هر باشگاهی از زمان تأسیس، لحظات حساس و خاصی را پشت سر گذاشته است. قطعاً یکی از لحظات مهم در تاریخ هر باشگاه، فصل تأسیس آن باشگاه است. فصل 03-1902 اولین فصلی بود که تیمی به نام «رئال مادرید» ایجاد شد. به علت فاصله زمانی بسیار زیاد، عکسهای زیادی از آن زمان وجود ندارد.
سفیدپوشان 30 سال پس از تأسیس و در سال 1932، بالاتر از بیلبائو و بارسلونا برای نخستین بار فاتح لالیگا شدند و در هر 18 بازی، حتی یک مرتبه هم مغلوب نشدند.
رئال مادرید در فصل پس از آن نیز قهرمان شد؛ ولی به خاطر جنگهای داخلی اسپانیا و جنگ جهانی دوم، تا سالها رئال مادرید موفق به کسب قهرمانی لالیگا نشد، هر چند در سال 1943، نتیجه تاریخی 11-1 در الکلاسیکو رقم خورد. رئال مادرید در نیمه اول بازی 10 مرتبه دروازه حریف خود را گشود، هرچند دو گل مادریدیها آفساید اعلام شد. در نیمه دوم بازی سفیدپوشان سه گل دیگر به ثمر رساندند و مارتین موفق شد یکی از گلها را جبران کند.
در همان سال، سانتیاگو برنابئو که در گذشته بازیکن و سرمربی رئال مادرید بود، بهعنوان رئیس باشگاه انتخاب شد. باشگاه رئال مادرید تحت ریاست او، پس از جنگ داخلی از همه نظر بازسازی شد. برنابئو دستور ساخت استادیوم بزرگ و بازسازی زمین تمرین اختصاصی رئال مادرید را صادر کرد.
در سال 1953، برنابئو تصمیم گرفت بازیکنان بزرگی را به رئال مادرید بیاورد و آلفردو دیاستفانو نخستین خرید خاص او بود. آلفردو دیاستفانو در انتقالی بحثبرانگیز به رئال مادرید پیوست و اولین بازی خود را در مقابل بارسلونا انجام داد. رئال مادرید در آن بازی 5-0 پیروز شد و دیاستفانو دو گل از گلهای تیمش را به ثمر رساند.
در سال 1955، بر اساس ایده ارائهشده توسط گابریل هانو، سردبیر مجله فرانسوی اکیپ، جامی طراحی شد که تیمهای مختلف از سرتاسر قاره اروپا در آن شرکت کنند. این جام اکنون با نام لیگ قهرمانان اروپا شناخته میشود. رئال مادرید در اولین دوره برگزاری این رقابت، با پیروزی 4-3 مقابل رنس فرانسه قهرمان شد.
به لطف درخشش آلفردو دیاستفانو و ریموند کوپا که در سال 1956 به رئال مادرید پیوستند، مادریدیها دو مرتبه دیگر نیز قهرمان اروپا شدند؛ سپس سانتیاگو برنابئو، پوشکاش را به جمع مهاجمان سفیدپوش اضافه کرد و نتیجه 7-3 فینال 1960 مقابل فرانکفورت با درخشش زوج تهاجمی رویایی پوشکاش-دیاستفانو ثبت شد. این فینال اولین مسابقه فوتبال بود که در تمامی جهان پخش میشد و این دو ستاره، هر هفت گل کهکشانیها را به ثمر رساندند.
رئالیها در دهه 60 میلادی، هشت مرتبه قهرمان لالیگا شدند؛ طی سالهای 1960 تا 1965، رئال مادرید قدرت مطلق اسپانیا بود و سفیدپوشان، پنج بار متوالی لیگ را فتح کردند. در سال پس از آن، آنها قهرمان لالیگا نشدند؛ با این حال، لوس بلانکوس در همان سال، ششمین جام اروپایی خود را به لطف پیروزی مقابل پارتیزان در فینال جام اروپا کسب کردند.
در دهه 70 میلادی، رئال مادرید شش بار قهرمان لالیگا شد؛ هر چند وایکینگها در رقابتهای اروپایی ناکام بودند. مرگ سانتیاگو برنابئو در سال 1978، شروعی برای دوران تاریک رئال مادرید بود.
