اکبر محمدی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره سطح فنی تیم ملی نوجوانان در جام جهانی امارات ابتدا با ارائه آمارهایی، اظهار کرد: این سومین تجربه حضور ایران در جام جهانی نوجوانان است. ما در آسیا از این لحاظ بعد از استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و حتی چین و قطر هستیم. همچنین در گروهمان تنها آرژانتین و کانادا از این لحاظ از ما جلوتر بودند، اما آرژانتین با وجود دوازده بار حضور هیچ وقت قهرمان نشده است. با این حال حریف اول ما در مرحله گروهی، آرژانتین بود.
وی افزود: با وجود این که برخی فکر میکردند، آرژانتین فوتبالش را به ایران تحمیل میکند، اما این اتفاق نیفتاد. شاید دلیل این موضوع این بود که آرژانتین در اولین بازیاش به مصاف ایران رفته بود و هیچ شناختی از ما نداشت. این موضوع کمک کرد تا ایران از این میدان بزرگ یک امتیاز را بگیرد. کانادا هم تجربه شش بار حضور در جام جهانی را دارد، اما اتریش در این زمینه مثل ایران است و بهتر از کانادا بازی کرد. در مجموع نوجوانان ما در این دوره از مسابقات نشان دادند که از قوای جسمانی و دوندگی به خوبی استفاده میکنند.
سرمربی سابق تیم ملی جوانان، اضافه کرد: ملیپوشان ایران آنقدر میدوند تا تیمهای مقابلشان را فرسوده کنند. فکر میکنم شعار اصلی ایران این است که با دویدن زیاد بر حریفان چیره شوند. فاکتور دویدن تا جایی جواب میدهد، اما برای ادامه راه نیاز است تا تدابیر دیگری را در دستور کار قرار دهند.
محمدی همچنین در ارزیابی نیجریه حریف بعدی ایران که قرار است در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف هم بروند، به ایسنا گفت: من بازیهای نیجریه را دنبال کردهام. در چند روز اخیر بحثی مطرح شده و همه میگویند که بازیکنان نیجریه صغر سنی دارند. این در حالی است که فیفا از تمام تیمها قبل از شروع تورنمنت تست میگیرد. ضمن این که نیجریه سه بازیکنش را به همین دلیل در جام ملتهای آفریقا کنار گذاشت. بنابراین ما نباید ذهن بازیکنانمان را با این مسائل درگیر کنیم، چون از بحث فنی فاصله میگیرند. با این حال من نیجریه را در کنار برزیل مدعی اول قهرمانی میدانم و انتظار چندانی هم از ایران برای برد این تیم ندارم. به هر حال صعود از گروه هم کار بزرگی بود که جا دارد به این تیم و فدراسیون یک خسته نباشید بگویم. این موفقیت نشانگر صرف وقت و سرمایهگذاری است و امیدوارم این تیم حفظ شود.
کارشناس فوتبال در ادامه در گفتوگویش با ایسنا، به ارزیابی تاکتیکهایی که تیم ملی نوجوانان ایران در جام جهانی استفاده کرده است، پرداخت و خاطر نشان کرد: ما در این دوره از بازیها از سیستم چهار – چهار – دو استفاده میکنیم، اما مهمتر از این سیستم، سبک بازی ماست. تیم ملی نوجوانان حریفانشان را از جلو پرس میکنند که این شیوه برای بازی تهاجمی است. با به کارگیری این روش دو اتفاق میافتد، یکی این که حریف را در زمین خودش حبس میکنیم و دومیاش این است که حریف رو به بازی بلند میآورد. این شیوه مقابل تیمهایی مثل نیجریه کافی نیست. بازیکنان اگر در خط جلو پرس کنند، دیگر نمیتوانند به بقیه تیم در کار دفاعی بپیوندند. اما با توجه به این که این روش مبتنی بر آمادگی جسمانی بالا و دوندگی زیاد است، ملیپوشان تا به حال توانستند در کارهای دفاعی هم شرکت کنند. همچنین یکی از ویژگیهای مثبت دیگر تیم علی دوستی مهر ارتباط خوب بین خطوط تیمی است. در مجموع فکر میکنم بازیکنان نوجوان از هم ظرفیتشان استفاده میکنند و اراده محکمی دارند.
به گزارش ایسنا، اکبر محمدی در پایان در پاسخ به این پرسش که دلیل اصلی از دست دادن موقعیتهای زیاد توسط ملیپوشان نوجوان چیست، بیان کرد: بخشی از این مشکل به تمرکز کم بازیکن در لحظات آخر بر میگردد. همچنین سیستم تیم ملی که روی قوای جسمانی و دوندگی استوار است فضا را روی مهاجمان میبندد و این فضا در اختیار همه قرار میگیرد تا گلزنی کنند. توجه داشته باشید که در سه بازی قبلی ، هر سه خطوط گلزنی کردند. این اتفاق برای یک تیم نکته مثبتی است به شرطی که قدر موقعیتها را بدانند.