
ترکیب چلسی ۴۳۳
پتر چک
اشلی کول جان تری مارسل دسایی. برانیسلاو ایوانوویچ
فرانک لمپارد کلود ماکلِله زولا
ادن هازارد دروگبا پیتر آسگود
ترکیب منچستر یونایتد ۳۴۳
پیتر اشمایکل
دنیس اروین ریو فردیناند گری نویل
جورج بست وین رونی چارلتون اسکولز
کریستیانو رونالدو کانتونا گیگز
جانفرانکو زولا اُمری اوبه، در 5 جولای سال 1966 در شهر کوچک اولینا واقع در شرق ایتالیا چشم به جهان گشود. زولا فوتبال خود را از تیم جوانان باشگاه محلی نوروسی آغاز کرد و در سال 1984 رسماً به تیم اصلی این باشگاه راه یافت و پس از 3 سال حضور در این تیم، به باشگاه تورس (که در حال حاضر در سطح چهارم فوتبال ایتالیا قرار دارد) ملحق شد تا اولین تجربه حرفه ای خود را بچشد. بعد از دو سال حضور در این تیم، توسط استعداد یاب های باشگاه ناپولی کشف شد تا جزو اولین خرید های آلبرتو بیگون ایتالیایی باشد. زولا در این مدت با ستاره هایی همچون دیگو مارادونا هم بازی بود که همواره از وی به عنوان یک استاد و الگویی بی نظیر در دوران فوتبالی خود یاد میکند و میگوید:
اگر با مارادونا تمرین نمیکردم به بازیکنی که بودم، تبدیل نمیشدم. او تاثیر شگرفی در نوع بازی من داشت. به شما با اطمینان خاطر میگویم که من جانفرانکو زولای دیگری میشدم اگر با مارادونا تمرین نمیکردم. فکر نمیکنم جان تری نیز به چنین مدافعی تبدیل میشد، اگر به همراه مارسل دسایی یا فرانک لبوف تمرین نمیکرد. چیزی که شما را بهتر میکند، حضور در تمام بازی های یک لیگ متوسط نیست بلکه حضور در 10 بازی یک لیگ رقابتی و فشرده است.
در اولین فصل حضور خود در چلسی، عملکرد چشم گیری را از خود به نمایش گذاشت و نگرانی هایی که در خصوص سن او به میان آمده بود را به سکوت واداشت. در پایان فصل و با به ثبت رساندن 8 گل و 2 پاس گل، برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر انگلستان به عنوان بازیکنی که تمام فصل بازی نکرده است، جایزه بهترین بازیکن سال را از نگاه مطبوعات به خود اختصاص داد و اولین بازیکنی در تاریخ چلسی شد که فاتح این عنوان میشود. زولا در 7 فصل حضور خود در چلسی و تجربه 302 بازی با پیراهن چلسی، موفق شد 76 گل و 22 پاس گل را به ثمر برساند که بخش قابل توجهی از این گل ها، از روی ضربه آزاد به ثمر رسیده است. نوع استایل بازی شاعرانه زولا و مهارت عجیب وی در ضربات شروع مجدد
___________________________________________________________
چارلتون در 106 بازی ملی برای انگلیس، 49 گل به ثمر رساند تا پس از هری کین و وین رونی، سومین گلزن برتر تاریخ سه شیرها باشد. همچنین رونی و چارلتون با 253 و 248 گل، به ترتیب رتبه های اول و دوم بهترین گلزنان تاریخ منچستر یونایتد را در اختیار دارند. رکورد چارلتون تا 35 سال دست نخورده باقی ماند.
بابی چارلتون از معدود بازیکنان تاریخ است که توانسته جام جهانی، لیگ قهرمانان و توپ طلا را به دست آورد. تاکنون تنها 9 بازیکن موفق به کسب هرسه این افتخارات شدهاند:
سر بابی چارلتون، گرد مولر، فرانتس بکن باوئر، پائولو روسی، ریوالدو، زیدان، کاکا، رونالدینیو و لیونل مسی.
مثلث افسانهای چارلتون در کنار دنیس لا و جرج بست هیچگاه از خاطر هواداران فوتبال پاک نمی شود، مثلی که توانست لیگ قهرمانان سال 68 را برای منچستریونایتد به ارمغان بیاورد؛ آنها در مجموع ۵۰۷ گل در ۱۲۷۶ بازی برای یونایتد به ثمر رساندند و هر سه آنها موفق به کسب توپ طلا شدند.
