طرفدارى- نيكلاوس آندراس لاودا معروف به نيكى لاودا (Niki Lauda) راننده اتريشى تيم فرارى در روزى كه به اسطوره اى در رقابت هاى پر هيجان فرمول يك تبديل شد، در واقع جهنم را از نزديك تجربه نمود. در روز اول آوگوست سال 1976 نيكى لاودا در مسابقات جايزه بزرگ آلمان در پيست نوربورگ (Nürburgring) معروف به "جهنم سبز" كنترل اتومبيل خود را از دست داد و با سرعت 220 كيلومتر بر ساعت به ديواره سنگى كنار پيست برخورد نمود، حادثه اى كه منجر به آتش كشيده شدن اتومبيل فرارى نيكى لاودا شد و سبب گرديد وى به مدت 55 ثانيه در حرارت 800 درجه سانتيگراد محبوس بماند.
در اين حادثه لاودا دچار سوختگى شديد از ناحيه صورت گرديد كه تغيير چهره وى را به همراه داشته است. دليل اين حادثه هرگز به طور واضح مشخص نشد چون اين صحنه از چشم تمامى دوربين هاى تلويزيونى دور ماند و تنها يكى از تماشاگران حاضر در پيست با دوربين آماتور خود اين صحنه را ضبط نموده است، احتمال داده مى شود كه جدا شدن چرخ عقب سمت راست عامل اصلى اين حادثه باشد.
لاودا به عنوانى راننده اى دقيق و كمال گرا در هنگام حادثه دوران اوج ورزشى خود را تجربه مى نمود و در سال 1975، يك سال قبل از اين حادثه توانسته بود براى اولين بار فاتح رقابت هاى فرمول يك گردد، در سال 1976 نيز وى با فرارى سريع خود به نام 312T غير قابل توقف به نظر مى رسيد. رقابت هاى جايزه بزرگ آلمان در حقيقت دهمين مرحله از شانزده مرحله رقابت هاى سال 1976 محسوب مى گرديد و تا آن زمان نيكى لاودا موفق گرديده بود در پنج مرحله از نه مرحله اين رقابت ها، به عنوان سريعترين راننده، از خط پايان عبور نمايد.
بعد از وقوع حادثه ساير رانندگان و رقباى نيكى لاودا نظير برت لانگر، گاى ادواردز و هارالد ارت با ديدن اتومبيل آتش گرفته نيكى لاودا، با توقف اتومبيل هاى خود در تلاش براى نجات اين راننده اتريشى برآمدند، اما آنها حتى موفق به نزديك شدن به فرارى سوزان وى نبودند، چون تقريبا 200 ليتر بنزين موجود در باك اتومبيل حرارتى 800 درجه سانتيگرادى را ايجاد نموده بود. سرانجام آرتورو مرتزاريو ديگر رقيب لاودا توانست خود را به اتومبيل فرارى سوزان نزديك نمايد و با باز نمودن كمربند ايمنى لاودا، اين راننده تيم فرارى را از آتش بيرون كشد، مرتزاريو ناجى نيكى لاودا در اين باره بعد ها گفت:
هنگامى كه به سمت اتومبيل مى دويدم، فريادهاى نيكى را مى شنيدم. هنگامى كه رسيدم اما وى بيهوش در كمربند گير كرده بود. در حقيقت اين كمربند
در نبرد براى زنده ماندن به مانعى بزرگ براى نيكى تبديل شده بود. وقتى كه من توانستم او را آزاد كنم و به بيرون بكشم، او همانند يك پر بسيار سبك بود.
نيكى لاودا بعد از اين اتفاق به بيمارستان منتقل گرديد و چهار روز را در كما به سر برد، شانس زنده ماندن او بسيار پايين به نظر مى رسيد، در اين حادثه نيكى لاودا علاوه بر سوختگى هاى شديد و شكستگى هايى از ناحيه دنده ها و فك، به دليل تنفس دودهاى ناشى از سوختن اتومبيل، از ناحيه ريه نيز به شدت دچار سوختگى شده بود. اما اراده شكست ناپذير نيكى لاودا بار ديگر او را به زندگى بازگرداند و نه تنها وى از كما بيدار شد، بلكه تنها بعد از گذشت چهل و دو روز از اين حادثه وحشتناك، وى بار ديگر با سر باندپيچى شده با شركت در جايزه بزرگ ايتاليا در شهر مونزا و بازگشت خود به رقابت هاى فرمول يك شگفتى آفرين شد. حتى تيم فرارى نيز هرگز حسابى بر روى چنين بازگشت سريعى باز نكرده بود و كارلوس رويتمن را به عنوان راننده ذخيره، جانشين نيكى لاودا نموده بود، به همين دليل تيم فرارى جايزه بزرگ ايتاليا را به سه راننده آغاز نمود. در واقع پزشكان بعد از بهبود نسبى شرايط جسمى لاودا روز پنج شنبه براى حضور وى در مسابقات چراغ سبز نشان دادند، روز جمعه اين راننده اتريشى در دور تمرينى جايز بزرگ ايتاليا و تعيين خط مسابقات شركت نمود و توانست در روز شنبه به عنوان راننده چهارم از خط پايان عبور نمايد.
