طرفداری- مردم مراکش امروز در انتخابات سراسری و پارلمانی به پای صندوق رای می روند. این انتخابات، مسیر کشور مراکش را طی ۵ سال آینده مشخص خواهد کرد. مراکش پیش از این کشوری بود که اغلب اختیارات سیاسی در اختیار پادشاه کشور، محمد ششم، بود. پس از بهار عربی، پادشاه محمد ششم ناچار شد اصلاحات مهمی را تصویب کند و نخست وزیر را از بین حزب برنده انتخابات مجلس انتخاب کند.
در رفراندوم تغییرات قانون اساسی، بیش از ۹۸ درصد مردم به تغییر پاسخ مثبت دادند. در دومین دوره انتخابات به روش جدید که امروز برگزار می شود، ۳۹۵ صندلی وجود دارد که حزبی با در اختیار گرفتن ۳ درصد جمع آرا هم می تواند برنده باشد. حزب برنده می تواند مثل سیستم پارلمانی در بسیاری از کشورهای جهان، دولت خود را تشکیل دهد. برنده دوره قبل انتخابات مراکش، حزب عدالت و توسعه اسلامی یا PJD بوده است که می خواهد ببیند همچنان در کشور محبوب است تا قرار است قدرت را به مخالفانش واگذار کند.
مشکل بزرگی که انتخابات امروز خواهد داشت، درصد کمِ شرکت کنندگان است. الجزیره معتقد است که در بهترین حالت ۲۰ تا ۲۵ درصد کسانی که می توانند رای دهند، در انتخابات مراکش در سال ۲۰۱۶ شرکت می کنند.
![](https://ts2.tarafdari.com/users/user22475/morocco_polls_graphic.jpg)
به جز حزب اسلام گرای عدالت و توسعه، تنها دو حزب اعتبار و مدرنیته(PAM) و حزب استقلال در انتخابات تمامی نقاط کشور شرکت کرده اند. از دیگر حزب های مهمی که در انتخابات امروز حضور دارند می توان به احزاب سوسیالیست ها، کمونیست ها و دموکرات های چپ گرا اشاره کرد. دو گروه حاشیه نشین یعنی حزب لیبرال مراکش و حزب اسلامگرای عدل، انتخابات را تحریم کرده اند.
در حالی که انتظار می رود محبوبیت فدراسیون دموکرات های چپ گرا امروز همه را غافلگیر کند، باید دید که در نهایت نتیجه انتخابات به چه صورت خواهد بود.