مطلب ارسالی کاربران
حمیدرضا قربانی، خواننده، موسیقیدان و محقق | فواید درمانی موسیقی
با موسیقی قلب سالم است!
تحقیقات نشان داده است که هنگام پخش موسیقی، خون راحت تر جریان می یابد. همچنین می تواند ضربان قلب، کاهش فشار خون، کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) و افزایش سطح سروتونین و اندورفین در خون را کاهش دهد.
روحیه را بالا می برد. موسیقی می تواند تولید هورمون دوپامین را در مغز افزایش دهد. این افزایش تولید دوپامین به تسکین احساس اضطراب و افسردگی کمک می کند. موسیقی مستقیماً توسط آمیگدال پردازش می شود که بخشی از مغز است که در خلق و خو و احساسات نقش دارد.
استرس را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی می تواند استرس را با تحریک کاهش دهنده های بیوشیمیایی استرس کاهش دهد.
علائم افسردگی را از بین می برد. وقتی در اوج نا امیدی احساس ناراحتی میکنید، موسیقی میتواند به شما کمک کند - دقیقاً مانند ورزش.
باعث تحریک خاطرات می شود. هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر یا زوال عقل وجود ندارد، اما نشان داده شده است که موسیقی درمانی برخی از علائم آن را تسکین می دهد. موسیقی درمانی می تواند بیمار آشفته را آرام کند، خلق و خوی خود را بهبود بخشد و ارتباط را در بیماران باز کند.
درد را مدیریت می کند. با کاهش سطح استرس و ارائه یک محرک رقابتی قوی برای سیگنال های درد وارد شده به مغز، موسیقی درمانی می تواند به مدیریت درد کمک کند.
درد را تسکین می دهد. موسیقی می تواند به طور معناداری شدت درک شده درد را کاهش دهد، به ویژه در مراقبت های سالمندان، مراقبت های ویژه یا طب تسکینی.
به افراد کمک می کند کمتر غذا بخورند. پخش موسیقی ملایم در پسزمینه (و کمنور کردن چراغها) در حین غذا میتواند به افراد کمک کند هنگام غذا خوردن سرعت خود را کاهش دهند و در نهایت غذای کمتری را در یک وعده غذایی مصرف کنند.
استقامت تمرین را افزایش می دهد. گوش دادن به آن آهنگ های تمرینی و پرانرژی می تواند عملکرد بدنی را افزایش دهد و استقامت را در طول یک جلسه ورزشی سخت افزایش دهد.
دنیای طبیعی دارای حکمت ذاتی است که برای بیان عظمت خود نیازی به کلمات ندارد. موسیقی و صدا توجه ما را به عظمت و رمز و راز دنیای طبیعی جلب می کند، که هر دو ثابت شده اند که سلامت و رفاه فرد را افزایش می دهند.