رئالیها در اوایل دهه 80 وضعیت خوبی نداشتند؛ هر چند آنها در فصل 81-1980، با پیروزی مقابل اینتر میلان در نیمهنهایی، به فینال لیگ قهرمانان اروپا رسیدند؛ با این حال رئالیها در فینال پاریس، با شکست 1-0 در مقابل لیورپول، در کسب هفتمین قهرمانی اروپایی ناکام ماندند.
با این حال با آغاز دوران سرمربیگری لوئیس مولونی در رئال مادرید و حضور امیلیو بوتراگوئنو، مانوئل سانچز، مارتین وازکز و میشل در تیم، کرکسها در سال 1985 جام قهرمانی لالیگا را بالای سر بردند. آنها با نسل جدید ستارگان خود، برنده دو جام یوفا (لیگ اروپای فعلی) هم شدند.
در یازدهم دسامبر سال ۱۹۸۵، رئال مادرید بعد از شکست 5-1 در بازی رفت یکهشتم نهایی جام یوفا مقابل مونشن گلادباخ، در سانتیاگو برنابئو 4-0 پیروز شد و با کامبکی فوقالعاده به مرحله بعد صعود کرد. خوشحالی تاریخی از خوانیتوی فقید، ماندگارترین قاب این بازی بود.
این تیم رؤیایی رئال مادرید، علاوه بر دو جام یوفا، پنج بار قهرمان لالیگا شد تا اینکه در اوایل دهه 90 میلادی، با جدایی امیلی بوتراگونو، مارتین وازکز و میشل از تیم، از هم پاشید.
در سال 1989، در رأیگیری فرانس فوتبال، دیاستفانو بالاتر از یوهان کرایوف، میشل پلاتینی، فرانس بکن باوئر و کوین کیگان، برنده اولین و تنها سوپر توپ طلای تاریخ فوتبال شد.
در سال 1996، لورنزو سانز، مدیر وقت رئال مادرید، فابیو کاپلو را بهعنوان سرمربی تیم انتخاب کرد و با وجود این که این سرمربی ایتالیایی تنها یک فصل در تیم پایتخت اسپانیا ماند، توانست رئال مادرید را با ستارگانی که در تیم بودند (رائول، فرناندو هیرو، ایوان زامورانو و فرناندو ردوندو) و ستارگانی که برای تقویت جذب شدند (روبرتو کارلوس، پردراگ میاتوویچ، داور شوکر و کلارنس سیدورف) قهرمان لالیگا کند.
در فصل بعد، یوپ هاینکس هدایت رئال مادرید را بر عهده گرفت؛ فرناندو مورینتس، مهاجمی بود که برای تقویت تیم او به جمع ستارگان رئال مادرید اضافه شد. قوهای سفید، در فصل 98-1997 پس از 32 سال ناکامی در رقابتهای سطح اول اروپا، با پیروزی 1-0 مقابل یوونتوس در فینال آمستردام، برای بار هفتم فاتح لیگ قهرمانان شدند.
در نوامبر 1999، وینسته دل بوسکه هدایت تیم رئال مادرید را بر عهده گرفت. ترکیب رئال مادرید در آخرین فصل قرن 20، با استفاده دل بوسکه از جوانان مستعد (گوتی و ایکر کاسیاس) در ترکیب اصلی، شناسایی و جذب جوانان مستعد اسپانیا (میشل سالگادو از سلتاویگو و ایوان هلگوئرا از اسپانیول) و ورود ستارگان بزرگ مثل استیو مکمنمن و نیکولاس آنلکا، شگفتانگیز شده بود. در اولین فصل حضور دل بوسکه، رئال مادرید با گلهای مورینتس، مکمنمن و رائول، والنسیا را در فینال لیگ قهرمانان 3 بر 0 مغلوب کرد و برای هشتمین بار قهرمان معتبرترین رقابت باشگاهی شد.
با شروع قرن جدید، مدیر جدیدی کنترل رئال مادرید را برعهده گرفت و او کسی نبود جز «فلورنتینو پرز»، گادفادر دوستداشتنی. فلورنتینو پرز، با وعده جذب لوئیس فیگو، بهعنوان مدیر باشگاه رئال مادرید انتخاب شد؛ این مدیر اسپانیایی پس از انتخابشدن بهعنوان مدیر باشگاه، در انتقالی جنجالی با 60 میلیون یورو ستاره پرتغالی تیم رقیب را از کاتالونیا به تیم پایتخت اسپانیا برد.
