ایران - نیجریه
اولین و مهم ترین نبرد شاگردان کی روش در بایادا خواهد بود. با توجه به حضور آرژانتین در این گروه بازی های رو در رو سه تیم دیگر در تعیین تیم دوم صعود کننده نقش مهمی خواهد داشت. عقاب های آفریقا پنجمین حضور خود در جام جهانی را تجربه خواهند کرد. جالب است بدانید، نیجریه از سال 1994 تا کنون فقط در جام جهانی 2006 آلمان حضور نداشته است.
نیجریه علیرغم حضور چشم گیر در جام های جهانی 94 و 98 در جام های جهانی 2002 و 2010 کم فروغ ظاهر شد. آن ها در دو جام جهانی اول موفق به صعود از گروه خود شدند. اما در دو جام جهانی بعدی با نمایشی ضعیف به عنوان تیم آخر از گروه خود حذف شدند.
نکته جالب در مورد نیجریه هم گروه شدن آن ها با آرژانتین است. آن ها 3 بار در جام های جهانی 94، 2002 و 2010 با آرژانتین هم گروه شدند. و هر سه بار طعم شکست از این ابر قدرت فوتبال چشیدند.
آخرین حضور نیجریه در یک تورنمنت بین المللی به تابستان گذشته باز می گردد. آن ها به عنوان قهرمان آفریقا جواز حضور در جام کنفدراسیون ها را کسب کردند و پس از پیروزی 6 بر 1 در برابر تاهیتی با دو شکست در برابر اروگوئه و اسپانیا از دور رقابت ها حذف شدند.
اما در نهایت نیجریه می تواند رقیب سر سختی برای ما باشد. عقاب ها با داشتن لژیونر های بزرگی پا به برزیل می گذارند. از مهم ترین لژیونر های نیجریه می توان به: ویکتور موسس (لیورپول)، شولا آمـِوبی (نیوکاسل)، لیجبور(رئال بتیس)، اونازی (لاتزیو)، جان اوبی میکل (چلسی)، کنت اومرو (چلسی) و وینسنت انیما (لیل فرانسه) اشاره کرد
حال باید دید آیا شیرمردان ایرانی می توانند با یک تساوی یا برد دل مردم ایران را شاد کنند و شانس صعود خود به مرحله بعد را افزایش دهند یا خیر؟
گفتنی است دو تیم تا کنون یک بار به مصاف یکدیگر رفته اند که ایران در یک بازی دوستانه از تیم ملی نیجریه شکست خورده است.
نیجریه هم اکنون در رده 36 فیفا و 2 آفریقا است.
ایران - آرژانتین
شاید چشم مردمی بیش از ملت ایران و آرژانتین به این بازی باشد. به هر حال دیدن ستارگانی چون ایگواین، آنخل دی ماریا، سرخیو آگوئر، خاویر ماسکرانو، کارلوس توز و و صد البته لیونل مسی فرصتی است که همیشه به دست نمی آید.
اما وعده دیدار شیرهای آسیا و آبی و سفید های آرژانتینی 31 خرداد 1393 است. این دو تیم باید ساعت 20:30 مینه رو به مصاف یکدیگر بروند.
شاگردان آلخاندرو سابه یا که باید مقتدرانه همه تیم های این گروه را شکست دهند، قطعا با ترکیب کامل پا به بازی با ایران می گذارند. آرژانتین تا کنون دو بار با تیم های آسیایی هم گروه شده است. یک بار در جام جهانی 1998 با ژاپن هم گروه شدند و بار دیگر در جام جهانی گذشته با کره جنوبی هم گروه شدند که موفق شدند با 4 گل برترین تیم آسیا در آن زمان را شکست دهند.
آرژانتین به عنوان یکی از پر افتخار ترین تیم های دنیا با دو عنوان قهرمانی در جام جهانی و 14 قهرمانی در کوپا آمریکا پا به این مسابقات می گذارد. قطعا دوام آوردن در مقابل مسی و یارانش کار آسانی نیست چه بسا که آرژانتین چندی پیش توانست ایتالیا را در خانه بدون مسی با دو گل شکست دهد.
