در گروه D این بازی ها تیم ملی ترکیه در خانه از هلند شکست خورد تا برای سومین دوره پیاپی در این تورنمنت بزرگ غایب باشد. ترکیه ایها که با بازگشت فاتح تریم و کسب چند پیروزی روحیه بخش امید زیادی به صعود داشتند، شب آخر نتوانستند از پس صدرنشین گروه بر بیایند و 2-0 به این تیم باختند تا رومانی به عنوان تیم دوم گروه شناخته شود.
نتایج ضعیف ترکیه در بازی های ابتدایی باعث شد تا این تیم امتیازات بسیار حساسی را از دست بدهد و در نهایت همین امر موجب نرسیدن این تیم به جام جهانی برزیل شد. فوتبال ترکیه که پس از موفقیت بزرگ در جام جهانی 2002 نگاه های زیادی را به خود جلب کرده بود اینک باید چهار سال دیگر نیز صبر کند تا شاید در سال 2018 مسافر جام جهانی شود!
کسب عنوان سومی جام جهانی در سال 2002 آنهم پس از 10 دوره غیبت، یک نتیجه استثنایی برای فوتبال ترکیه بود. نسل طلایی ترک ها در آن دوره با حضور ستاره هایی چون هاکان شوکور، حسن ساس، روشتو رکبر و امره نتایجی کسب کرد که هیچکس انتظار آن را نداشت. ترکیه پس از این درخشش جام جهانی 2006 را از دست داد اما این پایان شگفتی آنها نبود.
یورو 2008 تورنمنت دیگری بود که ترکیه را بار دیگر بعنوان یک تیم بزرگ به همه دنیا معرفی کرد. ترکیه در این بازی ها به رهبری فاتح تریم با ارائه بازی هایی زیبا و پر انرژی نتایج بسیار درخشانی را خلق کرد. این تیم با شکست کرواسی شگفتی ساز به نیمه نهایی بازی ها صعود کرد و در این مرحله با ارائه یک بازی فراموش نشدنی 3-2 به آلمان باخت ولی با شایستگی تمام از رسیدن به فینال باز ماند.
با خداحافظی بسیاری از ستاره های آن دوران نظیر نیهات قهوه چی، امره، روشتو و بسیاری از چهره های دیگر، فوتبال ترکیه با چالش جدیدی روبرو شد و نسل جدیدی را به فوتبال اروپا معرفی کرد. آنها بسیار امیدوار بودند تا با این نفرات راهی برزیل شوند و بار دیگر موفقیت های گذشته شان را تکرار نمایند اما اینگونه نشد و سرخ پوشان به سرنوشت تلخ دو دوره قبلی دچار گرفتار شدند.
نرسیدن به جام جهانی می تواند فرصت خوبی باشد تا فاتح تریم تیمش را بیش از پیش جوان تر کند و با نسلی جدید تیمی در حد و اندازه های یورو 2008 بسازد. بدون شک حضور تیمی چون ترکیه می تواند جذابیت های بسیاری در هر تورنمنتی ایجاد کند و این انتظار می رود که ترکیه با هدایت این سرمربی بزرگ تولدی دوباره در یورو 2016 داشته باشد.