انتقال تعجببرانگیز فیگو به رئال مادرید باعث شد که در الکلاسیکوی 2002، هواداران بارسلونا رفتارهای شرمآوری برای انتقامگیری انجام دهند؛ این انتقال اولین خرید پرز برای تشکیل «کهکشانیها» بود. در آن فصل، کلود ماکهلهله، نیز به ترکیب لوس بلانکوس اضافه شد. رئال مادرید در اولین فصل تحت مالکیت پرز در دو فینال بینالمللی مغلوب شد؛ بااینحال پس از چهار سال، سفیدپوشان دوباره قهرمان لالیگا شدند. تقویت اصلی تیم در فصل بعدی انجام شد و زینالدین زیدان، جادوگر فرانسوی، در انتقالی هنگفت از یوونتوس به رئال مادرید پیوست؛ مادریدیها با ترکیبی از برترینها (زیدان، فیگو، رائول مکمنمن، گوتی، ماکهلهله، روبرتو کارلوس، سالگادو و هیرو) موفق به کسب نهمین لیگ قهرمانان اروپای تاریخ باشگاه شدند.
گل خارقالعاده و مشهور زیدان روی سانتر روبرتو کارلوس نیز در فینال همین رقابتها و در مقابل بایرلورکوزن به ثمر رسیده بود.
در سومین فصل مدیریت فلورنتینو پرز، رونالدو نازاریوی 25 ساله از مریخ به جمع کهکشانیها پیوست! رئال مادرید در آن فصل، موفق به کسب سه جام شد؛ با این حال حذف غیرمنتظره مقابل یوونتوس در لیگ قهرمانان اروپا باعث شد که پرز قرارداد دل بوسکه را تمدید نکند.
بااینحال در آن فصل، رونالدو نازاریو سریعترین گل شهرآورد مادرید را در حرکتی زیبا به ثمر رساند تا تاریخساز شود.
در تصمیمی عجیب از سوی فلورنتینو پرز پس از تمدید نشدن قرارداد دل بوسکه، کارلوس کیروش، سرمربی گمنامی که دستیار فرگوسن در منچستریونایتد بود، بر نیمکت رئال مادرید نشست.
دوران تاریک مدیریت پرز، پس از خرید بیهدف بکام که بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت، رسماً آغاز شد؛ با جدایی تعجبآور دل بوسکه، هیرو و ماکهلهله نیز تیم را ترک کردند و هر پنج سرمربی پس از دل بوسکه نتوانستند با ستارگان نامدار رئال مادرید نتایج رضایتبخشی کسب کنند.
پرز در سال 2006 ژولیو باپتیستا، روبینیو و سرخیو راموس را به مادرید آورد. با این حال این خریدها تأثیری در نتایج غیر قابل دفاع تیم نداشتند؛ چند روز پس از حذف رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا با شکست مقابل آرسنال، فلورنتینو پرز استعفا کرد.
رامون کالدرون، شخصی بود که بهعنوان مدیر بعدی باشگاه انتخاب شد؛ اولین اقدام او بازگرداندن فابیو کاپلو به نیمکت رئال مادرید بود؛ کالدرون رود فننیستلروی، مارسلو، هیگواین و کاناوارو را به جمع ستارههای رئال مادرید اضافه کرد؛ سفیدپوشان تحت هدایت کاپلو، طلسم چهار ساله را شکستند و با کامبک مقابل مایورکا، دوباره فاتح لالیگا شدند.
رئالیها فصل بعد نیز موفق به کسب سی و یکمین قهرمانی خود را در لالیگا شدند؛ برای اولین بار طی ۱۸ سال گذشته، رئال مادرید دو سال پیاپی برنده این جام شد.
کالدرون ستارگانی مثل روبن، پپه، اشنایدر و هاینزه را به تیم آورد با این حال، رئال مادرید شخصیت کاریزماتیکی نداشت و در اروپا ناموفق بود. در آخرین فصل حضور کالدون در رئال مادرید، لوس بلانکوس شکست تحقیرآمیز 6-2 مقابل بارسلونا و حذفی شرمآور مقابل لیورپول در لیگ قهرمانان را تجربه کردند.
