به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،هر چند در بازی های همبستگی کشورهای اسلامی جز در یکی دو ماده ، حریفان قدرتمندی مقابل دوومیدانی کاران ایران حضور نداشتند اما مدال هایی که دوومیدانی کاران بر گردن آویختند با کیفیت رکورد همراه بود. نتایجی که آن ها در این رقابت ها به دست آوردند حتی بهتر از رکوردهایشان در مسابقات جهانی و قهرمانی آسیا بود. حتی ما شاهد رکوردشکنی احمد فرود در سه هزار متر مانع و مریم طوسی در دوی 100 متر بانوان در این مسابقات بودیم.
اگر نگاهی به نتایج دوومیدانی کاران داشته باشیم به جز کاوه موسوی که می توان ضعیف ترین نتیجه کاروان دوومیدانی را برای او دانست، سایر ملی پوشان در حد رکوردهای همیشگی خود ظاهر شدند و مدال هایی که به دست آوردند با امتیازاتی مقبول همراه بود. اما با این حال، همچنان این سوال بدون پاسخ مانده که چرا برنامه ریزی طوری بوده که رکوردهای مورد انتظار از ملی پوشان در مسابقات مهمی همچون رقابت های قهرمانی آسیا یا مسابقات جهانی بدست نیامد؟ هر چند هر میدانی برای رقابت ورزشکاران می تواند مهم باشد و نباید به سادگی از آن گذشت ولی چرا آنجا که باید رکوردهای دوومیدانی کاران بیش از هر چیز به جشم آید، نتایج دور از انتظارات رقم می خورد؟ باید امیدوار بود که با برنامه ریزی دقیق و توجه ورزشکاران و مربیان و مسوولان در آینده شاهد رکوردها، مدال ها و نتایج در خور اسم ایران در میادین بزرگ همچون رقابت های آسیایی و قهرمانی جهان باشیم.
در این گزارش نگاهی به عملکرد دوومیدانی کاران ایران در بازی های همبستگی اسلامی داریم.
مریم طوسی
می توان گفت مریم طوسی یکی از بهترین های دوومیدانی ایران در این مسابقات بود و توانست عملکردی چشم گیر درماده های تخصصی اش داشته باشد تا علاوه بر کسب دو مدال طلا در دوی 100 و 200 متر، رکورد ایران را هم بهبود بخشد.
او برخلاف رقابت های قهرمانی آسیا که چندی پیش در هند برگزار شد و در ماده 100 متر به دلیل خطا حتی فرصت دویدن هم پیدا نکرد این بار نه تنها توانست با زمان 11 ثانیه و 67 صدم ثانیه طلا بگیرد بلکه رکورد ایران را هم که پیش از این دست خود بود، دو صدم ثانیه بهبود بخشید. آخرین رکورد این ملی پوش در ماده 100 متر مربوط به لیگ بانوان است که 11 ثانیه و 97 صدم ثانیه بوده است.
این دونده، در 200 متر هم با زمان 27 ثانیه و 72 صدم ثانیه دوید و طلا گرفت. رکوردی که طوسی در این ماده به دست آورد حتی بهتر از رکورد 23 ثانیه و 83 صدم ثانیه اش در مرحله فینال قهرمانی آسیا بود، هر چند او در مرحله نیمه نهایی مسابقات هند، 23 ثانیه و 64 صدم ثانیه دویده بود و پس ازآن نتوانست این رکورد را تکرار کند.
کیوان قنبرزاده
اما کیوان قنبرزاده که مدال ارزشمندی را در مسابقات قهرمانی آسیا به دست آورده بود این بار ثابت کرد در مسیری آرام، شرایط ایده آل خود را حفظ کرده است. هر چند این پرنده ، رکورد خود در لیگ را این بار در اندونزی تکرار کرد اما توانست مدال طلای این رقابت ها را به خود اختصاص دهد.
این ملی پوش پرش ارتفاع، تنها یک سانتی متر از رکورد 2 متر و 21 سانتی متری مسابقات قهرمانی آسیا فاصله داشت. شاید یادآوری مدال نقره قنبرزاده در مسابقات پونه که پس از سی سال برای ایران به دست آمد و با رکوردشکنی او هم همراه بود، تاکیدی بر ثبات وضعیت این دوومیدانی کار در رقابت ها باشد.
احسان حدادی
بدست آوردن مدال طلا برای نایب قهرمان پرتاب دیسک المپیک لندن در بازی های همبستگی کشورهای اسلامی کار سختی نبود، اما مهمتر از کسب مدال حضور قهرمان پرتاب دیسک ایران پس المپیک برای تیم ایران در یک مسابقه بین المللی بود. او پس از بازی های لندن با گلایه از وضعیت تمرینی و امکاناتش همچنین بدقولی مسوولان گفته بود تا شرایط فراهم نشود برای ایران مسابقه نمی دهد و حتی غایب بزرگ مسابقات قهرمانی آسیا و جهانی روسیه بود. اما پس از جلساتی که با فدراسیون دوومیدانی و کمیته ملی المپیک داشت تصمیم گرفت که به اندونزی برود و برای ایران مسابقه دهد. حدادی پیش از اعزام به این رقابت ها گفته بود که قرار است مشکلاتش برطرف شود.
