به دل تاريخ كه مراجعه كنيم وزن های اول كشتى آزاد ايران، هميشه افتخارات و مدالهاى غرورانگيزى براى ورزش كشورمان به ارمغان آورده و نامداران آن با اثبات بزرگى خود دل يك ملت را بارهاى بار شاد كردهاند.
اولين يل و طلايه دار وزن 57 کیلو تاريخ كشتى ايران در جهان كسى نيست جز محمدابراهيم سيف پور، كسى كه در المپيك ١٩٦٠ مدال برنز ٥٢ كيلو را به گردن آويخت و آن را در قهرمانى ١٩٦١ جهان به مدال زرين طلا تبديل كرد آن هم در وزن 57 کیلو كه امروز بى شك پاشنه آشيل تيم ملى كشتى آزاد كشورمان تبديل شده است.
در حال حاضر هنوز كشتى آزاد در سه وزن ٥٧، ٧٤ و ٩٧ نتوانسته است سهميه المپيك كسب كند و تحقق اين موضوع به اولين دغدغه و چالش كادر فنى تيم ملى، فدراسيون اين رشته ورزشى و حتى علاقمندان بيشمار ورزش ملى ايران تبديل شده است.
كشتى ايران در وزن اول و گاهى هم دوم كه در ساليان متمادى از ٤٨ كيلو تا ٥٨ كيلو با نظر فدراسيون جهانى يعنى فيلا كه بعدها به اتحاديه جهانى كشتى تغيير نام داد، نامداران عنوان دار بزرگى به خود ديده است.
به اين نامهاى بزرگ وزن اولی های كشتى ايران نگاه كنيد؛ محمود ملاقاسمی، محمدابراهيم سيف پور، ابراهيم جوادى، حسن رحيمى، ابوطالب طالبى، رمضان خدر، محسن فره وشى، مجيد تركان، عليرضا دبير، محمد طلايى، غلامرضا محمدى و اويس ملاح.
تمامى اين نامها مدالهاى رنگارنگى از بازيهاى المپيك و قهرمانى كشتى جهان براى سرزمينمان به ارمغان آوردهاند.
همانطور كه گفتيم اولين مدال طلاى جهان در 57 کیلو كشتى آزاد را محمدابراهيم سيف پور دشت كرد، راهى كه با ابراهيم جوادى در 48 کیلو ادامه يافت و مرد بى ادعاى كشتى كشورمان چهار بار طعم تصاحب طلا را به دندان كشيد و عليرضا دبير در 58 کیلو كه طلاى المپيك اين وزن را در دو هزار سيدنى به ايران هديه داد.
در كشتى نوين جهان يكى از بهترينهاى سالهاى اخير وزن اولى از كشورمان نيز، كسى نبود غير از حسن رحيمى با پنج مدال المپيك و جهان در وزنهاى ٥٥ كيلو و ٥٧.
آخرين يل وزن اولىهاى بيشه شيران كه با حضورش روى تشك آنهم در هر رقابتى، حس كسب مدال و افتخار ذهن را درگير مىكرد. نوار مدالها و پيروزىهاى غرورانگيز وزن اولىها بعد از خداحافظى حسن رحيمى از كشتى در ذهنمان پاره شد تا از سال ٢٠١٥ تا امروز تنها دلخوش به نقرهى ٢٠٢١ عليرضا سرلک در قهرمانى جهان بمانيم.
حال با تمام اين اوصاف بايد ديد كادر فنى و محسن كاوه سرمربى تيم كشتى آزاد چه چارهاى براى پاشنه آشيل پراميدترين ورزش ايران در المپيك به كار خواهد بست.
بايد منتظر ماند و ديد آيا محسن كاوه به يكى از سه جوان ١٧ تا ٢٥ سالهاى كه به اردو دعوت شده اند يعنى احمد محمدنژاد جوان، علیرضا سرلک و ابراهیم خواری تكيه مىكند تا از بين آنها يلى براى كسب سهميه و مدال المپيك پاريس ظهور كند يا كادر فنى به اين نتيجه مىرسد كه رضا اطرى را به عنوان قهرمان ٦١ كيلوگرم رقابتهاى قهرمانى كشور با وزن كم كردن به عنوان وزن اولى راهى پاريس كند.
