طرفداری- در نوامبر 2015، با توافق کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی، مرکزی، حوزه دریای کارائیب (CONCACAF) و کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی (CONMEBOL) با فدراسیون فوتبال ایالات متحده آمریکا، 10 ورزشگاه با ظرفیت حداقل 50 هزار نفر، به عنوان میزبان مسابقات کوپا آمریکا 2016 انتخاب شدند تا برگزار کننده ضیافت با شکوه تولد 100 سالگی فوتبال در این قاره پهناور باشند.
«CenturyLink Field یا سنچری لینک فیلد» در شهر سیاتل ایالت واشنگتن
این ورزشگاه دارای گنجایش 67000 نفر تماشاگر بوده که در سال 2002 تأسیس شده و چمن مصنوعی دارد. این ورزشگاه طی 4 سال ساخته شد و معمار آن یکی از شرکت های معماری بزرگ در کشور آمریکا به نام «الربی بکت» بود که این ورزشگاه را با 430 میلیون دلار آمریکا ساخت. این شرکت معماری سابقه طراحی ورزشگاه رنتچلر فیلد در ایالت کانتیکت را هم دارد و جالب اینکه هتل همای تهران نیز توسط همین شرکت طراحی گردید.
«سنچری لینک فیلد» علاوه بر اینکه ورزشگاه خانگی تیم سیاتل ساندرز در MLS محسوب می شود، در بازی های فوتبال آمریکایی نیز نقش ورزشگاه خانگی تیم سیاتل سی هاکس را ایفا می کند.
«Soldier Field یا سولجر فیلد» در شهر شیکاگو ایالت ایلینوی
این ورزشگاه قدیمی چند منظوره در سال 1924 ساخته شد و یکی از میزبان های جام جهانی 1994 بود. گنجایش آن حدود 69500 نفر تماشاگر می باشد. این ورزشگاه طی مدت 2 سال ساخته و به بهره برداری رسید و در سال 2002 به مدت یک سال تعطیل شد تا عملیات نوسازی این ورزشگاه صورت بگیرد. هزینه ساخت این ورزشگاه در سال 1924، معادل با 15 میلیون دلار آمریکا بود که با نرخ امروز دلار، معادل با 180 میلیون دلار آمریکا می شود.
جالب اینکه هزینه نوسازی «سولجر فیلد» در سال 2003 برابر با 632 میلیون دلار برآورد شد. اغلب باشگاه های مطرح شهر شیکاگو از جمله شیکاگو فایر در این استادیوم به میدان می روند. اگر هم فکر کردید که این استادیوم فقط برای فوتبال استفاده می شود، سخت در اشتباهید چرا که از فوتبال آمریکایی و راگبی گرفته تا کنسرت های پینک فلوید، مدونا، بیونسه، تیلور سوئیفت، بون جووی و هاکی روی یخ نیز در این بنای خاطره انگیز اجرا شده اند.
سه بازی تیم ملی آلمان در جام جهانی 1994 در این استادیوم برگزار گردید از جمله بازی افتتاحیه آلمان-بولیوی. دو فینال جام طلایی در سال های 2007 و 2013 در این ورزشگاه برگزار شد که در هر دو فینال، تیم ملی آمریکا به ترتیب با شکست دادن مکزیک و پاناما به قهرمانی رسید. به نظر می رسد که زمین را باید یک زمین خوش یمن برای فوتبال آمریکا دانست.
کدام بازی های کوپا آمریکا 2016 در این ورزشگاه برگزار می شود؟
جامائیکا-ونزوئلا
آمریکا-کاستاریکا
آرژانتین-پاناما
یکی از بازی های مرحله نیمه نهایی
«Gillette Stadium یا ورزشگاه ژیلت» در شهر فاکسبورو ایالت ماساچوست (بوستون)
این ورزشگاه چند منظوره در سال 2002 ساخته و جایگزین ورزشگاه فاکسبورو شد که در مجاورت آن قرار دارد. ظرفیت این ورزشگاه کمی بیشتر از 66000 نفر تماشاگر بوده و دارای چمن مصنوعی است. ساخت این استادیوم طی مدت 2 سال و با هزینه 325 میلیون دلار آمریکا صورت گرفت. بسیاری از بازی های جام طلایی در این استادیوم برگزار شده اند ولی هنوز این ورزشگاه، یک فینال بزرگ را به چشم ندیده است.
« MetLife Stadium یا ورزشگاه مت لایف» در شهر رادرفورد شرقی ایالت نیوجرزی (نیویورک سیتی)
این ورزشگاه با گنجایش بیش از 82500 نفر تماشاگر در یکی از مهم ترین شهرهای آمریکا و در واقع پایتخت تجاری آمریکا در سال 2010 ساخته شده است. مراحل ساخت این ورزشگاه به مدت 3 سال به طول انجامید که هزینه آن، 1.6 میلیارد دلار آمریکا بود. چهار گروه از شرکت های مهندسین معمار، وظیفه طراحی این استادیوم را بر عهده داشتند و آقای ثورنتون توماستی نیز طراح سازه آن بود. توماستی طراحی سازه های بسیاری از استادیوم های آمریکا را که طی سال های اخیر ساخته شده اند، بر عهده گرفته است.