این آمار ضعیف موجب برکناری کالدرون از ریاست رئال مادرید شد و پرز در یکم ژوئن 2009، برای بار دوم مدیریت باشگاه را بر عهده گرفت. فلورنتینو پرز دوباره پروژه کهکشانیهای خود را آغاز کرد و ستارگان بزرگ دنیا (مثل کاکا، کریم بنزما، کریستیانو رونالدو و ژابی آلونسو) را با مجموعاً 261 میلیون یورو هزینه جذب کرد.
این تیم «کهکشانیهای 2» لقب گرفت. هرچند این ستارگان تحت هدایت مانوئل پلگرینی، حتی با کسب 96 امتیاز، نتوانستند قهرمان لالیگا شود؛ در هر حال رئال مادرید با 102 گل، گلزنترین تیم لالیگا شد. در لیگ قهرمانان اروپا نیز کهکشانیها به طور شگفتآور در مقابل لیون فرانسه حذف شدند.
در جولای 2010، پرز تصمیم به آوردن ژوزه مورینیو، سرمربی موفق اینتر میلان، به رئال مادرید گرفت. در همان سال، کهکشانیها با پیروزی مقابل بارسلونا در فینال کوپا دل ری، اولین جام خود را تحت هدایت آقای خاص به دست آوردند.
با این حال، آقای خاص در لیگ قهرمانان اروپا ناکام ماند. سفیدپوشان مخوف به طرز اعجابآمیزی با شکست در ضربات پنالتی، در مرحله نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا حذف شدند.
رئال مادرید فصل 13-2012 را با قهرمانی در سوپرجام اسپانیا آغاز کرد؛ باوجوداینکه تیمِ تحت هدایت مورینیو، در آستانه کسب همه جامها بود، سوپرجام تنها جامی بود که آقای خاص در فصل آخر خود در پایتخت اسپانیا فتح کرد. رئال مادریدِ هراسانگیز، بارسلونا را از کوپا دل ری حذف کرد؛ اما در فینال مقابل رقیب همشهری خود مغلوب شد.
در همان سال، رئال مادرید مقابل دورتموند تحت هدایت یورگن کلوپ، به طور غیرمنتظرهای باز هم از لیگ قهرمانان اروپا حذف شد؛ سفیدپوشان که در آلمان با نتیجه 4 بر 1 شکست خوردند، در سانتیاگو برنابئو نتوانستند این شکست را جبران کنند و با وجود پیروزی 2 بر 0 در سانتیاگو برنابئو، باز هم به فینال نرسیدند.
مورینیو پس از ناکامیهایش، در توافقی دوطرفه رئال مادرید را ترک کرد و کارلو آنچلوتی با قراردادی سه ساله، به عنوان جانشین او معرفی شد. زینالدین زیدان افسانهای یکی از دستیاران این تکنسین ایتالیایی بود.
پرز در یکم سپتامبر 2013، گرت بیل را در انتقالی 100 میلیون یورویی و رکوردشکن از تاتنهام به خدمت گرفت. این ستاره، گلی که موجب اولین قهرمانی رئال مادرید تحت هدایت آنچلوتی شد را در مقابل بارسلونا به ثمر رساند.
البته این کوپا دل ری، فقط شروعی برای فصل خاطرهانگیز کهکشانیها بود؛. مادریدیها در آن فصل، انتقام خود از بایرن مونیخ را گرفتند و در دو دیدار مجموعاً 5 گل در مقابل تیم تحت هدایت پپ گواردیولا به ثمر رساندند و شبی کابوسبار برای سرمربی اسپانیایی ساختند.
رئالیها در دیدار نیمهنهایی انتقام خود را به بهترین شکل از بایرن مونیخ گرفتند؛ اما فینال این رقابتها بازیای بود که این فصل را به یکی از بهترین فصلهای تاریخ رئال مادرید تبدیل کرد. کهکشانیها در فینال لیگ قهرمانان اروپا مقابل تیم همشهری - قهرمان آن فصل لالیگا - قرار گرفتند.
این دیدار حساس در حالی آغاز شد که اتلتیکو مادرید، پیش از آن چلسی و بارسلونا را در لیگ قهرمانان اروپا حذف کرده بود و قهرمان لالیگا شده بود و بهترین فصل تاریخ خود را رقم زده بود. دیگو گودین، گل اول اتلتیکو مادرید در دقیقه 36 را به ثمر رساند و شاگردان سیمئونه طبق سبک بازی همیشگی، برای حفظ نتیجه تلاش کردند و موفق شدند تا دقایق پایانی نیمه دوم این برتری را حفظ کنند.
