هزینه آموزش سوارکاری در ایران طبیعتا باید تعرفه مشخصی داشته باشد، اما در میان باشگاههایی که اقدام به برگزاری دورههای آموزشی سوارکاری در تمام سطوح کردهاند، رقمهای اخذشده یکسان نیست.
البته هزینه آموزش در میان باشگاههای رسمی و مجوزدار تقریبا یکسان است، اما مربیانی که خارج از چارچوب قوانین باشگاهها اقدام به برگزاری دورههای آموزشی میکنند هزینههای بیشتری را تعیین میکنند. افرادی که علاقهمند به آموزش سوارکاری هستند ـ بسته به اینکه تمایل دارند به صورت خصوصی آموزش ببینند یا عمومی ـ باید دست به جیب شوند. طبیعتا هزینههای آموزش خصوصی بالاتر از عمومی است البته در این میان نوع اسبی که کارآموز با آن آموزش میبیند در میزان تعیین شهریههای آموزشی تاثیرگذار است. فردی که بخواهد با اسبهای عادی و آموزشی دوره سوارکاری را بگذراند، نسبت به فردی که قصد دارد با اسبهای پیشرفته و گرانقیمت دورههای آموزشی خود را پشت سر بگذارد هزینه کمتری میپردازد. نوع باشگاهی که سوارکار در آن آموزش میبیند و قدمت و اعتبار این باشگاه در بالا و پایین شدن شهریههای آموزشی نیز دخیل است. با در نظر گرفتن هزینههای آموزشی این رشته پرهیجان و جذاب باید گفت سوارکاری یکی از رشتههای گران ورزشی در ایران است.
● هزینههای متغیر جلسات سوارکاری
اگر به سوارکاری به چشم یک تفنن نگاه میکنید و یادگیری اصول این رشته مدنظرتان نیست، میتوانید به تناوب از تکجلسههای سوارکاری استفاده کنید. هزینه تکجلسه اسبسواری در باشگاههای مختلف متفاوت است، در برخی باشگاهها برای استفاده از تکجلسات اسبسواری تنها ۱۰ هزار تومان از افراد اخذ میشود، اما در برخی دیگر از باشگاهها تا ۲۵ هزار تومان به ازای تنها یک جلسه باید هزینه کنید. در حال حاضر، اکثر باشگاههای تهرانی ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان بابت یک جلسه دریافت میکنند این در حالی است که این رقم در شهرستانها تا ۱۰ هزار تومان هم پایین میآید. البته سقف هزینه سوارکاری تکجلسهای در برخی باشگاهها به مرز ۳۰ هزار تومان هم میرسد.
● اسبهای معمولی، اسبهای پیشرفته
میزان شهریهای که باید برای آموزش حرفهای و اصولی سوارکاری بپردازید بستگی به این دارد که میخواهید در باشگاه خصوصی ثبتنام کنید یا دولتی. متوسط میزان شهریه اخذشده در باشگاههای دولتی به ازای ده جلسه آموزش به ۱۲۰ هزار تومان میرسد این در حالی است که برای گذراندن دوره ده جلسهای آموزش سوارکاری در باشگاههای خصوصی باید ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تومان بدهید. در باشگاههای دولتی هزینه دورههای آموزشی ۱۲ جلسهای به مرز ۱۶۰ هزار تومان میرسد. همانطور که پیش از این ذکر شد، نوع اسبی که سوارکار با آن دوره آموزشی خود را میگذراند در تعیین میزان شهریه تاثیرگذار است. در باشگاههای سوارکاری دوره خصوصی و ده جلسهای سوارکاری با اسب معمولی هزینهای ۲۱۰هزار تومانی را در بر میگیرد؛ اما در مقابل، همین دورههای خصوصی با اسبهای به اصطلاح پیشرفته و گرانبها با هزینه ۳۱۰ هزار تومانی برگزار میشود. دورههای پیشرفته سوارکاری که با اسبهای پیشرفته و سوارکاری برگزار میشود، ده جلسه است که شهریه این ده جلسه ۴۰۰ هزار تومان است. در تعدادی از باشگاههای سوارکاری و پرورش اسب، آموزش سوارکاری شامل سه ترم مقدماتی، پیشرفته ۱ و پیشرفته ۲ است که هزینه هر ترم صد هزار تومان تخمین زده میشود