پرتابگر دیسک المپیکی ایران که در این مسابقات با حریفانی از ترکیه، مصر، عربستان، قطر و محمد صمیمی از ایران روبرو بود دیسک خود را 66 متر و 3 سانتی متر پرتاب کرد و طلا گرفت هر چند رکوردی که او در این مسابقات به ثبت رساند 4 سانتی متر با آخرین رکوردش که در لیگ الماس به ثبت رسانده بود فاصله داشت اما پرتاب بالای 66 متر هم رکورد خوبی برایش محسوب می شد.
بهترین رکورد شخصی احسان حدادی 69 متر و 32 سانتی متر است که او این رکورد را در سال 2008 در تایلند به دست آورد. حدادی که در المپیک 2012 با پرتاب 68 متر و 18 سانتی متری به مدال نقره رسیده بود، حالا بهترین پرتابش در سال جاری میلادی، 66 متر و 98 سانتی است. حال باید منتظر بود و دید که آیا روزگار روی خوش به این قهرمان نشان خواهد داد یا این که باز هم مشکلات بر عملکرد حدادی سایه می اندازد؟
لیلا رجبی
روزهای پرتاب وزنه بانوان ایران با حضور لیلا رجبی آفتابی است. او که با عملکردی درخشان علی رقم مصدومیت آشیل پا ، چندی پیش مدال با ارزش نقره را در مسابقات قهرمانی آسیا بدست آورد، این بار با رکورد 17 متر و 2 سانتی متر مدال طلا را در بازی های کشورهای اسلامی گرفت. رجبی برای به دست آوردن طلا فشار زیادی بر خود وارد نکرد و تنها با سه پرتاب بر سکوی قهرمانی ایستاد.
این ملی پوش المپیکی ایران، در مسابقات قهرمانی آسیا، 18 متر و 18 سانتی متر، رکورد زده بود. رجبی به دلیل مصدومیت نه تنها مسابقات جهانی را از دست داد بلکه نتوانست در رقابت های لیگ هم حضور یابد.
محمد صمیمی
در روزهایی که پرتابی های ایران در مسابقات قهرمانی آسیا نتوانستند انتظارها را برآورده کنند تنها مدال نقره صمیمی التیامی بر زخم دوومیدانی در این مسابقات محسوب می شد. صمیمی که با مصدومیت به هند رفته بود، با رکورد 61 متر و 93 سانتی متر مدال نقره گرفت. آخرین رکورد او پیش از رقابت های اندونزی، مربوط به مرحله سوم لیگ بود که دیسک خود را 62 متر و 2 سانتی مترپرتاب کرده بود.
صمیمی در بازی های کشورهای اسلامی، رکورد 62 متر و 19 سانتی را ثبت کرد.
محمد ارزنده
پرش طول هم در بازی های اخیر، گردن آویز نقره را برای ایران به ارمغان آورد. محمد ارزنده با تکرار رکورد 7 متر و 76 سانتی متری که در رقابت های قهرمانی آسیا به ثبت رسانده بود، در اندونزی این بار دوم شد. او که یکی از شانس های کسب مدال در مسابقات قهرمانی آسیا محسوب می شد، با این رکورد عنوانی بهتر از چهارمی را بدست نیاورد. ارزنده با این رکورد بهتر از پرش 7 متر و 57 سانتی متری پرید که مربوط به آخرین مسابقه اش در لیگ بود.
بهترین رکورد شخصی این پرنده، 8 متر و 17 سانتی متر است.
محسن ربانی
یکی از با تجربه ترین دوومیدانی کاران ایران است که با رکورد 5 متر و 36 سانتی متری، بهترین ورزشکار ماده پرش با نیزه ایران محسوب می شود. او که در روزهای آخر به لیست اعزام به بازی های کشورهای اسلامی اضافه شد، عنوان کرده بود که می خواهد مدالی خوشرنگ تر از برنز را در این رقابت ها به دست آورد که البته به این قول خود نیز وفا کرد.
او در اندونزی با پرش 5 متری خود نقره گرفت که به نوعی تکرار رکورد لیگش در این رقابت ها محسوب می شد. ربانی عملکردی بهتر از مسابقات قهرمانی آسیا داشت چون او در پونه، حتی نتوانسته بود از مانع چهار متر و 90 سانتی متری عبور کند و از دور رقابتها بدون ثبت رکوردی کناررفت.
احمد فرود
می توان گفت که احمد فرود سخت ترین رقابت ها را برای کسب مدال در بازی های کشورهای اسلامی، پیش رو داشت چون بیشتر قهرمانان رشته های استقامت و نیمه استقامت مسلمان هستند و دویدن در کنار این حریفان کار چندان آسانی نیست.
فرود هم در این مسابقات با این که با ثبت زمان 8 دقیقه و 47 ثانیه و 70 صدم ثانیه، رکورد این ماده را در کشور که پیش از این دست خود بود ، نزدیک به دو ثانیه بهبود بخشید اما در نهایت چهارم شد که نتیجه خوبی برای این دونده محسوب می شود. او در مسابقات قهرمانی آسیا با زمان 8 دقیقه و 52 ثانیه و 15 صدم ثانیه دویده بود و عنوان پنجمی را به خود اختصاص داده بود.