اما قطعا شکستی آبرومندانه یا تساوی در برابر آرژانتین می تواند موفقیتی بزرگ برای شاگردان کی روش باشد چرا که با توجه به برد احتمالی آرژانتین در برابر همه تیم های گروه تفاضل گل قطعا می تواند به صعود احتمالی ایران کمک کند.
یکی از بحث هایی که عامل خنده و شوخی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شده است، بحث مهار مسی است. اما نکته مهم این است که آرژانتین تنها به مسی خلاصه نمی شود و سابه یا می تواند از مسی به عنوان یک حربه استفاده کند. توجه زیاد به مسی موجب غافل شدن مدافعان از دی ماریا و ایگواین می تواند موجب شکست سنگین تیم ملی ایران شود.
اما یک بازی منطقی با سیستم احتمالی 2-1-2-5 می تواند حملات آرژانتین را تا حدی خنثی کند و با کمی شانس شاید بتوان یک تساوی را از آرژانتین گرفت.
آرژانتین هم اکنون در رنک 3 فیفا قرار دارد و یکی از مدعیان اصلی قهرمانی است. این شانزدهمین حضور آرژانتین در جام جهانی است.
آرژانتین در آخرین حضور خود در جام جهانی در مرحله یک چهارم پایانی با شکست در برابر آلمان حذف شد.
ایران و آرژانتین یک بار پیش از جام جهانی 1978 در برابر یکدیگر قرار گرفته اند که آن بازی با تساوی یک بر یک به پایان رسیده است.
ایران - بوسنی و هرزگوین
اما آخرین بازی ایران در مرحله گروهی در ورزشگاه فورته نوا برگزار خواهد شد. این بازی می تواند با توجه به نتایج قبلی دو تیم به یک بازی کاملا حساس و نفس گیر تبدیل شود یا به یک بازی تشریفاتی بدل شود.
تنها تیمی که اولین حضور خود در جام جهانی را تجربه می کند. سابقه فوتبال بوسنی به 30 هم نمی رسد. اما آن ها با داشتن ستارگان فوتبال خود پیشرفت چشم گیری را داشته اند. ریشه های فوتبال یوگوسلاوی سابق در آن ها دیده می شود. آن ها 17 لژیونر در فوتبال اروپا دارند و 7 لژیونر در فوتبال آلمان و البته دو لژیونر (ادین ژکو، آسمیر بگوویچ) در لیگ برتر انگلستان!
بوسنیایی ها با داشتن بازی های تدارکاتی در برابر تیم های مطرحی هم چون برزیل، آرژانتین، پرتغال و ایرلند به آمادگی نسبی رسیدند و می توانند یکی از مهم ترین شانس های صعود از گروه باشند.
آن ها شانس حضور در جام جهانی 2010 را نیز داشتند و اما با شکست در برابر پرتغال این شانس را از دست دادند.
بازی ایران و بوسنی می تواند یک بازی برابر باشد که شاید وزنه برتری کمی به سمت بوسنی سنگینی کند. اما قطعا ایران می تواند با یک بازی خوب بوسنی را شکست دهد و کار صعود خود به مرحله بعد را یکسره کند.
جالب است بدانید بوسنی اولین بازی خود را با تیم ملی ایران در سال 1993 انجام داده است که با نتیجه 3 بر 1 شکست خورده است؛ هم چنین پس از اسپانیا، ایران دارای بیشترین بازی ملی در برابر بوسنی است. این دو تیم تا کنون 5 بار به مصاف یکدیگر رفته اند که ایران موفق به کسب 4 پیروزی و یک تساوی شده است.
بوسنی هم اکنون در رنک 21 فیفا قرار دارد و می تواند جدی ترین حریف ایران در این گروه باشد.
اما با تمامی این تفاسیر شانس صعود دور از ذهن به نظر نمی رسد. یک برد و یک باخت و یک تساوی می تواند ایران را برای اولین بار به مرحله دوم جام جهانی ببرد. جایی که باید با یکی از تیم های فرانسه، سوییس، اکوادور رو به رو شود. در هر حال انسان با امید زنده است و شاید هم اکنون برای بسیاری تساوی در برابر آرژانتین نیز دور از ذهن به نظر نمی رسد!