اختصاصی طرفداری | سری بازیهای God of War (در کنار بازی مردعنکبوتی) به طور غیرمنتظرهای به بازی اصلی کنسول پلیاستیشن تبدیل شده است. غیرمنتظره به این دلیل که کمتر کسی تصور میکرد یک بازی خشن با چنین داستانی از اسطورههای یونان باستان به این جایگاه برسد.
با این حال، چیزی که به این بازی جذابیت گسترده بخشیده است، داستان تراژیک کریتوس است؛ خشم، جنون قدرتطلبی و پشیمانی غمانگیز او از سال 2005 تاکنون همراه میلیونها گیمر در سراسر جهان بوده است.
سهگانه اصلی این بازی برای پلیاستیشن 2 و پلیاستیشن 3 عرضه شد؛ همچنین در سال 2018، بازی «God of War» برای پلیاستیشن 4 یک بازسازی جذاب و نادر بود که علاوه بر گسترش داستان این مجموعه، توانست به مخاطبان گستردهتری دست یابد. این بازی با 23 میلیون نسخه فروش دوباره نام خدای جنگ و کریتوس را بر سر زبانها انداخت.
ستونهای اصلی طراحی بازی خدای جنگ، علاوه بر آرک داستانی اسطورهای و مبارزات خونین، حل معماهای درون بازی برای پیشبرد داستان بوده است و این موضوع حتی در بازی سال 2018 و دنبالهی آن، «God of War Ragnarok» نیز وجود دارد. با این حال، نسخههای مدرن این بازی تاکید بیشتری بر روابط عاطفی پدر و پسری و داستانگویی سینمایی دارد، در حالی که همچنان تلاش میکند مبارزات خونین و خشن را نیز از بازی حذف نکند.
به جرأت میشود گفت در این مجموعه بازی بیکیفیتی وجود ندارد و حتی بدترین بازی God of War هم سرگرمکننده است و دلایل زیادی برای دوست داشتن آن وجود دارد.
در فهرست زیر بازیهای اصلی کنسولی و عناوین پلیاستیشن پرتابل که شامل هشت بازی میشود را رتبهبندی کردیم.
8. God of War: Chains of Olympus
کنسول: PSP
سال عرضه:2008
دستگاه پلیاستیشن پرتابل یک کنسول موفق بود که توانست تصاویر و گیمپلی با کیفیت کنسول پلیاستیشن 2 را به یک دستگاه جیبی منتقل کند. بازی «God of War: Chains of Olympus» تقریباً در بزرگی و تماشایی بودن با نسخه اصلی سال 2005 برابری میکند، اگرچه به دلیل تریگرهای کوچک این کنسول، کنترل بازی با سختی همراه بود و به همین محدودیتهایی در طراحی پازلها و مبارزات بازی وجود داشت.
در واقع، بزرگترین نقص بازی این است که در یک اکوسیستم مشابه بازیهای موبایلی ایجاد شد آنهم در حالی که هنوز این اکوسیستم به تکامل خوبی نرسیده بود.
7. God of War
کنسول: PS2
سال عرضه: 2005
با توجه به سایر بازیهای این فهرست، موفقیت چشمگیر این بازی به عنوان شروعکننده این مجموعه واقعا قابل تحسین است. اولین نسخه God of War ترکیب جسورانهای از دو منبع الهام اصلی خود بود: مبارزات خود را از بازی Devil May Cry ساخته هیدکی کامیا و پلتفرمینگ و سینماتوگرافی خود را از بازی Ico ساخته فومیتو اودا به عنوان شاهکار پلیاستیشن 2 الهام گرفته بود.
این بازی یکی از اولین نمونههای بازیهای انحصاری سونی بود که از پتانسیل کامل کنسول بهره برد. پلیاستیشن 2 قویترین کنسول نسل خود نبود؛ اما این بازی به کارگردانی دیوید اسکاف، قویترین نمایش توانایی سونی در گرافیک باکیفیت بود و با رزولوشن 480p اجرا میشد که در سال 2005 برای هر بازی کنسولی نادر بود.
مکانیکهای مبارزاتی بازی کاملا بینقص بودند و تا بازسازی سال 2018 برای پلیاستیشن 4 از همین مکانیکها استفاده شده بود. داستان بازی نیز از نظر وسعت و مقیاس قابل توجه بود و تاثیر بازی "Ico" را میتوان در طراحی سطحهای بلند و مرتفع مانند معبد پشت تایتان کرونوس مشاهده کرد.
