آخرین نشست سال ۱۴۰۲ کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با حضور دکتر جواد رمضی رییس فدراسیون و علی کاظمی دبیر فدراسیون ورزش کارگری برگزار شد.
در این نشست ابتدا محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه با اشاره به مشارکت مسئولین و جامعه ورزش در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان، این حضور را نشانه مسئولیت پذیری آنان عنوان و تاکید کرد با توجه به این حضور مسئولانه انتظار داریم مجلس دوازدهم نیز توجه ویژه ای به ورزش داشته باشد.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد: با راهیابی تعدادی از اهالی ورزش به مجلس این امیدواری وجود دارد که نمایندگان محترم در جهت رفع دغدغه جامعه ورزش اقدامات موثر حمایتی را در دستور کار قرار دهند.
پس از سخنان تهرانی، احمد میرزاییان عضو کارگروه ورزش و خزانه دار انجمن ورزشی نویسان گزارش کوتاهی در ارتباط با فعالیت ها و اقدامات این انجمن خصوصاً تشکیل صندوق حمایت خبرنگاران ارائه کرد.
سپس، تعدادی از اعضای کارگروه ورزش نقطه نظرات، پیشنهادات و راهکارهای خود را در راستای تسهیل و گسترش ورزش کارگری مطرح کردند. دکتر رمضی آخرین سخنران این نشست بود که در ارتباط با موارد مطرح شده و اهداف و برنامه های فدراسیون کارگری توضیحاتی را ارائه کرد. وی با اشاره به انتخابات فدراسیون مربوطه گفت: پروسه انتخابات فدراسیون را از پاییز سال گذشته استارت زدیم اقدامات لازم نیز انجام گرفت تا مجمع اوایل اسفندماه برگزار شود اما در بررسی صلاحیت ها اعلام شده بود که سنوات مدیریتی اینجانب کم است در نتیجه انتخابات به تعویق افتاد. موضوع از سوی مهندس هاشمی وزیر محترم ورزش پی گیری و ایشان دستور بررسی مجدد دادند که پس از بررسی کامل، موضوع مرتفع و چندی پیش انتخابات این فدراسیون برگزار و اینجانب باردیگر افتخار خدمت در این مجموعه را پیدا پیدا کردم.
وی ادامه داد: دغدغه دوستان حاضر در جلسه، مبنی بر لزوم توجه بیشتر به فدراسیون کارگری، نگرانی خود ما هم هست و من امیدوارم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نگاه ویژه ای به این فدراسیون داشته باشند. انتظار داشتیم ورزش کارگری هم از ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده که به برخی رشته های ورزشی اختصاص یافته بود بهره مند شود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
امیدواریم با حمایت مسئولین ورزش و توجه نمایندگان محترم مجلس در آینده این اتفاق رخ دهد و ورزش کارگری که جمع کثیری از افراد جامعه را در بر می گیرد از این حمایت برخوردار شود.
وی در ارتباط با برخی اقدامات حمایتی از ورزش کارگری اظهار داشت: سال ۷۲ قانون خوبی مصوب شد که طی آن قرار بود اماکن ورزشی کارگری در اقصی نقاط کشور احداث شود که در نوع خود اقدام خوبی بود اما در روند اجرا، انحرافاتی به وجود آمد که عملا ما را از مقصد دور کرد. در واقع جریاناتی این ماده قانونی را منحرف کردند.
دوستان از امکان بهره برداری و حتی درآمد زایی از اماکن ورزش کارگری سخن به میان آوردند که باید تاکید کنم این اماکن اغلب مستهلک یا به روز نیستند، تعدادی از آنها هم که امکان خدمات دهی داشتند به پیمانکار سپرده شده است ضمن اینکه کارکرد و اهداف ورزش کارگری ارائه خدمات است تا در آمد زایی. در هر حال و برای نیل به اهداف، تلاش ما این بوده و هست که هماهنگی و همراهی بیشتری بین فدراسیون کارگری و وزارت کار ایجاد و ما بیش از پیش بتوانیم از حمایت های وزارت کار برخوردار باشیم. نکته قابل ذکر این است که برخی صنایع صرفاً علاقه مند به تیمداری هستند و توجه چندانی به سرمایه گذاری در امر زیرساخت ورزش یا توسعه آن ندارند در نتیجه ارقام قابل توجهی هزینه می شود بی آنکه در راستای اهداف واقعی ورزش باشد بنابراین ما برنامه های ورزشی خودمان را تدوین می کنیم، اطلاع رسانی هم می شود اما در جمع صنایع، علاقه ای برای شرکت وجود ندارد چون همانطور که ذکر شد آنها دنبال تیمداری هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد:در گذشته برنامه ریزی شده بود تا کارفرمایی که بالای ۵۰ نفر کارگر دارد یک مربی ورزش داشته باشد،بالای ۲۰۰ نفر هم یک مربی آقا و یک مربی خانم استخدام کند این برنامه هم در گذر زمان کم رنگ شد اما سعی ما این است که باردیگر آن را احیا کنیم تا به این نحو در جهت توسعه ورزش و سلامت کارگری گام برداشته باشیم. بدیهی است رمز موفقیت ما این است که در راستای هم گام برداریم و موازی کاری را از میان برداشته شود.
خوشبختانه این اراده در وزارت کار هم وجود دارد و من امیدوارم در آینده نه چندان دور با همدلی و همراهی گام های مهمی درجهت توسعه و گسترش ورزش کارگری برداریم. پرسیده بودند انجمن ها در فدراسیون کارگری اولویت بندی شود که ما قبلا این کار را سازمان دهی و رشته های ورزش را تحت عنوان توسعه یافته وفعال، در حال توسعه و آزمایشی تقسیم کرده ایم. در واقع سیاست ما این است که اولویت اعزام را به رشته هایی بدهیم که مدال آورند و امکان فعالیت کارگران در آن سهل تر است.
در همین راستا و از همان ابتدا برخی رشته ها را حذف کردیم اما رشته هایی چون کشتی را در اولویت قرار دادیم. در ارتباط با وزنه برداری نیز تلاش هایی انجام داده ایم در این رشته نیز که ما در آن حرف های زیادی برای گفتن داریم در عرصه بین المللی راه اندازی شود.
پایان بخش سخنان رییس فدراسیون ورزش کارگری مبتنی بر اظهار امیدواری نسبت به حمایت مجلس دوازدهم از تدوین و تصویب قوانین بالادستی و بخشودگی های مالیاتی برای کارفرمایان فعال و پیشرو در امر ورزش کارگری و احیای تبصره ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده بود.
در خاتمه، علی کاظمی دبیر فدراسیون نیز توضیحاتی در خصوص فعالیت های پیش روی فدراسیون ارائه کرد.