طرفداری | اینتر تحت هدایت سیمونه اینزاگی در سری آ اقتدار فصل قبل را ندارد. تیمی که با 19 امتیاز اختلاف نسبت به تیم دوم جدول، ضمن فتح اسکودتو به ستاره دومش رسید و رکوردهای مختلفی از خود ثبت کرد، در فصل 25-2024 به ویژه از نظر دفاعی با معضلاتی روبه رو است؛ نقطه قوتی که حالا به نقطه ضعف در لیگ ایتالیا تبدیل شده و سیمونه اینزاگی باید مشکلات موجود که در تصمیمات خود و نحوه بازی تیمش قابل مشاهده است را حل کند. در غیر این صورت به مانند اولین فصل حضورش، نراتزوری در دفاع از عنوان قهرمانی خود ناکام خواهد ماند.
اگر از طرفداران اینتر درباره علت مشکلات تیم محبوبشان در فصل جاری بپرسید، بیشتر با این دو پاسخ مواجه خواهید شد: اول بالا بودن میانگین سنی تیم و دوم نداشتن بازیکن با کیفیت و اختلاف سطح قابل توجه برخی از نفرات اصلی با مهرههای نیمکتنشینشان (مثل هاکان با اصلانی) که ناشی از مشکلات مالی است.
اما حتی با وضعیت کنونی هم اینتر هنوز تیمی دارد که بتواند برای فتح یک یا دو عنوان رقابت کند و به گفته عده زیادی از کارشناسان با وجود درخشش ناپولیِ آنتونیو کونته، نراتزوری همچنان شانس اصلی کسب اسکودتو به حساب میآید. بنابراین سیمونه اینزاگی برای دفاع از عنوان قهرمانی باید قبل از اینکه اختلافش با صدر جدول بیشتر از 4 امتیاز فعلی شود، مشکلات تیمش به ویژه در ساختار دفاعی را فورا حل کند.
مشکلات مهم اینتر؛ از وضعیت دفاعی تا ناتوانی در مدیریت بازی
نراتزوری در تمام بازیهای این فصل خود به جز تقابل با منچسترسیتی گلزنی کرده و حتی مقابل یوونتوس، تیمی که قبل از دربی ایتالیا فقط یک بار و آن هم از روی نقطه پنالتی دروازهاش را باز شده میدید، موفق به زدن 4 گل شدهاست. بنابراین مشکلی در زمینه گلزنی و خلق موقعیت دیده نمیشود اما در فاز دفاعی اوضاع تفاوت دارد. علاوه بر این، به نظر میرسد اینتر دلیل کسب قهرمانی مقتدرانه فصل پیش، مغرور شده و بی تفاوتی نیز در بازیکنان دیده میشود. بهعنوان مثال در دربی ایتالیا آنها فرصت داشتند با زدن گل پنجم، اختلاف را به 3 افزایش دهند اما متعهدانه عمل نکردند. اینزاگی به مانند آغاز فصل باید بار دیگر بازیکنانش را تفهیم کند که آنچه در فصل گذشته انجام شد را به دست فراموشی بسپارند. متمرکزتر بودن بازیکنان در لیگ قهرمانان به ویژه دیدار با سیتی که با کلین شیت همراه بود نیز ثابت میکند که در سری آ وضعیت اینتر از نظر ذهنیتی هنوز ایدئال نیست.
اینتر تاکنون 13 گل در فصل جاری دریافت کرده درحالی که فصل قبل تا پایان هفته نهم این عدد 5 را نشان میداد. این یعنی افزایش تقریبا 3 برابری گلهای دریافتی. علاوه بر این، ۶ گل از این ۱۳ گل، در ۱۰ دقیقه پایانی بازیها توسط زومر دریافت شدهاست: گل دقیقه 95 مسیاس (جنوا)، گل دقیقه 81 دنی موتا (مونتزا)، گل گابیا در دقیقه 89 (دربی دلامادونینا)، گل لورنتزو لوکا در دقیقه 83 (اودینزه)، گل دقیقه 86 ولاشیچ (تورینو) و در نهایت گل دقیقه 82 ییلدیز (دربی ایتالیا). این نمیتواند یک مسئله جسمانی باشد، حداقل بر اساس گزارش گاتزتا دلواسپورت، دادههایی که کادر فنی تا به این لحظه در اختیار دارند، ضعف جسمانی را نشان نمیدهد. در عوض، این عددی است که توجه و تمرکز بازیکنان را زیر سوال میبرد. اشتباهات فردی بازیکنان در امور دفاعی مثل خطاهای پوششی نیز باید توسط کادرفنی مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و برای جلوگیری از تکرارشان چارهای اندیشیده شود. با نگاهی به تمامی گلهایی که اینتر در این فصل دریافت کرده، اکثر آنها به ویژه گلهای دقایق پایانی، قابل اجتناب بودهاند. به عنوان مثال خطای هند پنالتی یان بیسک مقابل جنوا که بیدقت عمل میکند، گل گابیا در دربی دلامادونینا که با استفاده از اشتباه فراتزی و تورام در یارگیری، به راحتی دروازه را باز میکند و یا گل چهارم بیانکونری که زومر در مهارش مرتکب اشتباه میشود.
