طرفداری | تابستان 2016 رو به پایان بود و یوونتوس یک بازار نقلوانتقالاتی پرسروصدا را سپری کرد. دنی آلوز، مهدی بن عطیه، میرالم پیانیچ، مارکو پیاتسا و البته گونزالو هیگواین، ورودیهای جدید بیانکونری بودند.
با خریدهای جدید جوزپه ماروتا برای یوونتوس، بیانکونری بازهم برای دفاع از عناوین قهرمانی در سری آ آماده میشد و البته فتح لیگ قهرمانان اروپا را هم در برنامههای خود میدید؛ هدفی سخت اما نهچندان محال. یوونتوس با خرید رکوردشکن مهاجم قاتلی چون گونزالو هیگواین که در ناپولی موفق شده بود رکورد گلزنی در یک فصل سری آ را بشکند، این پیام را مخابره کرد که فقط به خط دفاع خود متکی نیست و حالا برای موفقیت در اروپا، مهاجم بزرگی هم در اختیار دارد.
اگرچه با جدایی پل پوگبا، بهترین بازیکن فصل گذشته یوونتوس در همان تابستان، بهنظر میرسید سیاهوسفیدها بهغیر از میرالم پیانیچ، بازیساز برجسته آن روزهای سری آ، به هافبک سطح بالای دیگری هم نیاز دارند و پروفایل او نیز شناسایی شده بود. ماسیمیلیانو الگری، سرمربی یووه در این اندیشه بود تا هافبکی باکستوباکس با فیزیک بدنی قوی به تیمش اضافه کند تا بتواند سیستم 2-1-3-4، همان سیستمی که یووه را دو فصل پیش به فینال لیگ قهرمانان اروپا رسانده بود، پیادهسازی کند.
هافبک مد نظر الگری، همان «گیلاس روی کیک» بود که جوزپه ماروتا در روزهای پایانی نقلوانتقالات از آن صحبت میکرد؛ مقصود مدیر ورزشی وقت یووه از مطرح کردن این عبارت، این بود که تیم یوونتوس تکمیل است و اگر بازیکن مطرحی در روزهای پایانی تابستان به تیم اضافه شود، شرایط دیگر «نور علی نور» خواهد بود. ماروتا با وجود این صحبتها در تلاش بود اکسل ویتسل، هافبک تنومند تیم ملی بلژیک و باشگاه زنیت سن پترزبورگ روسیه را به تورین بیاورد و تا 99% مسیر، موفق پیش رفت.
31 آگوست 2016. یوونتوس با اکسل ویتسل 26 ساله برای امضای قراردادی پنج ساله به توافق رسید و توافق شفاهی 18 میلیون یورویی میان یووه و زنیت هم حاصل شده بود تا بازیکن با سفر به تورین، آزمایشهای پزشکی را سپری کند. ویتسل در صبح بدو ورود به تورین، تست پزشکیاش را تکمیل کرد، شماره 28 بیانکونری را برگزید و پس از گرفتن عکس با پیراهن یوونتوس - که هرگز منتشر نشد - آماده بستن قرارداد بود.
با وجود موافقت مدیریت زنیت، میرشا لوچسکو، سرمربی این باشگاه تاکید کرد بدون جانشین نباید ویتسل فروخته شود، حتی به قیمت جدایی رایگان او در تابستان آینده. زنیت به یوونتوس اطلاع داد تا زمانی که نتواند جانشینی بخرد، ویتسل را نخواهد فروخت. در عین حال آنها برای خرید جورجیوس ساماریس از بنفیکا اقدام کردند اما باشگاه پرتغالی حاضر به فروش نشد تا ویتسل، 10 ساعت را در تورین با حالت بلاتکلیف و اضطراب سپری کند.
کار خرید گیلاس روی کیک یوونتوس با کارشکنی زنیت، منتفی بهنظر میرسید که لوچسکو و مدیریت تیم روس در 15 دقیقه پایانی پنجره نقلوانتقالات تابستانی، رضایت دادند بازیکن به مقصد دلخواهش برود اما این مدت محدود برای ردوبدل کردن مدارک کافی نبود تا ویتسل بدون تکمیل انتقالش، تورین را به مقصد سن پترزبورگ ترک کند.
