طرفداری | مصطفی زارعی مدیر دپارتمان مجوز حرفهای درباره مجوز باشگاه های ایرانی صحبت کرد.
مصطفی زارعی، پس از برگزاری جلسه با مدیران باشگاهها در نشست خبری، اظهار داشت:
مجوز حرفهای از ابتدای هزاره جدید در یوفا راه اندازی شد و هدف آن استاندردسازی فوتبال بود. مانند ساثر مسائل فوتبالی که آسیا از اروپا عقبتر است، در آسیا ۱۰ سال دیرتر شروع شد. در سال ۲۰۱۰ فدراسیون فوتبال ایران به بحث حرفهایسازی پیوست.
وی افزود:
هر سال که گذشت الزامات سختتر شد و نتوانستیم خودمان را تطابق دهیم. اولین ترکش سال ۲۰۱۷ بود که فدراسیون هشدار دریافت کرد. در سال ۲۰۱۸ هشدار و ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ هم جریمه شدیم به همین شکل پیش رفت تا اینکه در سال ۲۰۲۱ به خاطر تخلفاتی که داشتیم، AFC رکن صدور مجوز حرفهای را تعلیق و سه باشگاه استقلال و پرسپولیس و گلگهر را از رقابتهای آسیایی حذف کرد. همین موضوع باعث شد که سپاهان و فولاد در آسیا بتوانند حضور پیدا کنند و سهمیه سوممان بسوزد.
با مذاکرات تاج و فعالیتهایمان کمیته مجوز حرفهای رفع تعلیق شد
مدیر دپارتمان مجوز حرفهای تصریح کرد:
زمانی که به فدراسیون آمدم، با یک رکن تعلیق شده مواجه شدم. همان الزاماتی که برای باشگاهها وجود داشت برای فدراسیون هم وجود داشت. بخش بزرگی از الزامات را انجام دادیم. همه اتفاقاتی که در بحث اطلاع رسانی جلسات ما رخ داد، به خاطر الزامات AFC است. با وجود همه تلاشها باز هم تعلیق رکن صدور مجوز وجود داشت تا اینکه مهدی تاج انتخاب و با مذاکرات او با AFC تعلیق ما در هیات اجرایی برداشته شد.
از تعلیق به تقدیر رسیدیم
زارعی ادامه داد:
در سال گذشته هدف ما این بود که بتوانیم به اندازه سهمیهمان به باشگاهها مجوز حرفهای بدهیم. امسال معیارهای سختتر و مشکلات بیشتری داشتیم اما زمان خوبی در اختیار داشتیم. از مهر، پروسه را شروع کردیم و امروز گزارش مفصلی از عملکرد امسال دادیم. در سال ۲۰۲۲ تعلیق بودیم و به نحوی کار کردیم که در عرض یک سال AFC از ما تقدیر کرد.
وی اضافه کرد:
نه تنها الزامات را برآورده کردیم بلکه فراتر هم رفتار کردیم. فدراسیون فوتبال ایران جزو فدراسیونهایی بود که در لیگ یک هم مجوز داشتیم. از ۱۷ باشگاهی که سال گذشته در AFC مجوز بانوان گرفتند، ۲ باشگاه مربوط به ایران بود که به خاطر عزم ویژه فدراسیون است.
مدیر دپارتمان مجوز حرفهای تاکید کرد:
دیگر بحث مجوز، دغدغه ما نیست و همه چیز به خوبی در حال پیش رفتن است. برای دومین سال متوالی جریمه نشدیم و تمام تصمیماتمان مورد تایید AFC قرار گرفت. این فرآیند از فردا برای فصل بعد شروع میشود.
از سال آینده باشگاههای بدون تیم بانوان مجوز حرفهای نمیگیرند
زارعی در مورد اینکه باشگاههای ایرانی تنها در فوتبال آقایان تیمداری میکنند درحالیکه تیمداری در بانوان هم مورد تاکید AFC است، گفت:
در معیارهای حقوقی بیان شده که متقاضیان مجوز باید شخصیت مجزای فوتبالی داشته باشند. این پایه و اساس فیرپلی مالی است. اینکه میگوییم یک باشگاه چه درآمدهایی دارد، برایمان مهم است که درآمدهایش از فوتبال چقدر است. اینکه یک باشگاه در چند رشته باشد، درآمدهایش قابل تفکیک نیست. آییننامه را که دریافت کردیم، ر برخی موانع داشتیم و در مذاکره با AFC امسال فرصت گرفتیم تا از سال آینده باید یک شرکت مجزا برای فوتبال وجود داشته باشد.
وی افزود:
معیار بانوان جزو معیارهای اختیاری است اما با توجه به اینکه ورزش زنان برای ورزش ایران مهم است، به همین دلیل سال گذشته این مورد را جزو معیارهای B در نظر گرفتیم و امسال قرار است معیار A باشد. در نتیجه هر باشگاهی که تیم بانوان نداشته باشد، نمیتواند مجوز حرفهای بگیرد. بلکه فقط میتواند مجوز ملی بگیرد. این تصمیم در راستای توسعه فوتبال بانوان گرفته شده است.
از سال بعد باید باشگاهها برای رشتهای جز فوتبال شرکت مجزایی داشته باشند
رییس دپارتمان مجوز حرفهای درمورد اظهارنظر مهدی تاج در اردیبهشت امسال مبنی براینکه باشگاهها باید فقط در بخش فوتبال حضور داشته باشند و اگر بخواهند در رشته دیگری فعالیت کنند، باید شرکتی مجزا تاسیس کنند و آیا موضوع به عنوان معیار A مانع از کسب مجوز حرفهای میشود، گفت:
در معیارهای حقوقی بیان شده که متقاضیان مجوز باید شخصیت مجزای فوتبالی داشته باشند. این پایه و اساس فیرپلی مالی است. این که ما میگوییم یک باشگاه چه درآمدهایی دارد، برایمان مهم است که درآمدهایش از فوتبال چقدر است.
زارعی افزود:
اگر باشگاه در چند رشته فعالیت داشته باشد، درآمدهایش قابل تفکیک نیست. پس از دریافت آییننامه، موانعی داشتیم و در مذاکره با AFC امسال را فرصت گرفتیم اما از سال آینده باید یک شرکت مجزا برای فوتبال داشته باشند.