طرفداری- تیم ملی کشتی بانوان (آلیش) ایران چندی پیش برای نخستینبار توانست به مقام نایب قهرمانی مسابقات جهانی دست پیدا کند به همین بهانه سراغ آنا براتی، مربی این تیم رفتیم و گفتگوی خواندنی را با ایشان انجام داده ایم که ماحصل آن را می توانید در ادامه بخوانید:
طرفداری: خانم براتی قبل از هر چیز خودتان را برای کاربران سایت معرفی کنید.
آنا براتی هستم، 31 ساله، فوق لیسانس مهندسی صنایع غذایی. 8 سال عضو تیم ملی جودو بودم و دوسال است مربی تیم ملی کشتی آلیش زنان شده ام.
طرفداری: چرا کشتی آلیش را انتخاب کردید؟
سال2011 کتف چپ من دوبار در رفت. از آنجا بود که نتوانستم دیگر به جودو برگردم و وارد رشته کشتی آلیش شدم. در رشته آلیش در وزن +70 کیلو سه بار قهرمان کشور و یک بار هم نفر سوم آسیا شدم سپس به خاطر علاقه شدید به این رشته، مربیگری را انتخاب کردم.
طرفداری: کمی کشتی آلیش را برای ما توضیح دهید.
کشتی آلیش کشتی ای است که با کمربند انجام می شود. دست هر دو طرف به کمر بند وصل است و هر کشتی گیری دست از کمر بند بردارد، امتیاز از دست می دهد. در طول مسابقه که سه دقیقه است باید هر دو کشتی گیر دست به کمربند فن های خودر را اجرا کنند. ضمن اینکه از پا هم در این کشتی استفاده نمی شود.
طرفداری: اخیرا دست به کار بزرگی زده و نایب قهرمان جهان شدید، در این باره برایمان صحبت کنید.
این مسابقات در قرقیزستان برگزار شد و ما بعد از ترکمنستان با 26 امتیاز نایب قهرمان جهان شدیم که این در تاریخ کشتی زنان ایران برای نخستین بار بود و تا به حال هیچ عنوان تیمی در جهان نداشته ایم. تمام حریفان و کشورهای صاحب عنوان در مسابقات حاضر بودند. ضمن اینکه از اقای خادم تشکر می کنم که از ما حمایت کردند، اگر حمایت های خادم و منظمی نبود قطعا این مقام را نمی توانستیم کسب کنیم.
طرفداری: با حجاب اسلامی در مسابقات جهانی شرکت کرده بودید، این موضوع برای شما مشکل ساز نشد؟
نه اتفاقا در مسابقات برخورد بسیار خوبی با ما داشتند. حتی در وزن کشی اتاق مخصوص برای ما در نظر گرفته بودند. در طول مسابقه زمانی که فرد برنده اعلام می شد باید داور دست او را بالا می برد، ولی به دلیل اینکه ما حجاب کامل اسلامی داشتیم آقایان دست ما را بالا نمی بردند. به طوری کلی از لحاظ حجاب اسلامی مارا درک کردند. در بین کشورها هم در طول مسابقه خیلی جلب توجه می کردیم.
طرفداری: پاداش قهرمانی تان را دریافت کرده اید؟
فعلا خیر دریافت نکرده ایم ولی گفته اند که پاداش خواهند داد.
طرفداری: فدراسیون از شما حمایت می کند؟
آقای رسول خادم پا به پای ما آمده است و به کشتی خانم ها اهمیت می دهند، حجاب ما پذیرفته شده و هیچ مشکلی نیست. فدراسیون تا به امروز هر چه که در توان داشته است برای کشتی زنان گذاشته است.
طرفداری: نایب قهرمانی شما در جهان باعث شده که فدراسیون اهمیت بیشتری به این رشته بدهد یا خیر؟
بله قطعا اینطور است و از این به بعد حمایت بیشتری انجام می دهند و برای فدراسیون مهم بود که در جهان مقامی کسب کنیم.
طرفداری: آینده کشتی زنان و آینده ورزشکاران این رشته در کشورمان را چطور می بینید؟
انشالله در مسابقات جهانی بعدی بتوانیم مقام اول را کسب کنیم. با کمی تمرین بیشتر می توانیم در جهان اول باشیم. بچه ها اراده خیلی بالایی دارند و فدراسیون هم حمایت می کند. من به آینده کشتی زنان خیلی امیدوارم و مطمئن هستم ما در این رشته به زودی بی رقیب خواهیم شد چه در آسیا چه در جهان.
طرفداری: چه پیشنهادی دارید که دخترهای بیشتری به این رشته روی بیاورند؟
این رشته را بانوان حتما امتحان کنند و نترسند این رشته خشن نیست و مخصوص آقایان هم نمی باشد. اگر یک بار امتحان کنند قطعا نظرشان مثبت خواهد شد چون کشتی به آدم اعتماد به نفس می دهد. شاید راهش این باشد که این رشته را از پایه و از سنین کودکی با دختران کار کنیم.
طرفداری: چه مانعی در مسیر موفقیت کشتی زنان قرار دارد؟
مانع همیشه وجود دارد ولی نمی توانم دقیق نام ببرم البته خدراشکر فعلا شرایط خوبی داریم.
طرفداری: رابطه تان با شاگردانتان چگونه است؟
درمواقع تمرین و بدنسازی، سخت گیری کامل را انجام می دهیم. گاهی به حدی سخت گیر هستیم که بچه ها خسته می شوند، ولی در بیرون تشک با بچه ها رفیق هستیم. فاصله سنی زیادی هم با بچه ها نداریم و کاملا خواهرانه رفتار می کنیم و آنها همیشه با ما درد و دل می کنند، ولی اگر داخل تشک اینگونه باشیم، آنها پیشرفت نمی کنند.
طرفداری: با عرض خسته نباشید، صحبت پایانی تان را می شنویم؟
ممنونم از شما. از خانواده ام تشکر می کنم که همیشه پشتیبان من بوه اند.