زمانی که یک سالن به رطوبت نیاز پیدا میکند می بایست نسبت به تهیه دستگاه رطوبت ساز اقدام کرد. رطوبت ساز ها همانند سایر محصولات تنوع مختلفی داشته و می بایست در هنگام تهیه این محصولات به این موضوع توجه شود. در این مطلب ما تمامی رطوبت ساز ها را بررسی کرده و محل های قابل استفاده از آنها را ذکر خواهیم کرد. برای دانستن این موضوع میتوانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.
دستگاه های رطوبت ساز فارغ از هر گونه تفاوت آنها همگی دارای یک وجه اشتراک هستند ؛ آن هم این است که رطوبت تولید میکنند. مهم نیست که یک سالن گلخانه باشد و یا مرغداری و یا منزل مسکونی. تمامی مکان ها به رطوبت نیاز دارند و برای تامین رطوبت مورد نیاز می بایست از دستگاه رطوبت ساز استفاده کرد ؛ با این تفاوت که یک رطوبت ساز گلخانه ساختار متفاوتی با مه ساز مرغداری دارد. انواع رطوبت ساز ها عبارتند از :
رطوبت ساز التراسونیک
رطوبت ساز التراسونیک برای تامین رطوبت سالن از یک یا چند پیزو در ساختار خود استفاده میکند. این محصول در واقع یک نوع بخار ساز بوده و رطوبت ایجاد شده توسط آن بصورت مه سرد و خنک می باشد. یکی از مزایای رطوبت ساز های التراسونیک تولید رطوبت بدون ایجاد هر گونه پاشش قطره می باشد. این موضوع سبب میشود تا استفاده از این محصول در محل های حساس مانند گلخانه ها ، سالن های کشت زعفران و ... مناسب تر باشد. در رطوبت ساز التراسونیک آب پس از برخورد با پیزوسرامیک تبدیل به مه میشود. عملکرد پیزوها بدینصورت است که با ایجاد ارتشاعات صوتی آب را به مه تبدیل میکنند.
رطوبت ساز التراسونیک
رطوبت ساز خانگی
نوع دیگری از رطوبت سازها ، رطوبت ساز خانگی می باشد. رطوبت ساز های خانگی استفاده های گسترده ای در منازل مسکونی دارند. بیشترین دلیل استفاده از رطوبت ساز خانگی در منازل مسکونی جلوگیری از ایجاد و شیوع بیماری های مختلف مانند آنفولانزا و کرونا در سطح خانه می باشد. رطوبت سازهای خانگی نیز عملکردی مانند رطوبت ساز التراسونیک داشته با این تفاوت که از سیستم ساده تری در ساختار خود استفاده میکنند. یک رطوبت ساز خانگی بر خلاف رطوبت سازهای التراسونیک قابلیت اتصال مستقیم به شیر آب را نداشته و تنها میتوان آب آنها را بصورت دستی تامین کرد. از دیگر قابلیت های رطوبت ساز های خانگی میتوان به امکان حمل و نقل آنها اشاره کرد. این محصولات در واقع وزن کمی داشته و قابل جابجایی هستند.
رطوبت ساز خانگی
رطوبت ساز پروانه ای
رطوبت ساز پروانه ای که با نام مه پاش پروانه ای نیز شناخته میشود ساختار صنعتی داشته و بیشتر در مرغداری ها ، سالن های کشت قارچ دکمه ای و... مورد استفاده قرار میگیرد. یک مه پاش پروانه ای برای تامین رطوبت محیط آب را پودر کرده و آن را به واسط چرخش فن در محیط پخش میکند. این حالت در واقع بر خلاف رطوبت ساز های التراسونیک بوده که بخار آب ایجاد میکنند. دلیل استفاده از مه پاش پروانه ای در اصل جهت خنک سازی محیط بوده و در برخی از مواقع نیز کاهش آلودگی ها می باشد. برای نمونه در یک مرغداری مه پاش پروانه ای علاوه بر خنک سازی محیط ، سبب کاهش آلودگی ها و گازهای دی اکسید کربن میشود. در برخی از مواقع نیز یک مه پاش پروانه ای عمل هوادهی سالن را انجام میدهد ؛ این بدان معناست که استفاده کننده از محصول آن را به شیر آب متصل نکرده و آن را مستقیماً روشن میکند.
رطوبت ساز پروانه ای
در صورتی که سوالاتی در مورد این سه نوع محصول دارید میتوانید آنها را از طریق کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.