با این حال سرخیو راموس روی سانتر لوکا مودریچ و در دقیقه ۹۲:۴۸، گل مشهور و تاریخساز خود را به ثمر رساند و نتیجه بازی را به تساوی کشاند!
کار بازی با گل مدافع افسانهای رئال مادرید، به وقتهای اضافه کشیده شد. در نیمه اول وقتهای اضافه، با وجود حملات تماموقت رئالیها گلی به ثمر نرسید؛ اما 5 دقیقه پس از شروع نیمه دوم وقت اضافه، دیماریا در فراری فوقالعاده از سمت چپ خود را به دروازه اتلتیکو رساند و از میان دو مدافع اتلتیکو عبور کرد و شوتی به سمت دروازه روخیبلانکوس زد که با واکنش خوب تیبو کورتوا وارد دروازه نشد؛ بااینحال گرت بیل روی خط به توپ رسید و با ضربه سر کوبندهاش، دروازه سرخ و سپیدها را فرو ریخت.
هشت دقیقه بعد، مارسلو پس از کمی پیشروی در جناح چپ زمین، شوتی محکم روانه دروازه اتلتیکو مادرید کرد که تیرخلاص این بازی بود. چندین دقیقه بعد، کریستیانو رونالدو نیز از روی نقطه پنالتی هفدهمین گل خود در آن فصل لیگ قهرمانان را به ثمر رساند که گیلاسی روی خامه کیک پیروزی رئال مادرید بود.
در نهایت کهکشانیها با پیروزی مقابل رقیب همشهری خود دهمین قهرمانی لیگ قهرمانان اروپای خود یا «لادسیما» را گرفتند و اولین باشگاه از این حیث شدند. تاکنون هیچ باشگاهی در قاره اروپا حتی موفق به نزدیک شدن به این رکورد نشده است.
مثلت هجومی رئال مادرید به نام BBC، متشکل از بنزما، بیل و کریستیانو (رونالدو) در آن فصل مجموعاً 96 گل به ثمر رساندند.
پس از قهرمانی در لیسبون، فلورنتینو پرز کیلور ناواس، تونی کروس و خامس رودریگز را برای تقویت تیم جذب کرد و رئالیها در سوپرکاپ اروپا، با پیروزی مقابل سویا قهرمان شدند.
با این حال، ژابی آلونسو و آنخل دیماریا که دو مهره کلیدی تیم بودند، فروخته شدند. رئالیها با وجود ارائه بازی جذاب و تهاجمی، در لالیگا دوم و از لیگ قهرمانان اروپا (در نیمهنهایی در مقابل یوونتوس) و کوپا دل ری (در نیمهنهایی در مقابل اتلتیکو مادرید) حذف شدند که برای امضای حکم اخراج آنچلوتی کافی بود.
پس از آن پرز سکان را به رافائل بنیتز سپرد. رئال مادریدِ تحت هدایت بنیتز، تا هفته دوازدهم لیگ شکستناپذیر ماند؛ اما پس از آن مقابل سویا مغلوب گشت و در اولین الکلاسیکوی فصل، با نتیجه 0-4 تحقیر شد. رئالیها به علت استفاده از دنیس چریشف - که محروم بود - در دیدار مقابل کادیز، از رقابتهای کوپا دل ری کنار گذاشته شدند. لوس بلانکوس در لیگ قهرمانان عملکردی متفاوت داشتند و با کسب 16 امتیاز و تفاضل گل +16، صدرنشین گروه خود شدند. هر چند از دوران این سرمربی اسپانیایی در رئال مادرید به خاطر بردهای خاص و پرگلش یاد میشود.
رافائل بنیتز که محبوبیتی نزد هواداران نداشت، به علت کسب نتایج ضعیف مقابل تیمهای برتر برکنار شد و در همان روز، زینالدین زیدان که پیش از آن هدایت تیم جوانان را برعهده داشت بر نیمکت رئال مادرید نشست. رئال مادرید در نخستین بازی تحت هدایت زیزو، دپورتیوو لاکرونیا را با هتتریک گرت بیل، ۵–۰ شکست داد
در شرایطی که هواداران رئال مادرید از زیزوی کمتجربه انتظار زیادی نداشتند، این اعجوبه فرانسوی، جادوگری در حرفه مربیگری را با کامبک خارج از خانه مقابل بارسلونایی که در فصل گذشته فاتح سهگانه شده بود، آغاز کرد.
