اختصاصی طرفداری - ورزشگاه خانگی آنها استادیو المپیکو آتاهوالپا نام دارد و در شهر کویتو واقع شده است. آنها در کنار ونزوئلا تنها تیم هایی هستند که به قهرمانی در مسابقات کوپا آمریکا نرسیده اند. لقب تیم ملی فوتبال اکوادور، لا تری کالر، لا تری و لوس آماریوس (زردها) است. اکوادور در رنکینگ 5 می 2016 فیفا در رده دوازدهم جهان ایستاد و بهترین رتبه آنها در این رنکینگ، رتبه دهم در جولای 2012 است.
اولین بازی رسمی آنها در 8 آگوست 1938 رقم خورد و 1-1 با بولیوی مساوی کردند. بهترین پیروزی تاریخ اکوادور، برد 6-0 در برابر پرو در 22 ژوئن سال 1975 است. بدترین باخت اکوادور در 22 ژانویه 1942 رقم خورد و آنها 12-0 مغلوب آرژانتین شدند.
اکوادور از تیم هایی است که افت و خیزهای مختلفی را در تاریخ فوتبالش تجربه کرده و بارها تا لبه پرتگاه پیش رفته است. اما حالا آنها از تیم های شناخته شده در قاره آمریکا هستند. شاید بتوان گفت اولین بار که آنها به صورت جدی برای حضور در جام جهانی جنگیدند در سال 1962 بود که در آن دوره بازیکنانی چون مونوز، اسپنسر، رافو، رایموندی و بولانوس را در ترکیب داشتند. اکوادور در این چالش ناموفق بود و توسط شیلی حذف شد.
از جام جهانی 98 فرانسه همه چیز تغییر کرد. فرمت مسابقات مقدماتی جام جهانی در منطقه کونمبول تغییر کرد و تیم ها باید به صورت لیگی به مبارزه می پرداختند و با تمام تیم های منطقه بازی می کردند. از اینجا بود که ورق برای اکوادور برگشت و آنها در ورزشگاه خانگی پیروزی های ارزشمندی به دست آوردند. در پایان آنها نتوانستند به جام جهانی برسند اما در رتبه ششم قرار گرفتند پشت سر پرو و شیلی و این دستاورد باارزشی برای آنها بود. در این دوره اکوادور بازیکنانی چون دلگادو، آگوییناگا، هوتادو و دلاکروز را در اختیار داشت که بعدها پایه گذار موفقیت های تیم در دهه بعدی شدند.
آنها در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2002 ژاپن و کره جنوبی با مربیگری گومز کلمبیایی وارد کارزار شدند. در پایان آرژانتین اول شد، اکوادور دوم و برزیل سوم. یعنی اکوادور با یک امتیاز بیشتر نسبت به برزیل به جام جهانی رسید در حالی که برزیل در این جام به قهرمانی دست یافت! دلگادو از اکوادور هم به طور مشترک با کرسپو از آرژانتین با 9 گل به عنوان آقای گلی مسابقات مقدماتی جام جهانی 2002 در منطقه آمریکای لاتین رسید.
در جام جهانی آنها در گروه G با ایتالیا و مکزیک و کرواسی همگروه شدند. اکوادور در مرحله گروهی حذف شد اما یک برد 1-0 ارزشمند در برابر کرواسی به دست آورد. کرواسی که 4سال قبل در جام جهانی 98 فرانسه به مقام سوم رسیده بود.
نمایش ضعیف اکوادور در کوپا آمریکای 2004 پرو باعث شد گومز از سمت مربیگری برکنار شود. سوارز، دیگر مربی کلمبیایی جایگزین او شد. او اکوادور را به جام جهانی 2006 آلمان رساند. آنها در منطقه آمریکای جنوبی به مقام سوم رسیدند.
در جام جهانی 2006 اکوادور در گروه اول با آلمان و لهستان و کاستاریکا همگروه شد. آنها با پیروزی در برابر لهستان و کاستاریکا موفق شدند برای اولین بار به مرحله حذفی جام جهانی فوتبال برسند. در این مرحله اکوادور با شکست در برابر انگلستان از دور مسابقات حذف شد.
یک نمایش ضعیف دیگر در کوپا آمریکای 2007 و سه باخت پیاپی در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی باعث شد این بار سوارز از سمت مربیگری تیم برکنار شود. در سال 2008 ویزوئته سکان هدایت تیم را در دست گرفت. او قبلا سرمربی تیم زیر 23ساله های اکوادور بود. تیم تحت رهبری او در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2010 ششم شد و نتوانست مجوز حضور در این مسابقات را به دست بیاورد.
اما آنها باز هم قدرتمندتر بازگشتند و در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل به مقام چهارم رسیدند. آنها در برزیل با سوئیس و هندوراس و فرانسه همگروه شدند اما نتوانستند از مرحله گروهی عبور کنند.
- درکل، بهترین عملکرد آنها در مسابقات کوپا آمریکا در سال های 1959 و 1993 به ثبت رسیده و این تیم به مقام چهارم تورنومنت رسیده است.
- از نظر بیشترین بازی ملی، بازیکن اول تاریخ فوتبال اکوادور، ایوان هورتادو با 168 بازی ملی است. ادیسون مندز و والتر آیووی با 111 بازی دوم و سوم هستند. آیووی همچنان می تواند بر تعداد بازی های ملی خود بیفزاید.
- ازنظر بیشترین گل ملی، بازیکن اول تاریخ فوتبال اکوادور، آگوستین دلگادو با 31 گل در 71 بازی است. ادواردو هورتادو در 74 بازی 26 گل به ثمر رسانده و دوم است. کریستین بنیتز هم در 58 بازی 24 گل به ثمر رسانده است.
- بعد از مرگ کریستین بنیتز، فدراسیون فوتبال اکوادور تصمیم گرفت به یاد او، پیراهن شماره 11 تیم را بایگانی کند و دیگر هیچ بازیکن تیم ملی اکوادور پیراهن شماره 11 را بر تن نکند.
دروازه بان ها: بانگوئرا (بارسلونای اکوادور) - دومینگوئز (ال دی یو کویتوی اکوادور) - دریر (املک اکوادور)
مدافعین: آچیلیر (املک اکوادور) - آربولدا (کاتولیکای اکوادور) - آیووی (مونتری مکزیک) - ارازو (مینیروی برزیل) - مینا (دل واله اکوادور) - پاردس (واتفورد انگلیس) - رامیرز (واروس هندوراس)
هافبک ها: آرویو (کلاب آمریکای مکزیک) - گایبور (املک اکوادور) - گروئزو (دالاس آمریکا) - لارئا (ناسیونال اکوادور) - مارتینز (پوماس مکزیک) - منا (املک اکوادور) - مونترو (سوانزی ولز) - نوبوآ (روستوف روسیه) - والنسیا (منچستریونایتد انگلیس)
مهاجمین: آیووی (کروز آرژانتین) - بولانوس (گرمیوی برزیل) - کازارس (مینیروی برزیل) - انر والنسیا (وستهم انگلیس)
سرمربی: گوستاوو کویینتروس