طرفدارى- پپ گوارديولا در كنفرانس خبرى برگزار شده در استاديوم امارات، پيش از بازى مقابل آرسنال به طور ناخواسته اعلام نمود كه سران باشگاه از تصميمات وى براى آينده به خوبى مطلع هستند، وى در اين مورد به نوعى از خبرنگاران خواسته كه ديگر در كنفرانس هاى خبرى پرسش هايى در مورد آينده همكارى وى در مونيخ مطرح ننمايند. گوارديولا در لندن مدعى شده بود كه:"باشگاه همه چيز را مى داند و من با كاله و ماتياس در اين زمينه صحبت كرده ام."
كاله يا كارل هاينتس رومنيگه رئيس باشگاه و ماتياس سامر مدير ورزشى بايرن مونيخ هر دو به شدت مايل به تمديد قرارداد پپ گوارديولا هستند و از او به شدت حمايت مى كنند. اين دو تا كنون همه آرزوها و درخواست هاى خود را تا حد امكان برآورده ساخته اند و در اين اواخر حتى گوارديولا را براى اتخاذ تصميمى سريع براى آينده خود تحت فشار قرار داده اند. فيليپ لام كاپيتان تيم نيز به نحوى خود را در اين مسئله دخيل دانسته و در گفتگويى خصوصى با پپ گوارديولا، به سرمربى تيم اعلام نموده كه همه بازيكنان مونيخى اميدوار به باقى ماندن گوارديولا در بايرن مونيخ هستند. با وجود تمام اين ابراز تمايل ها چهار دليل عمده براى عدم تمايل پپ گوارديولا به تمديد قرارداد خود با بايرن مونيخ به چشم مى خورد.
يك- رسانه ها:
پپ گوارديولا ترجيح مى دهد كه درباره ايده ها و فلسفه خود در مورد فوتبال و متد هاى پيچيده تاكتيكى مورد نظر خود با رسانه ها به گفتگو نشيند. در اين اواخر اما به ندرت چنين فرصتى در اختيار وى قرار گرفته و بيشتر گفتگوهاى مطبوعاتى وى به بحث در مورد آينده وى در مونيخ بعد از سال 2016 محدود شده است. روز دوشنبه و در كنفرانس خبرى قبل از بازى مقابل وولفسبورگ چنين گمانه زنى هايى اما با واكنش تند پپ گوارديولا مواجه گرديد:"مباحث كنفرانس هاى اخير همه يكسان و تكرارى بوده اند. من به چنين پرسش هايى پاسخ نمى دهم و حوصله اى براى پرداختن به اين موضوع ندارم."
البته پپ گوارديولا از هفته هاى گذشته واكنشى عصبى و تند نسبت به پرسش هايى در زمينه آينده كارى خود در مونيخ داشته است. البته وى تفاهم خود را با تصميم سران باشگاه براى برقرارى ارتباط و مذاكرات احتمالى با كارلو آنجلوتى براى سپردن سكان هدايت تيم به وى ابراز داشته است. به هر حال پپ گوارديولا در اين دو سال و به خصوص اين اواخر به خوبى احساس نموده كه نشستن بر روى نيمكت مربى گرى تيمى نظير بايرن مونيخ چه اهميت و همچنين چه سختى هايى به همراه دارد. مربى گرى در بايرن مونيخ در حقيقت محبوب ترين و در عين حال دشوارترين شغل در فوتبال آلمان محسوب مى گردد، شغلى كه با يك موفقيت رسانه ها يك سرمربى را به اوج مى رسانند و يا اينكه در صورت عدم كسب نتيجه مورد انتظار، سرمربى تنها بايد به اثبات بى گناهى خود در مطبوعات بپردازد.
دو- انتظارات آلمانى:
قابليت ها و ميزان موفقيت پپ گوارديولا در آلمان تنها بر اساس آمار و عناوينى كه وى براى مونيخى ها كسب نموده سنجيده مى شود. گوارديولا با اين مسئله اما بيگانه است، در بارسلونا در حقيقت وى ناجى مقدس و انقلابى بزرگى محسوب مى گرديد كه هواداران و رسانه ها همواره برخوردى احترام آميز با وى داشتند. اما در آلمان همه از وى تنها انتظار كسب سه گانه را دارند، موضوعى كه تا حدودى منجر به واكنش هاى عصبى پپ گوارديولا شده و حتى تن صداى وى را نيز در كنفرانس هاى خبرى تغيير داده است.