کاتالانها که با گل جرارد پیکه در دقیقه 56 پیش افتاده بودند، شش دقیقه بعد با ضربه آکروباتیک و زیبای کریم بنزما سورپرایز شدند.
در دقیقه 81 گرت بیل گل دوم را برای رئال مادرید را به ثمر رساند؛ اما این گل با نظر آلخاندرو هرناندز، خطا روی جوردی آلبا تشخیص داده شد و مردود اعلام شد. دو دقیقه بعد، سرخیو راموس از رئال مادرید با دریافت کارت قرمز دوم اخراج شد.
پس از این اخراج، دیگر انتظار نمیرفت که مادریدیها کار خاصی انجام دهند؛ اما این پایان کار نبود. کریستیانو ارسال گرت بیل را با استپ سینه دریافت کرد و سپس توپ را از میان پاهای کلادیو براوو، دروازهبان بارسلونا به درون دروازه فرستاد تا پیروزی تاریخیای برای تیمش رقم بزند.
این تازه شروع شگفتیسازی تیم زیدان بود. شاگردان زیزو در لیگ قهرمانان اروپا در دیدار رفت مقابل وولفسبورگ، در آلمان، 2 بر 0 مغلوب شده بودند. مادریدیها خود را برای یک کامبک هیجانانگیز آماده کرده بودند تا شکست 2-0 در بازی رفت را جبران کنند و هواداران این تیم، به شکلی فوقالعاده و جانانه حمایت خود از تیم را یکصدا در ورزشگاه نشان دادند تا شاگردان زیدان شروع محکمی داشته باشند.
سرانجام با حمایت هواداران و هتتریک کریستیانو رونالدو، رئال مادرید با نتیجه 3 بر 0 پیروز شد و خلاف انتظارها به مرحله بعد صعود
در بازی بعد رئال مادرید منچسترسیتی را شکست داد و به فینال لیگ قهرمانان اروپا رسید که حواشی جالب و بهیادماندنیای داشت.
در فینال، سفیدپوشان مجدداً با روخیبلانکوسِ تحت هدایت سیمئونه روبرو شدند که این بار ستارگانی همچون آنتوان گریزمان و فرنادو تورس را در تیم خود داشت. سفیدپوشان در ابتدا با گل کاپیتان سرخیو راموس پیش افتادند.
با این وجود، این بار اتلتیکو مادرید بود که با گل یانیک کاراسکو، بازی را به وقتهای اضافه کشاند. در دو نیمه وقتهای اضافه گلی به ثمر نرسید و در ضربات پنالتی، پس از خرابشدن پنالتی چهارم اتلتیکو مادرید توسط خوانفران، کریستیانو رونالدو پنالتی پنجم رئال مادرید را به گل تبدیل کرد و رئال مادرید برای بار یازدهم عنوان قهرمان لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورد.
فصل بعد، اولین فصل رئال مادرید تحت هدایت کامل زیدان بود؛ در پنجره نقلوانتقالاتی 17-2016، آلوارو موراتا با فعالکردن بند بازخرید 30 میلیون یورویی دوباره به رئال مادرید بازگشت. اولین فصلی که زیدان هدایت کامل رئال مادرید را برعهده داشت، با قهرمانی در سوپرکاپ اروپا با پیروزی سخت مقابل سویا آغاز شد.
در ادامه، رئالیها با پیروزی دشوار مقابل کاشیما آنتلرز به لطف هتتریک رونالدو، قهرمان جام باشگاههای جهان 2016 شدند.
رئال مادرید با تساوی با سویا در بازی برگشت مرحله یکشانزدهم نهایی کوپا دل ری، چهلمین بازی شکستناپذیری خود را پشت سر گذاشت و از رکورد قبلی (39 بازی شکستناپذیری بارسلونا) عبور کرد؛ هرچند وایکینگها در نهایت با شکست مقابل سلتاویگو از رقابتهای کوپا دل ری حذف شدند.
