورو كمك مالي به سران دورتموند، آنها را از يك بحران شديد مالي نجات داده اند.