کاوه موسوی
یکی از ضعیف ترین نتایج کاروان دوومیدانی ایران به دست کاوه موسوی، پرتابگر المپیکی چکش ایران در بازی های کشورهای اسلامی رقم خورد به طوری که موسوی حتی رکوردی کمتر از رکورد لیگ را در این رقابت ها ثبت کرد و در نهایت پنجم شد.
این پرتابگر چکش خود را در اندونزی 68 متر و یک سانتی متر پرتاب کرد در حالی که در مسابقات لیگ رکورد 70 متر و 53 سانتی متر رکورد زده بود. البته رکورد موسوی در مسابقات قهرمانی آسیا 71 متر و 43 سانتی متر بود که جایگاه پنجمی را برایش به همراه داشت.
بهترین رکورد کاوه موسوی، 75 متر و 26 سانتی متر است که مدال نقره گوانگژو را با این پرتاب به دست آورد.
سجاد مرادی
این دونده با تجربه که پر افتخارترین ملی پوش دوومیدانی ایران هم هست در سال های حضورش در جریان رقابتهای قهرمانی آسیا شش مدال طلا، نقره و برنز به دست آورده و با دو مدال طلا و نقره ای که در بازیهای آسیایی گوانگ جو بدست آورد، ستاره کاروان ایران لقب گرفته بود اما به نظر می رسد که حال و روز سجاد مرادی این روزها خوب نیست. او خودش مصدومیتی که در آغاز فصل دچارش شد را علت اصلی نتایج اخیرش می داند.
مرادی این بار در اندونزی بهتر از مسابقات قهرمانی آسیا دوید اما کسی هم از او انتظار مدال نداشت چون چهره های مدعی ماده 800 و 1500 دنیا در این رقابت ها حضور داشتند. او در ماده 800 متر رکورد یک دقیقه و 50 ثانیه و 87 صدم ثانیه ثبت کرد و نتوانست به نیمه نهایی صعود کند.
این در حالی است که مرادی در قهرمانی آسیا، یک دقیقه و 55 ثانیه و 43 صدم ثانیه دویده بود. رکورد شخصی این دونده در این ماده، یک دقیقه و 44 ثانیه و 74 صدم ثانیه است.
دیگر ماده ای که سجاد مرادی در اندونزی بر سر خط آن قرار گرفت، دوی 1500 متر بود که او با زمان 3 دقیقه و 39 ثانیه و 69 صدم ثانیه باز هم بهتر از مسابقات قهرمانی آسیا ظاهر شد اما در نهایت عنوان هشتمی را به خود اختصاص داد. او در سومین مرحله لیگ هم سه دقیقه و 53 ثانیه و 78 صدم ثانیه را ثبت کرده بود که البته به گفته برخی ها رکورد واقعی اش محسوب نمی شود.
مرادی در مسابقات قهرمانی آسیا ، این ماده را سه دقیقه و 41 ثانیه و 60 صدم ثانیه دویده بود. رکورد این دونده المپیکی در این ماده ، سه دقیقه و 37 ثانیه و 9 صدم ثانیه است.
رضا قاسمی
یکی از سرعتی ترین دوندگان ایران که در قزاقستان تنها با یک صدم ثانیه رکورد ماده 100 متر ایران را از دست داد، دومین ورزشکاری بود که در روزهای آخر به لیست دوومیدانی کاران اعزامی به اندونزی اضافه شد. نتیجه دور از انتظار قاسمی در رقابت های جهانی دلیلی بود که او ابتدا در بین ملی پوشان اعزامی به جاکارتا حضور نداشت. اما او قول داده بود اگر به اندونزی برود با مدال طلا باز خواهد گشت.
قاسمی که رکورد شخصی اش در ماده 100 متر ، 10 ثانیه و 16 صدم ثانیه است، در بازی های کشورهای اسلامی 10 ثانیه و 30 صدم ثانیه دوید و طلا گرفت. او در 200 متر هم 20 ثانیه و 77 صدم ثانیه را در اندونزی ثبت کرد و برنز را به دست آورد.
باید به این موضوع اشاره کرد که وقتی این دونده به مسابقات قهرمانی آسیا می رفت، از امیدهای کاروان ایران محسوب می شد و می توانست شانسی برای ایران باشد تا مدال این ماده را برای اولین بار برای ایران به ارمغان آورد اما او با رکورد 10 ثانیه و 37 صدم ثانیه در ماده 100 متر و 20 ثانیه و 98 صدم ثانیه در ماده 200 متر عنوانی بهتر از چهارمی را به دست نیاورد. حتی در مسابقات جهانی هم درماده 100 متر ضعیف تر از مسابقات آسیایی ظاهر شد و با زمان 10 ثانیه و 46 صدم ثانیه به رقابت خود پایان داد.
به نظر می رسد که قاسمی این روزها وضعیتی بهتر از مسابقات قهرمانی آسیا و جهانی دارد.