طرفداری- کمتر کسی بود که پس از باخت تیم ملی فوتبال آمریکا در بازی افتتاحیه کوپا آمریکا 2016 مقابل کلمبیا، صدرنشینی این تیم را تصور می کرد. به هر حال شاگردان یورگن کلینزمن بازی به بازی بهتر و پخته تر شدند و همان اتفاقی که می بایست افتاد. برای اولین بار در دوران حضور این مربی آلمانی روی نیمکت یانکی ها، وی توانست به یک ترکیب اصلی ایده آل خود دست یافته و همین ثبات در دو بازی اخیر مرحله گروهی کوپا آمریکا منجر به صعود این تیم شد. آمریکا در مرحله یک چهارم نهایی این رقابت ها، صبح امروز در ورزشگاه سنچری لینک فیلد سیاتل به مصاف تیم ملی فوتبال اکوادور رفت. جالب اینکه پیش از شروع این تورنمنت، دو تیم آمریکا و اکوادور در یک بازی دوستانه به مصاف یکدیگر رفته بودند که با برتری 1-0 شاگردان کلینزمن و تک گل دیرهنگام ناگبه به پایان رسید. آخرین دیدار این دو تیم در کوپا آمریکا به سال 1993 باز می گشت که اکوادور با نتیجه 2-0 پیروز شده بود.
آمریکا باز هم از سیستم 2-4-4 استفاده کرد و تنها تغییر کلینزمن در ترکیب اصلی تیمش یک تغییر اجباری بود. دی آندره یدلین که در بازی قبل مقابل پاراگوئه طی یک دقیقه با دو کارت زرد مواجه شد، در این بازی به علت محرومیت حضور نداشت. به جای او مت بسلر بازیکن کانزاس سیتی در پست دفاع راست آمریکا قرار گرفت. بزرگ ترین نگرانی کلینزمن، حضور 6 بازیکن تک اخطاری در تیمش بود که کارت زرد هر کدام از آنها به معنای محرومیت در بازی بعد و به هم ریختن تاکتیک های کلینزمن می باشد. الخاندرو بدویا، مایکل بردلی، جان بروکس، فابین جانسون، جرمین جونز و بابی وود آن 6 بازیکن اخطاری بودند. گوستاوو کینتروس مربی اکوادور نیز یک تغییر را در ترکیب اصلی تیم خود ایجاد کرده و مایکل آرویو را برای اولین بار در این تورنمنت، به جای هایمه آیووی در ترکیب قرار داد.
همان طور که استحضار دارید، تیم ملی آمریکا توانست دومین شکست پیاپی طی یک ماه اخیر را به اکوادور تحمیل کرده و با برتری 2-1 مقابل این تیم، راهی مرحله نیمه نهایی کوپا آمریکا بشود. همچنین بابی وود و الخاندرو بدویا نیز با دریافت کارت زرد، از حضور در بازی بعدی محروم خواهند بود. البته وود و بدویا تنها محرومان آمریکا در بازی بعد نیستند بلکه جرمین جونز هم به علت دریافت کارت قرمز مستقیم در این بازی، عملاً ادامه این تورنمنت را از دست داده است.
یکی از جنجالی ترین صحنه های این بازی، صحنه اخراج جرمین جونز بود. در حالی که در اوایل نیمه دوم، یک درگیری وسط زمین بین الخاندرو بدویا و آنتونیو والنسیا صورت گرفت، داور به والنسیا کارت زرد دوم را نشان داده و او را اخراج کرد ولی تصمیم عجیب داور، دادن کارت قرمز مستقیم به جرمین جونز بود. تصاویر آهسته نشان داد که جرمین جونز مرتکب خطا یا درگیری خاصی نشده و کمک داور خواستار اخراج او گردید. در هر حال، کارت قرمز مشکوک جونز را می توان یکی دیگر از تصمیمات نادرست داوری در این رقابت ها دانست هر چند که تیم داوری خوش شانس بود که آمریکا از این بازی برنده بیرون آمد. بسیاری البته باید کارلوس پاردس مدافع اکوادور را خوش شانس بدانیم که از یک کارت قرمز حتمی نجات یافت.
به طور کلی به جز چند دقیقه نخست بازی که با مالکیت توپ و برتری نسبی اکوادور همراه بود، یانکی ها به طور کامل و تا پیش از دقیقه 70 تیم برتر میدان بودند. در این بازه زمانی، آمریکا به طور کامل سوار بر بازی بود و با زدن دو گل ، استفاده بهینه ای از این برتری تیمی کرد تا دومین حضور آمریکا در یک چهارم نهایی کوپا آمریکا با خاطره خوشی به پایان رسیده و اولین حضور آنها در نیمه نهایی این جام را رقم بزند.
دو گل آمریکا توسط کلینت دمسی و جیاسی زاردس به ثمر رسید. جالب اینکه دمسی علاوه بر زدن گل او، یک پاس گل فوق العاده را به زاردس داد تا این مهاجم بلند قامت، کار ساده ای برای گل کردن توپ داشته باشد. جرمین جونز که پاس گل اول را به دمسی داد، بزرگ ترین غایب آمریکا در بازی نیمه نهایی است. در جریان بازی، همه هویت تاکتیکی آمریکا حول کلینت دمسی شکل گرفته بود. نقطه قوت اصلی آمریکا نیز در جناح چپ زمین یعنی همان منطقه ای بود که بدویا و وود بازی می کردند. باید به باشگاه هامبورگ تبریک بگوییم که بازیکن با ارزشی همچون بابی وود را خریداری کرد.
پس از اخراج جرمین جونز، نقش بدویا پر رنگ تر شد. کینتروس مربی اکوادور با تعویض هایی که انجام داد، کفه ترازو را در 20 دقیقه پایانی بازی به سود تیمش سنگین تر کرد. این مربی بولیویایی با بیرون کشیدن کارلوس گروزو و کریستین نوبوآ خسته و میدان دادن به چهره هایی جوان و تازه نفس همچون فرناندو گایبور 24 ساله و کریستین رامیرز 21 ساله، به یکباره جریان بازی را متحول کرد. اکوادور پس از رسیدن به گل توسط مایکل آرویو، حداقل 3 یا 4 فرصت حتمی گلزنی دیگر را از دست داد. در دقایق پایانی به نظر می رسید که همان اتفاق بازی مقابل پرو تکرار شده و اکوادور از باخت 2-0 یک تساوی 2-2 را ساخته و به بازی برگردد اما چنین اتفاقی نیفتاد.
نقطه ضعف اصلی اکوادور، عدم حضور یک گلزن تمام عیار در پیشانی خط حمله بود و با اخراج آنتونیو والنسیا در این بازی، با شدت بیشتری احساس شد. حضور در نیمه نهایی کوپا آمریکا همان هدفی بود که کلینزمن به طور علنی آن را فاش کرد. حالا باید دید که آیا بازیکنان آمریکا به حضور در نیمه نهایی جام بسنده می کنند یا بلندپروازی های آنها ادامه خواهد یافت. یانکی ها در نیمه نهایی به مصاف برنده بازی ونزوئلا-آرژانتین خواهند رفت که در صورت برد محتمل آرژانتین، آن گاه شاگردان کلینزمن برای صعود به فینال ، دیواری بسیار بلند را پیش رو خواهند داشت.