چارلتون تا سال ۱۹۷۳ که از فوتبال خداحافظی کرد، در یونایتد توپ می زد. پس از آن، دو سال به عنوان مربی و مربی بازیکن در پرستون نورث اند کار کرد و تا آگوست ۱۹۷۵ که استعفا کرد، در این باشگاه باقی ماند. او همچنین برای مدتی کوتاه در واترفورد جمهوری ایرلند بازی کرد و پس از آن در هیئت مدیره ویگان اتلتیک شغل گرفت، جایی که پس از مدتی به عنوان سرپرست در فصل ۱۹۸۲-۱۹۸۳ هم کار کرد. در ژوئن ۱۹۸۴، چارلتون به عنوان عضو هیئت مدیره به منچستریونایتد بازگشت. او همچنین در سال ۱۹۹۴، لقب شوالیه ای را دریافت کرد و بابی چارلتون، تبدیل به سربابی چارلتون شد. او همچنین سفیر افتخاری منچستریونایتد، فوتبال انگلیس و جهان به شمار می رفت. جالب است بدانید که جایگاه جنوبی ورزشگاه اولدترافورد به نام سر بابی چارلتون نام گذاری شده است و پله (اسطوره فوتبال برزیل) نیز نام او را در جمع 100 فوتبالیست برتر تاریخ قرار داده است.
___________________________________________________________
پیتر اسگود (peter osgood) مهاجم سریع، سرزن و تمام کننده تمام عیار سال های دور چلسی، در روز بیستم فوریه سال ۱۹۴۷ و درشهر ویندسور و در بین خانواده ای متوسط متولد شد و توانست در سال ۱۹۶۴ یعنی زمانی که تنها ۱۷ سال سن داشت با تیم چلسی قراردادی امضا کند. مردی که مربیان و هم بازیانش از او به عنوان بازیکنی چابک و سرشار از استعداد، ترکیبی از قدرت، ظرافت و فرصت طلبی یاد می کردند. او از آخرین بازمانده های عصر طلایی مهاجمینی بود که در جام جهانی 1966 تاریخ سازی کرده بودند.
پیتر اسگود در اولین سال حضورش و در همان ۱۷ سالگی در روز ۱۶ دسامبر توانست ۲ گل در مقابل ورکینگتون به ثمربرساند تا آغازی باشد برای خاطرات فراموش نشدنی در استمفوردبریج.
اسگود که به علت سن کم و بی تجربه بودن از بازی کردن درتیم اصلی محروم بود و معمولاً به عنوان بازیکن ذخیره وارد زمین می شد، توانست با ۳۰ گلی که در ۲۰ مسابقه به ثمر رساند، کادر فنی را مجبور کند تا از او به عنوان بازیکن اصلی تیم استفاده کنند.
پیتر اسگود در سال ۱۹۶۵ و در اردوی آمادگی چلسی در استرالیا در ۸ بازی ۱۲ گل به ثمر رساند که می توان به گلزنی او به آس رم در جام اینتر فیرز که در نهایت ۴ بر ۱ به سود چلسی تمام شد اشاره کرد. همچنین در همان جام، او از فاصله ۶۰ یاردی توانست یک گل دیدنی به بارنلی بزند تا آمادگی اش را به رخ حریفان آینده چلسی بکشد
درخشش خیره کننده پیتر در همان فصل اول حضورش در چلسی کافی بود تا " الف رمزی" مربی وقت تیم ملی انگلستان، او را که یک جوان ۱۹ ساله بود برای جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان فرا بخواند. تورنمنتی که در نهایت با قهرمانی انگلستان به پایان رسید. اما اسگود جوان در حضور ستارگانی چون جف هرست، جیمی گریوز و راجر هانت که در اوج دوران فوتبالی و همچنین پختگی و تجربه قرار داشتند، شانسی برای حضور در ترکیب ثابت نداشت. پس از جام جهانی نیز اسگود به دلیل اختلافات با سرمربی انگلستان، الف رمزی، امکان ادامه حضور در تیم ملی را از دست داد.
او در فصل دوم حضورش در چلسی به قدری خوب کار کرد که او را می توان دلیلی بر رسیدن چلسی به فینال جام اتحادیه همان سال نام برد. دیداری که در ورزشگاه ویمبلی برگزار شد در نهایت، ۲ بر ۱ به سود تاتنهامی ها به پایان رسید تا اسگود برای کسب اولین قهرمانی اش تا فینال جام حذفی در سال ۱۹۷۰ صبر کند.