لوس بلانکوس در فصل رؤیایی 17-2016، فاتح لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا شدند و چهار جام از پنج جام ممکن را کسب کردند که بهترین فصل رئال مادرید از نظر تعداد جام در تاریخ باشگاه بود.
رئالیها فصل بعد را نیز با فتح سوپرکاپ اروپا آغاز کردند. پنج روز بعد آنها در دور رفت سوپرجام اسپانیا، در نیوکمپ و با نتیجه 3-1 بارسلونا را شکست دادند.
رئالیها در بازی برگشت سوپرجام اسپانیا که در سانتیاگو برنابئو برگزار میشد، باز هم کاتالانها را مغلوب کردند و قهرمان سوپرجام اسپانیا لقب گرفتند.
رئال مادرید در فینال جام باشگاههای جهان، به مصاف گرمیوی برزیل رفت و با پیروزی در فینال، به نخستین تیمی تبدیل شد که از عنوان قهرمانی خود دفاع کرده است.
شاگردان زیزو، در لیگ قهرمانان اروپای آن فصل نیز عملکرد شگفتانگیزی داشتند. رئال مادرید پس از پشت سر گذاشتن پیاسجی، مقابل یوونتوس قرار گرفت. رئالیها در بازی رفت در تورین، با برد 3 بر 0، تقریباً صعود خود را قطعی کرده بودند.
با این حال گورخرها به این سادگی تسلیم نشدند و در بازی برگشت در سانتیاگو برنابئو سه گل را جبران کردند و حساب کار را در مجموع به 3-3 رساندند؛ در حالی که همه منتظر بودند حساب بازی به زمانهای اضافه بکشد، در برخورد بنعطیه با وازکز، داور نقطه پنالتی را به سود رئال مادرید نشان داد؛ بوفون به علت اعتراض، اخراج و شزنی به جای او وارد دروازه یوونتوس شد. کریستیانو رونالدو، زننده ضربه پنالتی، با خونسردی تمام توپ را به گوشه دروازه یوونتوس فرستاد و شبی تلخ برای ایتالیاییها رقم زد.
در نیمهنهایی، سفیدپوشان مقابل بایرن مونیخ قرار گرفتند و بریس کریم بنزمای فرانسوی در بازی برگشت حکم صعود رئال مادرید را امضا کرد.
در فینال جذاب لیگ قهرمانان اروپا 18-2017، مادریدیها با پیروزی 3 بر 1 مقابل لیورپول، نماینده انگلستان، برای سومین سال پیاپی قهرمان این مسابقات شدند.
کمی پس از این قهرمانی، زینالدین زیدان در مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که باشگاه نیاز به تغییر دارد و از هدایت رئال مادرید استعفا کرد و پس از آن، رونالدو در انتقالی 117 میلیون یورویی به یوونتوس پیوست. جدایی زینالدین زیدان و کریستیانو رونالدو در واقع پایانی برای «کهکشانیهای 2» بود.
جدایی زیزو و رونالدو باعث شد تا در فصل 19-2018، رئال مادریدِ تحت هدایت جولین لوپتگی و سانتیاگو سولاری شکستها و حذفهای زیادی متحمل شود و با پیروزی 4-1 مقابل العین، جام باشگاههای جهان تنها جامی شد که سفیدپوشان در آن فصل کسب کردند.
پس از آن فلورنتینو پرز تصمیم گرفت تا سولاری را اخراج کند و زیزو دوباره بر نیمکت رئال مادرید نشست. در تابستان 2019، پرز خرجهای هنگفتی انجام داد و ادن هازارد، لوکا یوویچ، فرلاند مندی، رودریگو، ادر میلیتائو و رینیر را به رئال مادرید آورد.
رئال مادرید تحت هدایت زیدان در فصل 20-2019، با پیروزی مقابل اتلتیکو مادرید در ضربات پنالتی، برنده سوپرجام اسپانیا شد. پس از وقفهای سهماهه به دلیل فراگیری کرونا در مارس 2020، لالیگا در ژوئن از سر گرفته شد. رئال مادرید ده بازی متوالی را برد تا سی و چهارمین عنوان قهرمانی خود در لیگ را کسب کند.
در فصل بعدی تحت هدایت زیدان، رئال مادرید در همه رقابتها عملکرد خوبی داشت؛ اما با بدشانسی تمام، جامی کسب نکرد. با این حال، رئال مادرید در هر دو الکلاسیکو پیروز شد و کریم بنزما آقای گل فصل شد.
