طرفداری | همین یک ماه پیش بود که در رقابتهای آسیایی ناشنوایان که در کشور مالزی برگزار شد و تیم ملی پرتاب وزنه و دیسک ناشنوایان ایران تحت هدایت عرفان صافری موفق به کسب دو مدال طلا شد. صفاری که خود از ملی پوشان این رشته است، در گفتگویی اختصاصی با طرفداری در مورد این مسابقات و شرایط برگزاری رقابتهای ناشنوایان صحبت کرد.
لطفا ضمن معرفی کامل خودتان اشارهای به دوران ورزش حرفهای خود داشته باشید و اینکه از چه سالی وارد دنیای مربیگری شدید؟
درود خدمت همه عزیزان. عرفان صفاری هستم، قهرمان و رکورددار پرتاب وزنه بازیهای آسیایی ناشنوایان و مقام چهارم المپیک و جهانی که از سال ۱۳۹۴ کنار ورزش قهرمانی مربیگری هم میکردم.
به چه دلیل تصمیم گرفتید مربی شوید و تا به امروز به اهدافتان توی ورزش رسیدید؟
بخاطر مصدومیتی که داشتم، مجبور شدم ورزش قهرمانی را کنار بگذارم و بعد تصمیم گرفتم تجربیات حرفه ای و تخصصی خودم در این مسیر را در اختیار ورزشکاران عزیز کشورم قرار بدهم. هر ورزشکاری وقتی خوشحالی و موفقیت ورزشکاران را می بیند، علاقه اش به مربیگری بیشتر میشود تا بتواند از این راه دل ورزشکاران و خانواده ورزشکاران و ملت ایران را شاد کند.
از چالشها و مسائل ورزش ناشنوایان بفرمایید و اینکه چه تفاوتها و تبعیضهایی با سایر ورزشکاران دارید؟
تمام ورزشکاران عزیز برای موفقیت و بالا بردن پرچم ایران تمام تلاش خود را میکنند، چه شنوا باشند چه ناشنوا. هر دو با تمام وجود به میدان میروند و میجنگند تا پرچم مقدس ایران بالا ببرند و از جوانی و سلامتی خودشان مایه می گذارند. اما بعضی اتفاقات واقعا دردناک است. آن هم این است که مسئولین، ارزشی که برای یک شنوا می گذارند، بیشتر از عزیزان ناشنوا است. چه در بخش پخش های تلویزیونی، چه هدایا و جوایز، چه استقبال کردن از تیم های ورزشی و... در صورتی که همیشه ورزشکاران ناشنوا بخاطر یکسری محدودیتها و کمبودها تلاش بیشتری می کنند و ارزش کارشان دو چندان است.
از مسابقات اخیر بگویید، از نتایج بدست امده در مسابقات ۲۰۲۴ مالزی راضی هستید؟
بازیهای آسیایی مالزی کاملا شرایط متفاوتی داشت. آب و هوای گرم و شرجی و حدود ۴/۳۰ ساعت تفاوت زمانی داشتیم، ولی برنامه تمرینات ورزشکارانم را طوری تنظیم کردم که با زمان آنجا به مشکل نخورند و با تمام سختی ها و رقابت سنگینی که با کشورهای آسیایی داشتیم، خوشبختانه توانستیم با افتخار مدال طلا رشته پرتاب وزنه و پرتاب دیسک را کسب کنیم. مهم تر از همه، ما در بازیهای آسیایی قبلی هم با آقای سجاد پیرایقر چمن مدال طلا گرفتیم که رکورددار پرتاب دیسک المپیک و بازیهای آسیایی هستند و از شاگردان خوب و پر استعدادم بودند که با دنیای ورزش قهرمانی خداحافظی کردند.
اما در این دوره یزدان اسلامی و امیر حسین زارع دو ورزشکار جوان و اینده دار که زیر نظر خودم آموزش دیدند، با توجه به اینکه برای اولین بار در مسابقات بازیهای آسیایی شرکت می کردند، توانستند با افتخار مدال طلا را برای کشورشان کسب کنند و خیلی خوشحالم که توانستیم پرچم کشورمان را بالا ببریم.
نقش ورزش و فعالیت های ورزشی رو در زندگی افراد کم شنوا و ناشنوا چطور میبینید؟
ورزش یک عشق یه حال خوب است. شنوا و ناشنوا هم ندارد. من به همه توصیه میکنم برای حال خوب بدنشان که کمک میکنه حال روح و روانشان خوب بششود همیشه برای ورزش کردن وقت بگذارند. هدیه ورزش آوردن شادی در وجود انسان و لحظه لحظهی زندگی هست.
اگر قرار باشد موفقیت خود را با افرادی شریک شوید، چه کسانی هستند و جه پیغامی برایشان دارید؟
تشکر و قدردانی ام ویژه کسانی هست که در سختی ها و فراز و نشیب این مسیر کنارم بودند، حمایتم کردند، بخصوص خانواده و همسر عزیزم.
سقف آرزوهایتان در ورزش چه چیزی هست؟
اولین و مهم ترین آرزوم تبعیض قائل نشدن و برابری بین افراد ناشنوا و شنواست و دومین آرزویم این است که همیشه ورزشکارانم بتوانند در میدان های بزرگ خوش بدرخشند و دل همه مردم ایران شاد بشود و بتوانم افرادی موفق و شاد تحویل جامعه بدهم.
و حرف اخر ... صحبتی که دوست دارید در پایان بفرمایید.
ممنون از شما و وقتی که گذاشتید.
لازم به ذکر است صفاری که خود دارای چندین مدال طلا و نقره در رقابتهای آسیایی و کشوری است از مربیان جوان این رشته محسوب میشود و میتواند در ادامه موفقیتهای بیشتری را برای ورزش ناشنوایان بدست بیاورد.