در مسابقات سال 1976 نيكى لاودا به علت اين حادثه تنها دو جايزه بزرگ هلند و اتريش را از دست داد و پيش از برگزارى آخرين مرحله از رقابت هاى سال در فوجى، وى با سه امتياز برترى نسبت به جيمز هانت رقيب بريتانيايى خود در صدر جدول امتيازى رقابت ها قرار داشت. در روز برگزارى آخرين مرحله رقابت هاى فرمول يك سال 1976 در شهر فوجى با وجود مه غليط و بارش شديد باران، برگزاركنندگان اما حاضر به لغو كردن مسابقه نشدند. نيكى لاودا در اين روز بعد از پشت سر گذاشتن دور دوم به باكس تعميرات و سوختگيرى بازگشت و با جمله "من نمى خواهم بار ديگر خود را به كشتن دهم" حاضر به شركت در ادامه رقابت نشد و به صورت اختيارى از رقابت در اين مرحله كنار رفت و به نوعى قهرمانى را به جيمز هانت رقيب بريتانيايى خود واگذار نمود.
نيكى لاودا اما در سال 1977 و يك سال بعد از اين حادثه بار ديگر موفق شد با فرارى قهرمانى رقابت هاى فرمول يك را جشن گيرد، وى بعد از جدايى موقتى از اين رقابت ها در سال 1984 نيز با تيم مك لارن براى سومين بار فاتح رقابت هاى فرمول يك شد و در سال 1985 براى هميشه از دنياى اتومبيلرانى كناره گيرى نمود.
نيكى لاودا كه علاوه بر اتومبيلرانى عاشق پرواز نيز بوده و خلبان قابلى نيز محسوب مى گردد، در سال 1979 شركت هوايى“Lauda Air” را تاسيس نمود كه پس از 23 سال فعاليت سهام آن در سال 2002 توسط شركت هوايى اتريشى “Austria Airline” خريدارى شد. در سال 2003 وى اقدام به تاسيس دومين شركت هوايى خود به نام Niki Airline مى نمايد كه سال هاى بعد سهام اين شركت نيز توسط شركت AirBerlin خريدارى مى شود. این راننده انریشی همچنین به علت عواقب این حادثه وحشتناک هر دو کلیه خود را از دست داده و برای ادامه زندگی مجبور به پیوند کلیه های خود شده که برادر و همسر دوم وی کلیه های خود را به وی هدیه داده اند.
اين اسطوره اتريشى دنياى اتومبيلرانى در سال هاى بعد بار ديگر به عنوان مشاور تيم فرارى به اين رقابت ها بازگشت و تاثيرى غير قابل انكار در موفقيت ميشائيل شوماخر با فرارى در رقابت هاى فرمول يك داشت، در حال حاضر نيز لاودا با خريد ده درصد از سهام تيم مرسدس به عنوان رئيس هيات مدير اين تيم انتخاب شده و در اين رقابت ها حضور دارد، از نقش مهم لاودا در اوج گيرى اين تيم آلمانى و قهرمانى هاى اخير نمى توان به سادگى عبور نمود.
نيكى لاودا امروزه و بعد از گذشت نزديك به چهل سال از حادثه پيست نوربورگ، از آن به عنوان"باربى كيوى من" نام مى برد، در حقيقت هنگامى لاودا در آن سال ها دريك رقابت اتومبيلرانى فرمول يك شركت مى نمود، مرگ همراه هميشگى وى بود و هرگز مشخص نبود كه آيا او بعد از پايان مسابقه زنده خواهد ماند يا خير، نيكى لاودا خود در اين زمينه معتقد است:
يك نوع ديوانگى محرك اصلى ما بود كه ما خود آن را به وجود آورده بوديم به طورى كه اين امكان وجود داشت در هر سال يكى از ما در حين مسابقه كشته شويم.
در سال هاى دهه هفتاد ميلادى و اوج درخشش نيكى لاودا، جيمز هانت بريتانيايى مهمترين رقيب اين راننده اتريشى محسوب مى گرديد كه رقابتى تكرار نشدنى بين اين دو بر سر قهرمانى رقابت هاى فرمول يك وجود داشت. از دوئل هيجانى و فراموش ناشدنى بين نيكى لاودا و جيمز هانت در سال 1976 و حادثه به وجود آمده براى لاودا، در سال هاى اخير همچنين در هاليوود فيلمى با عنوان“Rush” (شتاب، همه چيز براى پيروزى) ساخته شده كه علاوه بر هواداران رقابت هاى فرمول يك، توجه همگان را به خود جلب نموده است.