در آن فینال که میان چلسی و لیدز یونایتد برگزار می شد دو تیم به نتیجه تساوی ۲ بر ۲ دست یافتند و طبق قانون گذشته اتحادیه فوتبال انگلستان بازی دیگری در اولدترافورد برگزار شد که با نتیجه ۲ بر ۱ به سود چلسی به پایان رسید. در آن دیدار رویایی، اسگود در دقیقه ۷۸، بازی را به تساوی کشاند و درنهایت این دیدار با پیروزی چلسی به پایان رسید تا پیترعلاوه بر کسب اولین قهرمانی اش، رکورد گلزنی در تمامی مراحل جام حذفی یک سال را نیز به نام خود ثبت کند
طولی نکشید که در سال ۱۹۷۱، چلسی به همراه اسگود توانست قهرمان جام برندگان اروپا شود. آنها در بازی فینال توانستند با گلزنی پیتر اسگود و کسب پیروزی ۲ بر ۱ مقابل رئال مادرید، جشن قهرمانی را در ورزشگاه کاراکیس (ورزشگاه تیم المپیاکوس) برگزار کنند.
اسگود پس از ۲۷۹ بازی و به ثمر رساندن ۱۰۳ گل برای چلسی، به دلیل اختلاف با دیو سکستون سرمربی وقت چلسی، در سال ۷۴ به ساتهمتون رفت و 2 سال را درآنجا گذراند. دوران حضور دو ساله او در ساوتهمپتون، برای این باشگاه با شگفتی سازی همراه بود. اسگود رهبری این تیم را در پیروزی غافلگیر کننده مقابل منچستریونایتد در فینال جام حذفی سال 1976 بر عهده داشت که تا به امروز، این تنها عنوان قهرمانی تاریخ باشگاه ساوتهمپتون در تمامی رقابت ها به شمار می رود.
او سپس حضور در نوریچ را تجربه نمود و پس از آن به آمریکا کوچ کرده و به فیلادلفیا رفت اما هرگز نتوانست چلسی را فراموش کرده و از قلبش خارج کند. تمایل او و هواداران چلسی برای بازگشت به استمفوردبریج موجب شد تا پیتر دوباره در سال ۱۹۷۸ به چلسی بازگردد و آخرین فصل حضورش را در پیراهن آبی ها به میدان رود. او در این فصل ۱۰ بار به میدان رفت و ۲ گل برای چلسی به ثمر رساند.
پیتراسگود که توسط هوادارانش به "اوسی" تشویق می شد و لقب پادشاه استمفوردبریج را یدک می کشید، بعداز پایان فصل ۱۹۷۸ و در سن ۳۲ سالگی در پیراهن شماره ۹ چلسی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
اسگود در روز اول مارس سال ۲۰۰۳ به علت بیماری اش به کمک آبراموویچ در بیمارستان بستری می شود اما ده روز پس از تولد 59 سالگی اش در روزاول مارس سال ۲۰۰۶ به دلیل سکته قلبی با دنیا خداحافظی می کند تا لندن را غرق در غم و ناراحتی کند.
___________________________________________________________
فرانک لمپارد گلها خودشان گویا هستند. لمپارد ۱۷۷ گل به ثمر رساند که او را به رتبه هفتم فهرست گلزنهای تمام دوران لیگ برتر رساند. برای درک بهتر رتبه او، باید بگویم سایرین همگی مهاجم هستند. هافبک بعدی - استیون جرارد - در رتبه ۲۳ قرار دارد. پاس گلهای لمپارد؟ ۱۰۲. اعدادی شگفتانگیز که خروجی تهاجمی باورنکردنی لمپارد را در ۲۲ فصل لیگ برتر نشان میدهد که بیشتر آن در چلسی سپری شد، جایی که پس از پیوستن از وست هم در سال ۲۰۰۱، سه عنوان لیگ برتر کسب کرد.
بزرگترین استعداد لمپارد، به گفته خودش، پشتکار و تعهدش بود. با تشویق پدرش، فرانک لمپارد بزرگ، او بیوقفه تمرین کرد، تلاش کرد هر روز در تمرین بهترین نسخه خودش باشد و در نهایت به پاداشش رسید.
با پاسهای ظریف و آگاهی و هوش فوتبالی، لمپارد هنر یورش دیرهنگام به محوطه جریمه (late run) را به کمال رساند. او در محوطه جریمه از هر نوع گلی به ثمر رساند تا خود را به عنوان یکی از بزرگان لیگ برتر تثبیت کند.
__________________________________________________________
کلود ماکلهله (چلسی 2008-2003)
بازیکنان فوتبالی کمی وجود دارند که نقششان آنقدر مشخص داشته باشد و آن نقش، به نام آنها نامگذاری شود.
ماکلهله در اواخر دوران حرفهایاش به چلسی آمد. در 30 سالگی، ماکلهله از یک هافبک تهاجمی به یک هافبک عقبنشین و عمقی تبدیل شده بود که از خط دفاعیاش محافظت میکرد و هر اقدام دفاعی که در نزدیکیاش رخ میداد را جمع میکرد.
