ورزش باعث کاهش سرعت تحلیل رفتن کارایی شناختی در بیماران اختلال حواس میشود.
ورزش باعث افزایش سلامتی میشود و در بیماران اختلال حواس که هنوز شدت بیماری آنها زیاد نیست به عنوان درمان به کار میرود. فعالیت فیزیکی مداوم باعث افزایش کارایی شناختی در بیماران میشود و افسردگی را نیز کاهش میدهد.
در تحقیقات انجام شده در این زمینه 40 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند.
در این تحقیقات بیمارانی که اختلاف حواس با شدت کم تا متوسط داشتند مورد بررسی قرار گرفتند و بعضی از آنها در برنامه ورزشی شرکت کردند . بعد از 12 هفته بیمارانی که فعالیت فیزیکی انجام دادند در تستهای مربوط به کارایی شناختی، توانایی حل مساله و غیره بهتر عمل کردند.
در مطالعات دیگر نتایج مشابهی مشاهده شد، در این مطالعات بررسیها بر روی 300 فردی که آلزایمر و اختلال حواس داشتند انجام شد. بررسیها نشان داد بیمارانی که بیش از چهار ساعت در هفته فعالیت فیزیکی دارند در تستهای مربوط به کارایی شناختی بهتر عمل میکنند.
مدیر این تحقیقات میگوید: ارتباط واضحی بین ورزشی و کیفیت زندگی وجود دارد.
ضمنا بیمارانی که فعالتر بودند کمتر مشکلات بعضی از جمله اضطراب و خلا احساس داشتند. آنها در فعالیتهای روزانه نیز کارایی بهتری داشتند.
مدیر این تحقیقات میگوید: بیمارانی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند نیاز به مراقبتهای بیشتری دارند. این مراقبتها هم برای بیمارانی که فعالیت دارند و هم بیمارانی که فعالیت ندارند لازم است.
در مطالعات ما هیچ نشانهای وجود ندارد که ورزش باعث افزایش امید به زندگی در بیماران اختلال حواس میشود.
منبع : ایسنا