طرفداری تایمز | دیوان بینالمللی علیه تروریسم، حکم بازداشت شیخ حسینا، نخست وزیر سابق بنگلادش و ۴۵ تن از همحزبیهای وی را صادر نمود.
به نقل از ایرانا، این دیوان بینالمللی (ICT) در حکمی که امروز صادر شد، شیخ حسینا و دیگر رهبران ارشد حزب عوامی لیگ بنگلادش را به ارتکاب جنایات علیه بشریت در جریان اعتراضات گستردهای که در ماههای تیر و مرداد رخ داد، متهم کرد.
محمد تاجالاسلام، دادستان کل بنگلادش، در گفتگو با دیلیاستار اعلام کرد که این حکم پس از ارائه دو درخواست رسمی به دادگاه توسط دادستانی و به دنبال آن، بررسیهای جامع قضایی به ریاست قاضی گلم مرتضی مجومدار صادر شده است.
وی افزود:
دادگاه به مقامات ذیربط دستور داده است تا ظرف مدت مشخصی، یعنی تا ۱۸ نوامبر، شیخ حسینه و ۴۵ نفر دیگر را دستگیر و به دادگاه معرفی نمایند.
این تصمیم قضایی با هدف تسریع در روند رسیدگی به اتهامات سنگین جنایت علیه بشریت و نسلکشی اتخاذ شده است.
اعتراضات گستردهای که در ماههای تیر و مرداد رخ داد و به استعفای اجباری شیخ حسینا و فرار وی از کشور منجر شد، باعث کشته شدن حداقل ۷۵۳ نفر و زخمی شدن هزاران نفر دیگر گردید.
تاکنون بیش از ۶۰ شکایت رسمی مبنی بر ارتکاب جنایات علیه بشریت و نسلکشی توسط شیخ حسینا و همحزبیهای وی در آژانس تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات بنگلادش ثبت شده است.
اعتراضات مردمی در بنگلادش درخصوص سهمیهبندی مشاغل دولتی
اعتراضات مردمی در بنگلادش از اوایل تیرماه سال گذشته آغاز شد و ریشه در مخالفت با نظام سهمیهبندی مشاغل دولتی داشت. این نظام، ۳۰ درصد از مشاغل دولتی را به خانوادههای مبارزان جنگ استقلال اختصاص میداد و اعتراضات گستردهای را در پی داشت. تظاهرات مسالمتآمیز دانشجویی که در ابتدا برای مخالفت با این سهمیهبندیها شکل گرفته بود، به تدریج به یک جنبش سراسری نافرمانی مدنی و خشونتآمیز تبدیل شد و در نهایت به استقرار حکومت نظامی انجامید.
شیخ حسینا، دختر شیخ مجیبالرحمان بنیانگذار بنگلادش مستقل، پس از ۱۵ سال تصدی پست نخستوزیری، در پی تشدید اعتراضات و ناآرامیها، مجبور به ترک کشور شد.
پس از استعفای وی، محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح، به عنوان رئیس دولت موقت انتخاب شد.
شیخ حسینا پس از ترک بنگلادش، آمریکا را متهم کرد که در ازای حمایت سیاسی از وی، به دنبال تصاحب جزیره استراتژیک سنتمارتین بوده است.
بیوگرافی و سوابق شیخ حسینا
شیخ حسینا (Sheikh Hasina) متولد ۲۹ سپتامبر ۱۹۴۷، سیاستمدار بنگلادشی و نخستوزیر سابق بنگلادش است. او دختر شیخ مجیبالرحمان، بنیانگذار و نخستین رئیسجمهور بنگلادش میباشد. شیخ حسینا در دوران تحصیلات خود در دانشگاه داکا به فعالیتهای سیاسی مشغول شد و پس از استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱، به عنوان یکی از چهرههای کلیدی در سیاست این کشور شناخته شد.
حسینا برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ به عنوان نخستوزیر بنگلادش انتخاب شد و پس از یک دوره وقفه، دوباره در سال ۲۰۰۹ به این مقام رسید.
شیخ حسینا همچنین با چالشهای زیادی مانند بحرانهای سیاسی، انتقادات بینالمللی و مسائل حقوق بشر مواجه بوده است.
او دارای دو فرزند است و به عنوان یکی از زنان قدرتمند در سیاست جهانی شناخته میشود.