تنها دلیل قرارگیری این نسخه در رتبه هفتم، طراحی معماها و پلتفرمینگ آزاردهنده آن است. هر کسی که این بازی را انجام داده، احتمالا از مرحله تیغه تعادل برای فرار کریتوس از دنیای زیرین آسیب دیده است. این مرحله به شدت سخت طراحی شده و هر فرد بارها و بارها در این مرحله شکست خورده است. همچنین نمایشهای مسائل جنسی نیز یک مسئله دیگر است.
6. God of War: Ghost of Sparta
کنسول: PSP
سال عرضه: 2010
این بازی برای کنسول PSP عرضه و دنبالهای بر قسمت قبلی سال 2008 است. داستان این بازی کمابیش بر پایهٔ اساطیر یونانی است و در یونان باستان جریان دارد که حول محور انگیزه انتقام میچرخد و گیمر در این بازی کنترل کریتوس را در دست میگیرد.
کریتوس همچنان به خاطر گذشتهاش در عذاب است و تصمیم به کشف کردن ریشههای خود دارد. در آتلانتیس، او مادر خود کالیستو را پیدا میکند که ادعا دارد برادرش دیموس هنوز زنده است و کریتوس برای نجات برادرش به قلمروی مرگ میرود. پس از آن که او برادرش را نجات داد، دو برادر تصمیم میگیرند ضد خدای مرگ، تاناتوس متحد شوند.
این بازی تجربه بسیار بهتر و روانتری نسبت به عنوان اول PSP و حتی بازی اول سال 2005 ارائه میدهد. همچنین، بازی در لوکیشن بسیار جذاب آتلانتیس اتفاق میافتد که در ابتدا پر از شکوه و جلال است؛ اما پس از ورود کریتوس، شهر به آشوب کشیده میشود و در آتش میسوزد و در اقیانوس فرو میرود.
5. God of War: Ascension
کنسول: PS3
سال عرضه: 2013
از این بازی بود که استفاده از فرمول ثابت مجموعه خدای جنگ به یک امر خسته کننده برای گیمرها تبدیل شد. این بازی هفتمین بازی سری خدای جنگ است و در خط زمانی داستان در جایگاه نخست قرار دارد و پیشدرآمدی برای کل مجموعه است. این بازی که کمابیش از اسطورهشناسی یونانی اقتباس شده است، در جهان یونان باستان قرار دارد که در آن گیمر کنترل کریتوس، خدمتگزار پیشین خدای جنگ، آرس را در دست دارد.
این بازی احتمالا خلاقانهترین، جسورانهترین و شگفتانگیزترین طراحی مراحل در کل این مجموعه را در خود جای داده است. "خدای جنگ: معراج" مانند یک آزمایشگاه برای سانتا مونیکا بود تا قبل از ساخت مجدد داستان، آخرین تلاشهای خود را با فرمول قبلی انجام دهد و به یک نتیجه درست برسد.
4. God of War 3
کنسول: PS3
سال عرضه: 2010
آخرین نسخه شماره دار این سری با نام God Of War 3 در سال ۲۰۱۰ و برای کنسول پلی استیشن ۳ عرضه شد. بازی دقیقاً از همان جایی شروع میشود که God Of War 2 به پایان رسیده بود. کریتوس به همراه یکی از تایتانها به نام گایا در حال رهبری عده دیگری از تایتانها است. این گروه به سوی کوه اُلیمپوس در حال حرکتاند تا تمامی خدایان را نابود سازند.
شروع نفسگیر بازی در کنار مبارزه با یکی از خدایان یعنی خدای دریاها پوزیدون در همان ابتدا باعث میشود که گیمر از همان هنگام شروع بازی به شدت در حال و هوا و اتمسفر بینظیر بازی غرق شود و با سرعت هرچه بیشتر در بازی پیشروی کند.
داستان جذاب و درگیر کننده بازی تا انتها ادامه مییابد و به جرئت باید گفت که تا آخر نیز افت چندانی پیدا نمیکند. این بازی همچنین آخرین نسخه از داستان کریتوس در یونان باستان به حساب میآید و پس از آن داستان بازی به سمت اسطورههای نورس کشیده شد.
3. God of War
کنسول: PS4
تاریخ عرضه: 2018
«خدای جنگ» سال ۲۰۱۸ بازی نادری در یک مجموعه طولانی است که باعث احیا و جوانسازی این مجموعه میشود و یک شخصیت قدیمی را به داستانی مدرن مرتبط میسازد. در این بازی کریتوس با الهام از بازی «The Last of Us» بیشتر از یک انتقامجو به یک پدر تبدیل شده است که باید رسم زندهماندن را به فرزند خود بیاموزد.