گوارديولا در فصل گذشته پيش از بازى برگشت مقابل بارسلونا از رقابت هاى ليگ قهرمانان، هنگامى كه تيمش در آستانه حذف شدن قرار گرفته بود و انتقادها از او به شدت افزايش يافته بود، گفت:"من اينجا نيستم كه به بهترين سرمربى جهان فوتبال تبديل شوم." به تازگى نيز وى در مونيخ مدعى شده:"اگر ما ببريم زندگى من بهتر نخواهد شد و من تنها بسيار خوشحال خواهم شد." كه اين جملات نشان مى دهد انتظارات بالاى آلمانى ها فشار زيادى را بر روى اين سرمربى اسپانيايى وارد مى نمايد و او تنها در تلاش است كه بهترين عملكرد خود را در بايرن مونيخ به نمايش گذارد.
سه- انتقاد به اسپانيايى سازى:
گوارديولاى 44 ساله يك مربى ايده آليست در جهان فوتبال محسوب مى گردد. در افكار او نتيجه كسب شده چندان اهميتى ندارد و او بيشتر به عملكرد تيم و نحوه بازى بازيكنان خود ارزش مى نهد. همه اتفاقات و اطلاعات به صورت عجيبى در خاطرات او باقى مى مانند و وى فلسفه فوتبالى خود را بر اساس آنها پايه ريزى مى نمايد. گوارديولا از ايده بسيار روشنى براى فوتبال و از برنامه منسجمى براى تيم خود برخوردار است كه آنها را به شكل بى رحمانه اى دنبال مى نمايد و هر كس نتواند خود را با چنين فلسفه اى منطبق سازد، مجبور به ترك تيم خواهد بود. در گذشته مثال هاى زيادى در اين زمينه وجود داشته اند كه زلاتان ابراهيموويچ و ماريو ماندژوكيچ از شاخص ترين آنها بوده اند.
براى برخى ديگر از بازيكنانى كه پپ گوارديولا آنها را مناسب براى فلسفه خود تشخيص داده اما پروسه جدايى از تيم آهسته تر دنبال شده است كه باستين شواين اشتايگر مثالى بارز در اين زمينه است. براى اين منظور گوارديولا ابتدا تياگو را به مونيخ آورد و بعد ژابى آلونسو را از رئال مادريد خريدارى نمود تا شرايط براى خداى فوتبال مونيخى ها در آليانس آره نا دشوار گردد. هنگامى كه شواينى در تابستان گذشته مونيخ را به مقصد منچستر ترك نمود، بسيارى گوارديولا را به "اسپانيايى سازى" بايرن مونيخ متهم نمودند. اتهامى كه هرگز خوشايند گوارديولا نبوده است. مارتى پرارنائو از نزديكان و نويسنده كتاب بيوگرافى گوارديولا نيز ضمن دفاع از او در اين زمينه گفته است:"همه تصميمات گوارديولا تنها بر مبناى راستاى رسيدن به پيروزى و موفقيت بيشتر اتخاذ مى شوند."
چهار- انگيزه براى چالشى جديد:
در بارسلونا پپ گوارديولا به موفقيت هاى بى شمار و تكرارناپذيرى دست پيدا كرده و باشگاه بارسا براى گوارديولا بسيار فراتر از يك باشگاه و كارفرماى معمولى بوده است. هنگامى كه وى از اين تيم جدا شد، براى خود دورى يك ساله اى از فوتبال در نظر گرفت، چون وى نياز به ذخيره سازى انرژى داشته و در يافتن پاسخى براى اين پرسش بوده كه آينده او كجا واقع شده است. بايرن مونيخ در اين ميان اما هدفى گذرا و موقت براى او محسوب مى شود، چون روياى گوارديولا از ابتدا پيوستن به فوتبال انگليس، مهد فوتبال جهان بوده است.
گوارديولا در فوتبال جزيره همچنين از رابط هاى خوبى برقرار است و دو تن از دوستان صميمى او از بارسلونا به نام هاى سوريانو و بگيريستاين از مسئوليت هاى مهمى را در باشگاه منچسترسيتى عهده دار هستند. كارل هاينتس رومنيگه نيز به خوبى از اين موضوع خبردار است:"من بارها گفته ام كه شانس بايرن مونيخ براى ادامه همكارى با گوارديولا بسيار خوب است، اما به احتمال زياد سرمربى در تيم هاى ديگرى نيز براى گوارديولا قابل تصور است."
به هر حال تا پايان سال جارى ميلادى گوارديولا تصميم خود را در زمينه آينده فوتبالى خود اعلام خواهد نمود و مشخص خواهد شد كه آيا وى چالشى جديد را به ماندن در مونيخ ترجيح خواهد داد و يا خير؟ برخى مطبوعات آلمانى حتى زمان اعلام چنين تصميمى را اواخر ماه نوامبر و زمان برگزارى مجمع باشگاه بايرن مونيخ دانسته اند.