سلطان مسعود میرزا ملقب به ظلالسلطان فرزند ارشد ناصرالدین شاه بود که به علت نداشتن مادری قجری از تاج وتخت محروم ماند و سال ها در حسرت پادشاهی حاکم بلامنازع اصفهان بود
شاهزاده قاجار و بزرگترین پسر به سن بلوغ رسیده ناصرالدین شاه بود.
وی برای نشان دادن قدرت خود کارهای منفی زیادی انجام داد که تخریب کاخهای صفوی هم چون کاخ هفت دست و کوشک آیینهخانه، عمارت نمکدان و ... از جمله آنهاست. فرمانروایی سی و چهار ساله ظلالسلطان بر اصفهان، با ویرانی بیش از ۵۰ اثر و بنای تاریخی و باغ ایرانی در پایتخت دولت صفوی همراه بود. شهر اصفهان که در روزگار صفوی در اوج شکوه خود بود، در دوره ظلالسلطان بیشتر شکوه و زیبایی خود را از کف داد.وی در مدت حکومت در اصفهان برخی از عمارتهای باقیمانده از دوره صفوی را کاملاً نابود کرد،عمارتهایی مانند عمارت آینه خانه (در کنار زایندهرود)، و برخی دیگر را به نابودی کشاند و آینه کاریهای روی ستونهای عالیقاپو و چهلستون را از میان برد. وی هم چنین دستور داد روی نقاشیهای نفیس داخل چهلستون را با گچ بپوشانند و نقاشان قاجاری بر روی آنها نقاشیهای خود را بنگارند.
یکی از جهانگردان اروپایی در آن زمان نوشته است: متأسفانه ظل السلطان از خیابان خوشمنظره و فرح آور چهار باغ مانند سایر آثار باستانی چیزی باقی نگذاشته، جدولهای سنگی را پرکرده و حواشی آنها را فروخته و نقاشیهای تاقها و دیوارها را هم محو کردهاست.
جای قصرها و عمارتهای خالی صفوی را هم با ایجاد مزارع گرمک و خیار اِشغال کرده است.
اما تمام این اقدامات بدون اطلاع شاه بود؟
حاج سياح در خاطراتش نوشته: در اصفهان از تخریب بناهای صفوی بسیار آزرده خاطر گشتم.
در روز ملاقاتم با ظل السلطان این موضوع را بیان نمودم و آنرا عملی دور از شان سلاطین و بزرگان نامیدم.
ظل السطان حکم ناصرالدین شاه را نشانم داد که در آن صراحتاً تاکید شده بود اماکن باشکوه دوره صفوی میبایست تخریب گردد و قاجار را خورشید تابان این سرزمین نامیده بود که با وجود آن نیازی به شمع و چراغ نمیباشد!