با این حال، نه تنها توانایی او در پوشش زمین و بازپسگیری مالکیت توپ، بلکه نقش او در تغییر شیوه بازی چلسی با توپ او را در این لیست قرار میدهد — او به لیگ برتر نشان داد که سیستم 2-4-4 منسوخ شده است..
مورینیو به عنوان مربی چلسی گفت: «اگر من یک مثلث در خط میانی داشته باشم — کلود ماکلهله در عقب و دو نفر دیگر درست جلوی او — همیشه نسبت به یک 2-4-4 خالص که هافبکهای مرکزی کنار هم هستند برتری خواهم داشت، چون همیشه یک نفر اضافی خواهم داشت. همه چیز با ماکلهله شروع میشود، که بین خطوط است.»
وقتی «نقش ماکلهله» به عبارتی تثبیتشده در فوتبال تبدیل میشود، میدانید که تأثیری بزرگ در لیگ برتر گذاشتهاید.
_______________________________________________________
مارسل دسایی متولد Odenke Abbey در 7 سپتامبر 1968, یک فوتبالیست حرفه ای سابق فرانسوی است که به عنوان یکی از بزرگترین هافبک های دفاعی و مدافعان میانی تاکنون بازی کرده است. دسایی طی یک دوره حرفه ای موفق در سطح باشگاهی ، از 1986 تا 2006 ، عناوین مختلفی از جمله مدال های لیگ قهرمانان اروپا با مارسی و میلان را به دست آورد و همچنین در تیم های دیگر برای نانت و چلسی بازی کرد. در سطح بین المللی ، او بین سال های 1993 و 2004 ، 116 بازی ملی انجام داد و 3 گل به ثمر رساند و یکی از بازیکنان فرانسه فاتح جام جهانی 1998 و یورو 2000 به شمار می آید.
_________________________________________________________
ركورد هاى فردی رايان گيگز:
- دارنده چهار رکورد شخصی در کتاب رکوردهای جهانی گینس
- پر افتخارترین بازیکن تاریخ فوتبال بریتانیا
- رکورد دست نیافتی حضور در ۹۵۰ بازی باشگاهی با پیراهن منچستر یونایتد
- زننده سریعترین گل تاریخ فوتبال انگلستان
- رکورددار گلزنی و گلسازی در تمامی ادوار لیگ برتر انگلستان
- رکورد ارسال بیشترین پاس گل در فوتبال انگلستان
- رکورد دست نیافتنی دریافت ۰ کارت قرمز در ۹۵۰ بازی باشگاهی با پیراهن منچستر یونایتد
- رکورد کسب 13 قهرمانی دستۀ برتر لیگ انگلیس به عنوان بازیکن و همچنین تنها بازیکن منچستر یونایتد که مدال قهرمانی تمامی 13 جام این تیم در لیگ برتر را کسب کرده است
- بیشترین حضور در لیگ برتر به عنوان بازیکن با 611 بازی
- تنها بازیکنی که در 21 فصل متوالی لیگ برتر موفق به گلزنی شده است
- دومین هافبکی که با یک باشگاه به مرز 100 گل در لیگ برتر دست پیدا کرد. (اولین نفر، مت لی تیسیر بود)
- اولین بازیکنی که به مرز 100 گل در لیگ برتر برای منچستر یونایتد دست پیدا کرد
- بیشترین تعداد حضور از ابتدا به عنوان بازیکن منچستر یونایتد، با حضور در 794 بازی از ابتدا برای این تیم
- تنها بازیکنی که در 17 دورۀ مختلف لیگ قهرمانان اروپا گلزنی کرده است(من جمله گلزنی در 11 تورنمنت متوالی از سال 1996/97 الی 2006/07 - در این حیث تنها رائول با گلزنی در 14 تورنمنت متوالی از وی عملکرد بهتری دارد)
- تنها بازیکنی که در 22 فصل متوالی لیگ برتر بازی کرده است
✅✅افتخارات باشگاهى رايان گيگز :
لیگ برتر (13 قهرمانی) 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11, 2012–13
جام FA یا FA Cup (چهار قهرمانی) : 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04
جام فوتبال لیگ یا لیگ کاپ (3 قهرمانی): 1991–92, 2005–06, 2008–09
جام خیریه یا FA Community Shield (نه قهرمانی): 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008, 2010, 2013
لیگ قهرمانان یوفا (2 قهرمانی): 1998–99, 2007–08
سوپرجام یوفا (1 قهرمانی): 1991
جام بین قاره ای (1 قهرمانی): 1999
جام جهانی باشگاههای فیفا (1 قهرمانی): 2008