نام کنونی این ورزشگاه از سال 2011 بر آن نهاده شد. جالب اینکه این استادیوم فقط برای فوتبال آمریکایی استفاده می شود و زمین اختصاصی دو باشگاه مطرح نیویورکی در لیگ ملی فوتبال آمریکایی (NFL) است. به طور کلی این یک اتفاق نادر در آمریکا می باشد که دو باشگاه حاضر در یک لیگ حرفه ای، به طور همزمان و مشترک از یک استادیوم خانگی استفاده نمایند!
البته گهگاهی از این استادیوم برای برگزاری مسابقات فوتبال یا همان ساکر (به قول آمریکایی ها) نیز استفاده شده که مهم ترین آن، دو بازی دوستانه آمریکا-آرژانتین و کلمبیا-برزیل بوده است. بون جووی و تیلور سوئیفت نیز علاقه خاصی برای برگزاری کنسرت در این ورزشگاه دارند و اغلب خواننده های مطرح در این استادیوم، اجرا داشته که بون جووی اولین نفر آنها می باشد. فینال کوپا آمریکا 2016 در همین استادیوم برگزار می شود.
« Levi's Stadium یا ورزشگاه لیوایز» در شهر سانتاکلارا ایالت کالیفرنیا
این ورزشگاه نوساز از سال 2014 به عنوان ورزشگاه خانگی تیم سن فرانسیسکو در لیگ فوتبال آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت این ورزشگاه از سال 2012 آغاز شد و پس از دو سال، به مرحله بهره برداری رسید که هزینه ساخت آن 2 میلیارد دلار بود. شرکت HNTB نقش معمار این طرح را بر عهده داشت. چمن این ورزشگاه از نوع طبیعی و گنجایش آن 68500 نفر تماشاگر می باشد.
علاوه بر برگزاری مسابقات فوتبال آمریکایی و رقابت های کوپا آمریکا 2016، این ورزشگاه جدید برای برگزاری کنسرت ها و سایر تجمعات نیز طراحی شده است. از ورزشگاه لیوایز به عنوان اصلی ترین مکان برگزاری کوپا آمریکا 2016 نام می برند چرا که بازی افتتاحیه این رقابت ها یعنی آمریکا -کلمبیا و همچنین، مسابقه آرژانتین-شیلی و البته اروگویه-جامائیکا در این استادیوم برگزار خواهد شد. یکی از مسابقات مرحله یک چهارم نهایی کوپا آمریکا 2016 نیز طبق برنامه در ورزشگاه لیوایز خواهد بود.
« Lincoln Financial Field یا لینکولن فایننشال فیلد» در شهر فیلادلفیا ایالت پنسیلوانیا
این استادیوم که گنجایشی در حدود 70000 نفر تماشاگر دارد، در سال 2003 و پس از طی مرحله ساخت و اجرای دو ساله، مورد بهره برداری قرار گرفت. هزینه ساخت این ورزشگاه که شرکت NBBJ معمار آن بود، معادل با 512 میلیون دلار شد. نماینده فیلادلفیا در لیگ فوتبال آمریکایی NFL بازی های خانگی خود را در این استادیوم برگزار می کند هر چند که از این زمین برای برگزاری مسابقات فوتبال نیز استفاده می شود.
اولین مسابقه فوتبال برگزار شده در این استادیوم، به تابستان 2003 باز می گردد که منچستر یونایتد توانست 3-1 مقابل بارسلونا پیروز شود و بدین ترتیب این ورزشگاه متولد گردید. همچنین جام جهانی فوتبال بانوان 2003 و چندین مسابقه از ادوار مختلف جام طلایی در استادیوم بزرگ شهر فیلادلفیا برگزار شده که مهم ترین آن، مسابقه فینال جام طلایی 2015 بود. بروس اسپرینگستین اولین هنرمندی بود که در این استادیوم یک کنسرت باشکوه را برگزار کرد.
