قهوه
کافئین موجود در قهوه مزاح خواب می شود. به همین دلیل، بعضی از افراد از قهوه بدون کافئین استفاده می کنند. واقعیت این است که این نوع قهوه هم حاوی کافئین می باشد اما کافئین اون کمتر از قهوه معمولی است. لذا فرق چشمگیری با قهوه معمولی ندارد.
بهتر است که از چای گیاهی مثل چای چای بابونه استفاده کنید تا هم تأثیر مخرب بر روی خواب نداشته باشد و هم به هضم مواد غذایی کمک کند. سعی کنید که چای رو بدون افزودن شکر یا شیر، مصرف کنید.
گوشت قرمز
به دلیل محتوای زیاد چربی و پروتئین که در گوشت قرمز وجود دارد، هضم اون مدت زمان بیشتری به طول می انجامد. این امر بدن رو مجبور می کند تا برای انجام عمل هضم، به جای اینکه به استراحت بپردازد، فعالیت بیشتری کرده و مشغول هضم این مواد مغذی باشد. در نتیجه، وقتی که در صبح روز بعد از خواب بیدار می شویم، احساس کسالت و کندی می کنیم.
حبوبات
واضح است که این دسته از مواد غذایی به دلیل خاصیت نفاخی که دارند، در طول شب مانع از خواب راحت می شوند.
مواد غذایی چرب و حاوی پنیر زیاد
از خوردن پنیرهای پرچرب و سس های چرب در زمان نزدیک به خواب اجتناب کنید. بهتر است که از پنیر کاتیج بدون چربی یا پنیر موتزارلای کم چرب و یا پنیر ریکوتای کم چرب استفاده کنید. در واقع، پنیر کم چرب در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود، به برخورداری از خواب بهتر، کمک می کند.
مواد غذایی پرادویه، سرخ شده و چرب
این نوع مواد غذایی ترشح اسید معده رو در طول شب افزایش می دهند. تشدید ترشح اسید معده، به خصوص وقتی که خواب هستیم، می تواند به بروز مشکلات معده دامن بزند.
نوشابه
مهم نیست که شب است یا روز٫ مصرف نوشابه تحت هر شرایطی و در هر زمانی از روز، مضر است. نوشابه به شدت اسیدی بوده و مملو از شکر است و به دلیل وجود گاز در اون، تولید نفخ می کند. علاوه بر همه اینها، نوشابه دارای کافئین هم می باشد که در خواب، اختلال ایجاد می کند.
شکلات و شیرینی جات
شکلات تیره حاوی کافئین است. شکلات شیری مملو از شکر و چربی است. در نتیجه وجود این مواد، می توانند به خواب ما صدمه بزنند. همچنین، اکثر ما نمی توانیم به خوردن مقدار کم شکلات و یا کیک شکلاتی اکتفا کنیم و معمولاً زیاده روی می کنیم (مخصوصاً در ساعات شب که قدرت تصمیم گیری صحیح در ما کاهش پیدا می کند). بنابراین، خوردن این دسته از مواد غذایی نه تنها با خواب تداخل ایجاد می کند، بلکه ممکن است که به افزایش وزن منجر شود.