این بازی علیرغم دارا بودن DNA مجموعه خدای جنگ، یک بازی مدرن است. کریستوس به همراه پسرش، آترئوس، آخرین درخواست همسرش را برای پراکنده کردن خاکستر او در بلندترین قله در نه قلمرو اساطیر نورس را اجرا میکنند.
این دو نفر مجبور میشوند با خدایان محلی درگیر شوند. کریتوس اکنون متوجه میشود که تمام اقداماتی که در طول سهگانه اصلی انجام داده به هیچ ختم شده است و میخواهد پسرش را از قرار گرفتن در معرض چنین فسادی نجات دهد.
در میان آرشیو باورنکردنی عناوین انحصاری پلیاستیشن ۴، این نسخه از «خدای جنگ» یکی از جذابترین بازیهایی است که میشود به همه افراد دارای سلیقه مختلف توصیه کرد.
2. God of War 2
کنسول: PS2
تاریخ عرضه: 2007
خدای جنگ ۲، دنباله مستقیم قسمت اول است که داستان آن دقیقا پس از پایان قسمت اول رخ میدهد. تمام نسخههای سهگانه گاد آو وار دارای مقدمهای پر از اکشن و هرج و مرج هستند؛ نسخه دوم نیز شروعی طوفانی دارد و به محض آغاز داستان، مجسمه غولآسای خدای خورشید، هلیوس به جان کریتوس میافتد.
مرحله آغازین بازی در ابتدا با چند دشمن ساده کنترلها را به شما یادآوری میکند و خیلی زود بازیکن را در مقابل یک باس جذاب و هیجانانگیز قرار میدهد. این مقدمه هنوز هم یکی از خوشساختترین و بیادماندنیترین مراحل کل مجموعه بهشمار میآید.
داستان بازی از جایی شروع میشود که کریتوس از سوی پادشاه المپنشینان، یعنی زئوس مورد خیانت قرار میگیرد و زئوس او را از خدا بودن سلب کرد و کشت. کریتوس به آرامی وارد دنیای مردگان میشود، اما توسط گایا نجات پیدا میکند و گایا به او دستور میدهند تا خواهران سرنوشت را پیدا کند، زیرا آنها قادر بودند به کریتوس توانایی سفر در زمان و برگشت به گذشته را دهند تا انتقام خود را از زئوس بگیرد و از خیانت او جلوگیری کند.
خدای جنگ 2 بیشترین باس فایتها در میان تمام نسخهها را در خود جای داده. سفر کریتوس برای پیدا کردن خواهران تقدیر و دست بردن در سرنوشت خود، شامل 14 باس مختلف میشود؛ پس از آن، نسخه سوم با 9 باس و نسخه فرعی گوست او اسپارتا با 6 باس در رتبههای بعدی قرار دارند.
1. God of War Ragnarok
کنسول: PS4/5
تاریخ عرضه: 2022
در صدر فهرست خود به آخرین بازی منتشر شده از این مجموعه میرسیم که در حقیقت پایانی بر آرک داستانی اساطیر اسکاندیناوی است.
داستان بازی اقتباس از وقایع رگناروک است، مجموعه رخدادهایی که فرجام خدایان یا پایان جهان را در اساطیر اسکاندیناوی رقم میزند و مرگ خدایان نورس را به تصویر میکشد که در بازی قبلی، بعد از اینکه کریتوس خدای آسیر بالدر را کشت، اتفاق خواهد افتاد.
این بازی سعی کرده تمامی نواقصی که قسمت قبلی خود یعنی نسخه 2018 داشته را رفع کند و موارد مثبت آن بازی را به بهترین شکل ممکن بازسازی کند.
رگناروک از سوی منتقدان مورد تحسین جهانی قرار گرفت و برای داشتن قصهگویی، عناصر بصری، شخصیتپردازی، طراحی مراحل و بهبود کلی روند بازی نسبت به نسخهٔ قبلی خود مورد تحسین قرار گرفت و توانست جوایز متعددی از جشنوارههای مختلف صنعت گیم را به دست بیاورد.
این بازی همچنین توانست پس از انتشار، نمرهٔ ۹۴ را از منتقدین وبگاه متاکریتیک دریافت کند و حتی از حیث درآمدزایی یک موفقیت تجاری بود و توانست در هفتهٔ نخست انتشار ۵.۱ میلیون نسخه و تا سه ماه پس از انتشار، ۱۱ میلیون نسخه به فروش برساند.
اکنون نوبت شماست! با کدام بازی از این فهرست خاطره دارید؟