•به اين افتخارات غرور انگيز تاريخى وزن اولىهاى كشتى آزاد ايران نگاه كنيد:
🥈جهانى ١٩٥١ محمود ملاقاسمى ٥٢ كيلو
🥉المپيك ١٩٥٢ محمود ملاقاسمى ٥٢ كيلو
🥉المپيك ١٩٦٠ محمد ابراهيم سيف پور ٥٢ كيلو
🥇جهان ١٩٦١ محمد ابراهيم سيف پور ٥٧ كيلو
🥉جهان ١٩٦٦ ابوطالب طالبى ٥٧ كيلو
🥉جهان ١٩٦٧ ابوطالب طالبى ٥٧ كيلو
🥉المپيك ١٩٦٨ ابوطالب طالبى ٥٧ كيلو
🥉جهان ١٩٦٩ ابوطالب طالبى ٥٧ كيلو
🥇جهان ١٩٦٩ ابراهيم جوادى ٤٨ كيلو
🥇جهان ١٩٧٠ ابراهيم جوادى ٤٨ كيلو
🥇جهان ١٩٧١ ابراهيم جوادى ٤٨ كيلو
🥉المپيك ١٩٧٢ ابراهيم جوادى ٤٨ كيلو
🥇جهان ١٩٧٣ ابراهيم جوادى ٥٢ كيلو
🥇جهان ١٩٧٣ محسن فره وشى ٥٧ كيلو
🥈جهان ١٩٧٤ رمضان خدر ٥٧ كيلو
🥉جهان ١٩٨٢ مجيد تركان ٥٢ كيلو
🥈جهان ١٩٨٥ مجيد تركان ٤٨ كيلو
🥇جهان ١٩٩٠ مجيد تركان ٥٢ كيلو
🥉جهان ١٩٩١ اويس ملاح ٥٧ كيلو
🥈جهان ١٩٩٣ غلامرضا محمدى ٥٥ كيلو
🥉جهان ١٩٩٤ غلامرضا محمدى ٥٥ كيلو
🥈جهان ١٩٩٥ غلامرضا محمدى ٥٥ كيلو
🥈جهان ١٩٩٨ غلامرضا محمدى ٥٤ كيلو
🥇جهان ١٩٩٧ محمد طلايى ٥٨ كيلو
🥈جهان ١٩٩٤ محمد طلايى ٥٨ كيلو
🥇جهان ١٩٩٨ عليرضا دبير ٥٨ كيلو
🥈جهان ١٩٩٩ عليرضا دبير ٥٨ كيلو
🥇المپيك ٢٠٠٠ عليرضا دبير ٥٨ كيلو
🥇جهان ٢٠١١ حسن رحيمى ٥٧ كيلو
🥇جهان ٢٠١٣ حسن رحيمى ٥٧ كيلو
🥉جهان ٢٠١٤ حسن رحيمى ٥٧ كيلو
🥈جهان ٢٠١٥ حسن رحيمى ٥٧ كيلو
🥉المپيك ٢٠١٦ حسن رحيمى ٥٧ كيلو
🥈جهان ٢٠٢١ عليرضا سرلك ٥٧ كيلو
با تمام اين افتخارات بى شك امروز و در چند ماه باقى مانده تا المپيك ٢٠٢٤ پاريس ذهن كشتى ايران بيش از هر چيز مشغول و نگران وزن اول يعنى ٥٧ كيلوگرم است.
جايى كه روزگارى پر از ستارههاى پر مدال بوديم و حال خالى از كشتى گيرى كه بتوان او را شش دانگ و مدال آور فرض كرد.
بى شک محسن كاوه اول به كسب سهميه مى انديشد، بعد آماده سازى كشتى گيرى كه بتواند ايران را در المپيك پاريس صاحب مدال كند.
احمد محمدنژاد جوان از خراسان رضوی به عنوان نفر اول جديد قهرمانى كشور ١٨ سال دارد، علیرضا سرلک از لرستان با يك نقره جهان ٢٥ ساله است و ابراهیم خواری از مازندران تنها ١٧ سال دارد.
اين نفرات موجودى امروز وزن ٥٧ كيلوگرم كشتى آزاد ايران محسوب مىشوند كه براى رسيدن به المپيک بايد ابتدا سهميه كسب كنند.
كادر فنى و محسن كاوه به همين سه نفر براى وزن اول تيم شش نفره المپيكى ايران در پاريس بسنده مىكند يا رضا اطری كه براى وزن ٦١ كيلوى تيم ملى با قهرمانى كشور به اردو دعوت شده را گزينهاى قرار مىدهد كه چهار كيلو از وزن خود را كم كند؟!