نگرانی اکثر پرورش اندام های زیر ۲۰ سال این است که اگر روی عضلات پا با حرکات اسکوات یا انواع پرس های دیگر کار کنند قد انها کوتاه می شود. در همین خصوص به اطلاع می رساند که رشد قد ارتباط مستقیم با سطح هورمون رشد بدن دارد و افرادی که کوتاه قد هستند سطح ترشح هورمون بدنشان کم است, این افراد باید قبل از سن ۱۸ سالگی- یعنی حدود ۱۲ تا ۱۶ سالگی - به پزشک متخصص غدد مراجعه نموده و اگر پس از انجام آزمایش هورمون رشد تشخیص داده شد که ترشح این هورمون در بدنشان کم است با مصرف داروهای مکمل مشکل کوتاهی قدشان برطرف می شود.البته لازم به توضیح است که این نوع درمان ، نیاز به زمان طولانی داشته و حداقل یک الی سه سال , بسته به نتایج آزمایشات و نظر پزشک معالج , زمان نیاز دارد. از نکاتی که باعث کمبود این هورمون در بدن می شود می توان وراثت، سوء تغذیه، و عدم تحرک را نام برد.
نقش بدنسازی در رشد قد
در گذشته تصور تقریبا اکثر بدنسازها آن بودکه اگر در زیر سنین بلوغ از حرکات اسکوات یا پرس ها استفاده شود ، این حرکات می تواند باعث کوتاهی قد شود.در صورتی که امروزه ثابت شده است این حرکات باعث افزایش ترشح هورمون های رشد و تستسترون می شوند. پس پر واضح است که با انجام این حرکات و رعایت تغذیه مناسب ، نه تنها باعث جلوگیری از رشد قد نمی شوند بلکه باعث افزایش طول قد نیز می شوند.
سن رشد قدی
آقایان پس از بسته شدن صفحات استخوان دیگر رشد طولی استخوان را تجربه نخواهند کرد.حتی اگر هورمون رشد به صورت طولانی مدت و در حد او وردوز مصرف شود, در مورد مصرف بیش از اندازه هورمون رشدنکته قابل توجه این است که استخوان های صورت افراد رشد عرضی پیدا میکند.
منبع : جیم آفلاین