پس از این شکست نقلوانتقالاتی، توافق میان یوونتوس و بازیکن برای انتقال رایگان در فصل آینده برقرار بود و حتی یووه در نظر داشت در ژانویه 2017 با وجود سنگاندازیهای زنیت، برای خرید او با مبلغی اندک - حدود 6 میلیون یورو - تلاش کند. هافبک بلژیکی تلویحا تایید کرده بود آیندهاش در یوونتوس رقم میخورد:
شرم آور است که زنیت پیشنهاد یوونتوس آن هم در حالی که تنها یک سال از قرارداد من باقی مانده، رد کرد. سرنوشت من بازی کردن برای یوونتوس است اما هنوز وقتش نرسیده است. خیلی خوشحالم که باشگاهی مثل یوونتوس از قرارداد امضا کردن با من، منصرف نشد. می دانم که به زودی برای این تیم بازی خواهم کرد اما هنوز نمی دانم که در ماه ژانویه به یوونتوس می روم یا در پایان فصل.
ویتسل میتوانست برای یوونتوسی که تا نیمفصل اول با سیستم 2-5-3 بازی میکرد و نمایشهایی متقاعدکننده نداشت، بسیار مفید واقع شود اما با وجود همه صحبتهای او درباره ملحق شدن به بانوی پیر، پیشنهاد هنگفتی از تیانجین چین دریافت کرد.
در آن روزها، باشگاههای چینی با هدف رشد فوتبال خود، تصمیم به جذب ستارههای بزرگ اروپا داشتند و این کار را با دستمزدهای سنگین و غیرقابل رد کردن، انجام میدادند. در ژانویه 2017 باشگاه تیانجین کوانجیان چین (که حالا وجود خارجی ندارد) با دستمزد سالانه 20 میلیون یورویی، ویتسل را جذب کرد. پس از یک داستان عذابآور 6 ماهه، سر یوونتوس بیکلاه ماند و آنها توماس رینکون ونزوئلایی را از جنوا جذب کردند تا به ترکیب ذخیره خود عمق بدهند.
ویتسل که علنا پول را به موفقیت ورزشی با یوونتوس ترجیح داد، پس از انتقالش به تیانجین گفت:
تصمیم بسیار سختی بود، از طرفی باشگاه بزرگی مانند یوونتوس به من پیشنهاد داده بود و از طرف دیگر پیشنهاد مالی خوبی برای من و خانواده ام که نمیتوانستم آن را رد کنم. سران باشگاه یوونتوس همیشه به مانند جنتلمن با من رفتار کردند و تنها می توانم از آن ها سپاسگزار باشم. همیشه طرفدار یوونتوس خواهم بود و امیدوارم آن ها لیگ قهرمانان اروپا را فتح کنند. چه کسی میداند، شاید روزی در آینده مسیرمان با یوونتوس به هم خورد.
هرگز مسیر ویتسل و یوونتوس با یکدیگر تلاقی نکرد و بیانکونری سعی کرد از ناکامیهایش در بازار عبور کند. ماسیمیلیانو الگری با یک اقدام خلاقانه، سیستم تیمش را به 1-3-2-4 تغییر داد و از ماریو مانژوکیچِ مهاجم نوک در پست وینگر چپ بازی گرفت تا یک تعادل و هارمونی قدرتمند به تیمش اضافه کند. محور دوگانه خدیرا و پیانیچ در خط هافبک به خوبی جواب داد و یوونتوس توانست با سیستم تثبیت شده 1-3-2-4 قهرمان اسکودتو و کوپا ایتالیا شود و به فینال لیگ قهرمانان اروپا برسد.
در فینال کاردیف 2017، یوونتوس با نتیجه 1-4 مقابل رئال مادرید شکست خورد و ضعف اصلی آنها باختن مرکز میانه میدان مقابل خط هافبک چهار نفره رئال مادرید متشکل از کاسمیرو، تونی کروس، لوکا مودریچ و ایسکو بود. با نبوغ الگری، یوونتوس یک فصل فوقالعاده را سپری کرد اما قطعا با داشتن اکسل ویتسل، خط هافبک یووه میتوانست قدرتمندتر باشد و چه بسا از نظر فیزیکی در فینال مقابل رئال مادرید، کم نمیآوردند.
در یوونتوس فوقالعاده فصل 17-2016، یک هافبک با ویژگیهای مد نظر الگری، میتوانست قطعه گمشده پازل یوونتوس برای قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا باشد اما خیانت روسها با وجود توافق در معامله، مانع از تکمیل این پازل شد.
ویتسل که حالا تولد 35 سالگیاش را جشن میگیرد، مدتی در چین حقوق خوبی دریافت کرد و پس از دورانی خوب در بروسیا دورتموند، حالا در نقش یک مدافع در سیستم چرخشی اتلتیکو مادرید ایفای نقش میکند.