« Rose Bowl یا رُز بول» در شهر پاسادنا ایالت کالیفرنیا (لس آنجلس)
این ورزشگاه چند منظوره در سال 1922 ساخته شد. ظرفیت کنونی این ورزشگاه، 92542 نفر تماشاگر است و بازی های بزرگی همچون جام جهانی 1994 از جمله مسابقه فینال همین تورنمنت در رُز بول برگزار گردید. همچنین این استادیوم علاوه بر برگزاری مسابقه فینال فوتبال المپیک 1984 لس آنجلس، میزبان بازی دوستانه تیم های ملی آمریکا و ایران در سال 2000 و فینال جام جهانی فوتبال بانوان در سال 1999 بود. رُز بول را هجدهمین ورزشگاه بزرگ در دنیا و دوازدهمین ورزشگاه بزرگ در کشور آمریکا می دانند که همچون اغلب استادیوم های مشهور کشور آمریکا، رقابت های فوتبال آمریکایی نیز در آن برگزار می گردد. ساخت این ورزشگاه غول پیکر فقط یک سال به طول انجامید که هزینه ساخت آن 272 میلیون دلار در سال 1922 بود. مایرون هانت معمار این ورزشگاه و طراح اصلی آن محسوب می شود. تیم لس آنجلس گلکسی نیز تا سال 2003 از رُز بول به عنوان ورزشگاه خانگی استفاده می کرد. بزرگ ترین چهره های دنیای موسیقی نیز در این ورزشگاه مشهور، کنسرت داشته اند.
« University of Phoenix Stadium یا استادیوم دانشگاه فونیکس» در شهر گلندیل ایالت آریزونا
این ورزشگاه دارای گنجایش 63400 نفر تماشاگر بوده که در سال 2006 و پس از سپری شدن دوره 3 ساله ساخت، به مرحله بهره برداری رسید. هزینه ساخت این استادیوم معادل 455 میلیون دلار بود که با همکاری دو شرکت معماری مشهور آمریکا ساخته شد.
این ورزشگاه بسیار مدرن که در مجاورت رودخانه قرار دارد، دارای چمن طبیعی بوده و علاوه بر میزبانی مسابقات خانگی تیم آریزونا کاردینالز در لیگ فوتبال آمریکایی NFL، چندین بازی از جام طلایی 2015 نیز در آن برگزار شده و البته چند مسابقه کوپا آمریکا 2016 از جمله مسابقه رده بندی در همین استادیوم می باشد. نام اولیه این ورزشگاه تا سال 2006 ، «استادیوم کاردینالز» بود و تغییر نام آن به دانشگاه فونیکس فقط جنبه تجاری داشت.
« NRG Stadium یا استادیوم NRG» در شهر هیوستون ایالت تگزاس
این ورزشگاه پس از سپری نمودن دوره دو ساله ساخت و با هزینه 352 میلیون دلار آمریکا، در سال 2002 به مرحله بهره برداری رسید و گنجایش کنونی آن، 71795 نفر تماشاگر و چمن آن از نوع مصنوعی می باشد. نام کنونی این ورزشگاه از سال 2013 انتخاب شده است. ورزشگاه مشهور هیوستون را اولین ورزشگاهی می دانند که از تکنولوژی سقف های جمع شونده برخوردار می باشد.
تیم ملی فوتبال آمریکا چندین بار در این ورزشگاه به میدان رفته و رقابت های جام طلایی در سال های 2005 و 2007 در آن برگزار شده و قرار بر این شده که دو مسابقه از مرحله گروهی کوپا آمریکا 2016 (کاستاریکا-کلمبیا و ونزوئلا-مکزیک) و یک مسابقه نیمه نهایی از همین تورنمنت در ورزشگاه NRG برگزار گردد. البته نباید فراموش کنید که علاوه بر فوتبال آمریکایی و فوتبال، رقابت های موتور سواری و هاکی و کنسرت نیز در این ورزشگاه معظم برگزار می شود.
« Camping World Stadium یا استادیوم کمپینگ ورلد» در شهر اورلاندو ایالت فلوریدا
این ورزشگاه که در سال 1936 بنا نهاده شده، تا کنون 7 نام مختلف داشته و دارای گنجایشی بیش از 60000 نفر تماشاگر و پوشش چمن مصنوعی است. این ورزشگاه قدیمی دو بار نیز مورد بازسازی قرار گرفته و جالب اینکه هزینه ساخت آن در سال 1936، تنها معادل با 115 هزار دلار شد. از این زمین برای برگزاری فوتبال آمریکایی، فوتبال، راگبی و کنسرت استفاده می شود.
تیم اورلاندو سیتی بازی های خانگی اش در رقابت های MLS را در همین ورزشگاه برگزار می کند. چندین مسابقه از جام جهانی 1994 (از جمله سه مسابقه تیم ملی هلند) و المپیک 1996 آتلانتا در فوتبال مردان و زنان در این ورزشگاه تاریخی برگزار گردید. سه مسابقه مرحله گروهی کوپا آمریکا 2016 یعنی پاراگویه-کاستاریکا، بولیوی-پاناما و برزیل-هائیتی در این استادیوم برنامه ریزی شده اند. وقتی که این استادیوم در سال 1963 ساخته شد، فقط 8900 نفر گنجایش داشت اما به تدریج و طی 6 مرحله، ظرفیت آن به بیش از 60000 نفر رسید.
گروه بندی و برنامه کامل مسابقات کوپا آمریکا 2016
هر آنچه باید درباره کوپا آمریکا 2016 بدانید