پس از ناکامیهای تیم زیزو در کسب جام، فلورنتینو پرز، بار دیگر کارلو آنچلوتی را بهعنوان سرمربی رئال مادرید انتخاب کرد. تیم کارلو آنچلوتی در فصل 22-2021، با شگفتیسازی و کامبکهای باورنکردنی به جز کوپا دل ری، قهرمان همه جامهای ممکن شد.
شگفتیسازی تیم کارلو آنچلوتی در تقابل با پاریسنژرمن آغاز شد. رئالیها که در بازی رفت 1-0 مغلوب شده بودند، در نیمه اول بازی برگشت هم با گل کیلیان امباپه از حریف خود عقب افتاده بودند و همگی صعود پاریسنژرمن را قطعی میدانستند؛ تا اینکه بنزما در دقیقه 61 با فریب دادن دوناروما توپ را از او دور کرد و با پاس وینیسیوس گل نخست را وارد دروازه تیم پایتخت فرانسه کرد و هواداران رئال مادرید، دوباره امیدوار شدند.
در ادامه، کریم بنزما دو گل دیگر را وارد دروازه دوناروما کرد و رویاهای امباپه، ناصر الخلیفی و پاریسیها نقش بر آب شد.
رئال مادرید در دور رفت یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا مهمان چلسی بود و به لطف هتتریک کریم بنزما، 3 بر 1 نماینده انگلستان را شکست داد؛ اما این پایان کار نبود و شاگردان توماس توخل، در سانتیاگو برنابئو شگفتیساز شدند و با گلهای میسون مونت، آنتونیو رودریگر و تیمو ورنر به کسب پیروزی در سانتیاگو برنابئو و حذف رئال مادرید نزدیک بودند.
با این حال رودریگو در دقیقه 80 یکی از گلها را جبران کرد و بازی به وقتهای اضافه کشیده شد. کریم بنزما، فرشته نجات رئال مادرید، 6 دقیقه پس از شروع نیمه اول وقتهای اضافه گل پیروزیبخش را برای تیمش به ثمر رساند.
در دیدار رفت نیمهنهایی، منچسترسیتی با نمایشی فوقالعاده موفق به شکست دادن رئال مادرید با نتیجه 4-3 شد؛ اما پس از آن، ماندگارترین و خاصترین بازی فصل، در دیدار برگشت تقابل شاگردان کارلو آنچلوتی و پپ گواردیولا اجرا شد.
ریاض محرز در دقیقه 73 دیدار برگشت دروازه تیبو کورتوا را گشود و هواداران منچسترسیتی تقریباً از صعود تیم محبوب خود به فینال مطمئن شده بودند؛ اما رودریگوی برزیلی که بهعنوان یار تعویضی وارد بازی شده بود، با بریس خود در دو دقیقه، ورق بازی را برگرداند.
با توجه به حذف قانون گل زده در خانه حریف، بازی به وقتهای اضافه کشیده شد که با گل کریم بنزما از روی نقطه پنالتی در دقیقه 95، رئال مادرید به فینال صعود کرد.
در بازی فینال، رئال مادرید در مقابل لیورپول قرار گرفت و با تک گل وینیسیوس جونیور، برای بار چهاردهم لیگ قهرمانان اروپا را فتح کرد.
در فصل 23-2022، شاگردان کارلو آنچلوتی بالاخره قهرمانی کوپا دل ری را پس از حذف کردن بارسلونا با 4 گل در نیوکمپ، با بریس رودریگو در بازی فینال مقابل اوساسونا کسب کردند؛ اما در لالیگا دوم و در نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا حذف شدند.
فصل 24-2023 با جدایی ستارگانی مثل کریم بنزما و آسنسیو آغاز شد؛ هرچند فلورنتینو پرز جود بلینگام را در انتقالی 103 میلیون یورویی به جمع سفیدپوشان آورد تا برای رئال مادرید تاریخ بسازد و این الماس انگلیسی تاکنون با گلهایش در تمامی رقابتها تبدیل به منجی این روزهای رئال مادرید شده است.
رئال مادرید تاریخی پر از فراز و نشیب داشته است و حال، ستارگانی جوان دارد که ادامه تاریخ پرافتخارش را خواهند نوشت.
منبع: طرفداری