مخلص کلام...
رئال مادرید در حدود ۵۴۱ میلیون یورو بدهی دارد که رقم بسیار بالایی است.
خیلی زیاد؟
بله؛ و باشگاه یک مشکل دیگر هم دارد که مربوط به بدهیهای کوتاه مدت خود است که در حال حاضر ۳۳۸ میلیون یورو است که بیشتر از دارایی ۲۳۹ میلیون یورویی باشگاه در حال حاضر است. پس بالانس مالی آنها روی ۱۰۰ میلیون یورو منفی قرار دارد.
آیا این برای باشگاه ایجاد مشکل میکند؟
درست است که باشگاه رقم بالایی چرخش مالی دارد و ۱۵۶ میلیون یورو در آخر فصل چرخش مالی داشته است. اما این تمام دارایی باشگاه است. گمان میکنم که پس از تاریخ ۳۰ ژوئن و فروش بازیکنان افزایش یافته باشد اما فکر نمیکنم که بتوانند بالانس مالی را برگردانند. اگر به آرسنال یا بایرن مونیخ نگاه کنید، آنها در زمینه مدیریت مالی باشگاه، بالانس مثبتی دارند.
این بدهیها چگونه در باشگاه انباشته شده است؟
این ۵۴۱ میلیون یورو به علت سرمایه گذاریهای اضافه و بیهوده به وجود آمده است. نیازی نیست به وجود این بدهی بیش از حد تأکید کنید بلکه سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که اساساً چرا باید این بدهیها وجود داشته باشد. برای مثال، در پایان فصل گذشته، ۲۶۷ میلیون یورو خرج بازیکنان شده بود. این رقم پس از محاسبه استهلاک و بررسی قیمت بازیکنان به دست آمده است. بدون استهلاک، ما در مورد رقمی در حدود ۵۸۸ میلیون یورو صحبت میکنیم و روبرو هستیم. فکر میکنم که با این رقم رئال باید به راحتی از پس باشگاه الچه که تنها ۵۰ هزار یورو خرج بازیکنانش کرده است، بر بیاید.
و این تازه بدون توجه به قیمت بیل، ایارامندی و ایسکو است...
بله؛ باید قیمت آن بازیکنان را هم به این بدهی اضافه کنیم. پس ما باید حول و حوش رقم ۷۰۰ میلیون یورو باشیم. این رقم بسیار بالایی است و بازیکنان باید برای بازپرداخت آن همه چیز را ببرند. باشگاه نمیتواند بدون بردن چمپیونزلیگ این رقمها را خرج کند. باید با این رقم شما لالیگا و چمپیونزلیگ را ببرید و کوپا دل ری را هم به اسپانیول واگذار کنید.(گی دی لیبانا هوادار اسپانیول است!)
اگر این بدهیها به همین شکل افزایش پیدا کند آیا احتمال اینکه رئال دیگر در اختیار اعضا رسمی و سهام داران خود نباشد، وجود دارد؟
قطعاً.
پس از این قضیه آنچنان هم بی اهمیت نیست؟
نه. حقیقت این است که مادرید با این بدهی به دنبال نقشههای بزرگی برای ورزشگاه خود نیز است که بدهیها را سرسام آور خواهد کرد. پس از آن مشخص میشود که آیا اعضا رسمی باشگاه خواهان مهیا کردن پول برای باشگاه هستند و یا خیر. خطر دیگری که باشگاههایی نظیر رئال مادرید، بارسلونا، اوساسونا و اتلتیکو مادرید را تهدید میکند این است که کمیته اقتصادی یوفا گفت: "یک لحظه صبر کنید. این باشگاهها دارند از قوانین مالیاتی به نفع خود استفاده میکنند."
این کمیته نگران درآمد تلویزیونی در اسپانیا است و میگویند که: "دست نگه دارید. اینطور جواب نمیدهد. نباید لیگهای بزرگ به این شکل در بیایند."