سپس به موضوع مدیریت نامناسب بازی و تعویضها میرسیم. تعویض بازیکنی که کارت زرد گرفته، گرچه برای جلوگیری از کارت قرمز مفید است، اما آیا اگر بازیکن مورد نظر عملکرد خوبی داشته باشد، بیرون رفتن او ضرر بیشتری به همراه ندارد؟ اینزاگی تقریباً همیشه گزینه تعویض کردن بازیکن اخطار گرفته را انتخاب میکند. بهعنوان مثال بنجامین پاوار با وجود عملکرد خوبش در دربی ایتالیا، جای خود را به یان بیسک داد که نقصهایی در بازی او پس از ورود به میدان دیده میشد. این درست است که مدافع فرانسوی، ییلدیز را مقابل خود نداشت اما قهرمان جام جهانی 2018 با سابقه بازی در بایرن مونیخ، به حدی تجربه دارد که کارت دومش را دریافت نکند. یا مثال دیگر تعویض هاکان چالهان اوعلو در مقابل میلان به دلیل دریافت کارت زرد که پس از این اتفاق، دامنه حملات روسونری گسترده شد.
در بخش مدیریت بازی نیز اوضاع تعریفی ندارد. این فقدان مدیریت، تقریباً اتفاق جدیدی است زیرا حداقل در فصل پیش وجود نداشت. در دربی ایتالیا مقابل یوونتوس، نیکولو بارلا و هم تیمیهایش به دنبال رسیدن به نتیجه 5-2 بودند اما خود را در معرض ضدحملههای یوونتوس قرار دادند. شاید در این زمینه، غیبت هاکان چالهان اوعلو و تعویض زودهنگام زیلینسکی به دلیل کوفتگی عضلانی و حتی مصدوم بودن اصلانی اهمیت داشت؛ بازیکنانی که میتوانستند بازی را کنترل و سرعت آن را کند کنند اما در عوض تیم اینزاگی به طور مداوم با تمپوی بالا بازی میکرد. اما به طور کلی، این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در فصل جاری میافتد. در دیدار آغازین مقابل جنوا، اولین نشانه این مشکل قابل رویت بود و سپس مقابل مونتزا و حتی بیشتر مقابل میلان، این ضعف نمایانتر شد. اینتر یکشنبه شب پس از زدن گل چهارم به یووه، تغییر رویه نداد. منظور این نیست که تیم ماهیت خود را تغییر دهد بلکه باید واقعبین بود و فقط به 3 امتیاز فکر کرد. فصل گذشته اینتر همه بازیهای بزرگ لیگ به جز دیدار مقابل یوونتوس در تورین (تساوی 1-1) را با پیروزی پشت سرگذاشت اما امسال در دو دربی مهم، وضعیت متفاوت بودهاست.
گل سوم یوونتوس در دربی ایتالیا روی ضدحمله درحالی که اینتر 2 گل جلو بود
سوال دیگری نیز مطرح است: چرا اینزاگی با وجود اینکه از اختلاف سطح برخی بازیکنان ثابت و نیمکت نشین تیمش اطلاع دارد، همیشه دست به تعویض میزند؟ بر اساس آماری که وبسایت معتبر اتلتیک منتشر کرد، اینتر بازیکن دریبل زنی ندارد و عملا در بازیهایش دریبل نمیزند و از این حیث، یکی از بدترین تیمهای 5 لیگ برتر اروپا بوده است. از این رو، اکثر موقعیتهای ایجاد شده روی دروازه رقبا، با جابجایی مداوم بازیکنان نراتزوری در زمین به وجود میآید که این انرژی زیادی از آنها میگیرد. اینزاگی نیز برای مدیریت انرژی بازیکنان و پایین آوردن احتمال مصدومیت آنها در چنین تقویم فشردهای، همیشه هر 5 تعویض مجاز در طول یک بازی را انجام میدهد و حتما لازم نیست بازیکنی کارت زرد گرفته باشد تا او را بیرون بکشد. بنابراین این بیشتر برعهده سران نراتزوری است تا با شناختی که از سرمربی تیمشان دارند، بهمنظور پوشش ضعفها در نقلوانتقالات هوشمندانهتر عمل کنند تا پس از تعویضهای اینزاگی، اختلاف سطح تیمی که بازی را شروع کرده، با تیمی که در 15-20 دقیقه آخر بازی در زمین است، زیاد نشود. اینزاگی و دستیارانش نیز نیاز دارند در بازیخوانی خود را بهبود ببخشند و بر اساس نیاز تیمشان در جریان بازی دست به تغییرات بزنند و تنها بر اساس بازیکنان اخطاری این کار را انجام ندهند.