مسلما پر شور تر از نود دقیقه یک مسابقه ی داغ برای یک هوادار، فصل نقل و انتقالات است. شما با شایعات بیدار می شوید و با تکذیب ها به خواب میروید، هر روز ترکیب تیم مورد علاقه تان را با خرید های احتمالی جدید می چینید و گاهی از شدت عصبانیت کاغذ را پاره کرده و شروع به داد و بیداد بر سر مربی و مدیر تیم می کنید. حتی اضطراب و شایعات تا چند روز بعد از بسته شدن پنجره نقل و انتقالات هم شما را رها نمی کند و به سختی به این باور می رسید که دیگر ستاره محبوبتان تیم را ترک نخواهد کرد و حداقل تا یک فصل فوتبالی دیگر برای باشگاه مورد نظر شما بازی می کند، و البته این قولیست که تنها می توان تا باز شدن پنجره بعدی داد و با شروع تعطیلات رقابت ها بار دیگر دلهره ها و گمانه زنی ها شما را احاطه خواهند کرد. اتفاقی که در این تابستان داغ فوتبال اروپا هم به دفعات رخ داد و حتی تا ثانیه های پایانی مهلت جابه جایی هم ادامه پیدا کرد.
داستان عجیب ده خیا، پرز و مجموعه یونایتد شاید تا سال ها مانندی پیدا نکند، جایی که دقیقه ها تاثیرگذار شدند و اتهاماتی که شاید هرگز نفهمیم کدام به واقعیت نزدیک تر بوده. عاشقانه طولانی آلگری و ترکوارتیستایش(هافبک تهاجمی به زبان ایتالیایی) که از ایسکو و اسکار شروع شد و با گذشتن از بیشتر نام های پر آوازه این پست، به دراکسلر رسید و نهایتا این دور از ذهن ترین گزینه بود که به وصال یوونتوس نائل شد، هرنانس از اینتر. اما دراکسلر هم در شالکه ماندنی نشد و با رقمی که به گفته هورست هلت، گران قیمت ترین انتقال تاریخ آبی های سلطنتی بود به وولفسبورگ پیوست تا جای خالی دبروین را پر کند. هافبک بلژیکی یکی از سوژه های داغ این تابستان بود و حتی حضور گرگ ها در لیگ قهرمانان و البته توانایی بالای مالی آنها هم نتوانست او را از پیوستن به منچستر سیتی پر زرق و برق شیخ منصور منصرف کند. تیمی که تا قبل از خرید دبروین هم هزینه زیادی برای دلف، اوتامندی و البته گران قیمت ترین بازیکن انگلیسی، رحیم استرلینگ، کرده بود.
در روزهایی که جوان بریتانیایی سوژه بحث محافل فوتبالی شده بود ناگهان فن خال مانند یک شعبده باز، مارسیال، پسرک 19 ساله فرانسوی را از کلاهش بیرون آورد و با تبدیل او به گران ترین جوان دنیا، همه نگاه ها را به گوشه دیگر شهر منچستر جلب کرد. البته شیاطین سرخ از ابتدای تابستان هم پر جنب و جوش ظاهر شده بودند، دیپی، دارمیان، اشنایدرلین و البته شواین اشتایگر بزرگ از بایرن. در میان بهت و حیرت هواداران بایرن، کاپیتان شواینی میانه میدان آلیانز آره نا را به آلونسو و تیاگو آلکانترا ی اسپانیایی و آرتورو ویدال اسپانیایی زبان سپرد و برای تجربه فضایی جدید به انگلیس سفر کرد تا گواردیولا را با انتقادات تند راجع به تغییر زبان تیم اول ژرمن ها به اسپانیولی تنها بگذارد. انتقاداتی که چندان هم غیر منصفانه نیستند و جریان های شدیدی را علیه او در مونیخ به راه انداخته است.
در تورین هم به اندازه مونیخ هواداران شوکه بودند، چطور ممکن بود بعد از خداحافظی آرشیتکت ای مثل آندرآ پیرلو و فانتازیست گلزنی مثل کارلوس توز، آنیلی و ماروتا یوونتوس را از وجود جنگجوی شیلیایی هم محروم کنند که تازه با جام قهرمانی کوپا آمریکا، و البته حواشی پر سر و صدای آن، بازگشته بود. تیفوسی هایی که با خرید آزاد خدیرا، دیبالا و مانژوکیچ سرمست بوده و در فکر سرودن ترانه ای برای پنجمین قهرمانی پیاپیشان بودند. اما حالا از قله افتخاری که 3 ماه پیش بر آن ایستاده بودند به دره 2 شکست متوالی در آغاز رقابت های سری آ سقوط کرده اند. آنهم در فصلی که رقابت برای فتح اسکودتو به شدت نزدیک به نظر می رسد و با پول های مستر بی و اریک توهیر تیم های شهر میلان هم به جمع رم، ناپولی ، لاتزیو و فیورنتینا پیوسته اند و قصد ندارند تا روز آخر از رقابت برای پیروزی پا پس بکشند.
چند قدم که عقب می روید و از دورتر به اتفاقات می نگرید، چرخه بی پایان نقل و انتقالات تیمها را برای جایگزینی بازیکنان فروخته شده شان بهتر درک می کنید و می بینید. پابلو اوسوالدو به پورتو می رود تا جای جکسون مارتینز را بگیرد، مهاجمی که به اتلتیکوی سیمئونه پیوست و اجازه خروج مانژوکیچ را به سمت یووه صادر کرد تا تورینی ها هم بار گلزنی تیم را که تا پیش از آن بر دوش توز بود، به دوش مانژو بگذارند. دی ماریا به پی اس جی، شواینی به یونایتد، ویدال به بایرن، خدیرا به یوونتوس، کواچیچ به رئال و کوندگبیا به اینتر .... و از این سیکل های بی انتها به کرات اتفاق می افتد.
در پایان این مارکت عظیم، سیتیزن های منچستر با نزدیک به 203 میلیون یورو هزینه در تابستان، نام خود را به عنوان ولخرج ترین خریدار مطرح کردند و در کنار یونایتد با نزدیک به 140، لیورپول با 112 و چلسی با 82 میلیون یورو، لیگ برتر انگلیس را قدرتمندترین لیگ اروپا از نظر مالی معرفی نمودند، که البته با توجه به قراردادهای جدید تلویزیونی می توان متصور بود که تیم های انگلیسی هزینه های گزاف تری را در سال های آینده خواهند داشت. حال اما، دیگر وقت آن است که بنشینیم و ببینیم صحنه ی جدیدی که توسط کارگردانان بزرگ دنیای فوتبال چیده شده، چطور عمل می کند و کدام تیم هوشمندانه تر و با ظرافت بیشتری مجموعه اش را برای 9 ماه پر تب و تاب تقویت کرده است. هر چند که کار برای مدیران هرگز پایانی ندارد و تنها چند روز پس از بسته شدن پنجره تابستانی زمزمه ها برای فرصت های نقل و انتقالات پیش رو شنیده می شود و دوباره بازار شایعات و شایعه سازان داغ داغ خواهد بود.