از همان زمانی که ال دیگو از تیم ملی آرژانتین خداحافظی کرد آرژانتینیها همواره به دنبال یک مارادونای جدید بودند. بازیکنی که بتواند با سرعت زیاد بدود... تکنیک و تاکتیکش زبانزد خاص و عام باشد و بتواند با دست گل بزند و یک تیم معمولی را قهرمان جهان کند. بارها اتفاق افتاده بود که یک بازیکن با یک درخشش کوتاه مدت لقب مارادونای ثانی یا مارادونای جدید را دریافت میکرد اما چند سال بعد از صفحهٔ فوتبال محو میشد. البته بودند مارادوناهایی که مختص یک نقطهٔ جغرافیایی بودند مانند مارادونای بالکان یا مارادونای صحرا. درست مثل عربستان که تا مدتها به دنبال یک سامی الجابر جدید و یا یک سعید الویران جدید میگشت. یا درست مثل کشور خود ما ایران که بعد از خداحافظی علی دایی تا مدتها دنبال جایگزین برای علی دایی میگشتیم. در ابتدا میگفتند که نوابغ اگر کپی برابر اصل داشتند دیگر نابغه نمیشدند. اما حالا نظر همه راجع به این موضوع عوض شده است. لیونل مسی توانسته جای دیگو مارادونا را در فوتبال آرژانتین پر کند و سومین قهرمانی جام جهانی آرژانتین را به دست بیاورد. عربستانیها هم که تا مدتها به دنبال سامی الجابر و سعید العویران جدید میگشتند موفق شدند بالاخره سالم الدوساری را پیدا کنند. اما در این مدت بسیار بودند بازیکنانی که لقب مارادونا جدید را دریافت کردند اما به جز لیونل مسی که خود داستان متفاوتی دارد هیچ کدام از آنها نتوانستند در نقش یک مارادونای جدید برای آرژانتین ظاهر شوند. در زیر تعدادی از این مارادوناهای ثانی را بررسی خواهیم کرد.
خوان رامون ریکلمه
ریکلمه که ۱۱ سال برای تیم ملی فوتبال آرژانتین به میدان رفت در ابتدای بازی خود با نام مارادونای جدید شناخته میشد. او برای اولین بار نام خود را با درخشش در کوپا آمریکای ۱۹۹۹ سر زبانها انداخت. او در آن رقابتها موفق شد در چهار بازی سه پاس گل به هم تیمیهای خود بدهد. یک بازیساز لاغر، قد بلند و چهارشانه که خیلی زود مورد تمجید رسانهها قرار گرفت و لقب مارادونای جدید آرژانتین را از آن خود کرد. او بعد از بازی در بوکاجونیورز به بارسلونا رفت. مسیری که بسیار شبیه به مسیر دیگو مارادونا بود. او در جام کنفدراسیونهای ۲۰۰۵ همراه با تیم ملی فوتبال آرژانتین به مدال نقره رسید. خان رامون ریکلمه موفق شد تا در آن جام سه پاس گل بدهد و یک گل نیز بزند. اما برخلاف دیگو مارادونا که خیلی زود خود را در قلب طرفداران بارسلونا جای کرد او با خراب کردن پنالتی دقیقه نودی بارسلونا برابر آرسنال و زمینهساز شدن حذف بارسلونا در آن بازی محبوبیت چندان زیادی در بندر بارسلون ندارد. خوان رامون ریکلمه هم اکنون نایب رئیس باشگاه بوکاجونیورز است.
مارسلو گایاردو
مربی جدید باشگاه الاتحاد عربستان و کریم بنزما نیز نفر بعدی این لیست است. بازیکن تکنیکی و خوش نقش سابق تیم ملی آرژانتین، مارسلو گایاردو. گایاردو نسبت به دیگر نفرات این لیست عملکرد بسیار بهتری داشت اما خب این برای اینکه او را بتوانیم مارادونای جدید فوتبال آرژانتین بنامیم کافی نبود. گایاردو فوتبال خود را از لیورپلاته آغاز کرد و بعد از آن نیز به موناکوی فرانسه و همچنین پاری سن ژرمن رفت. گایاردو بیش از ۴۰ بار برای آلبی سلسته به میدان رفت و ۱۳ گل هم زد. او علی رغم اینکه در دو جام جهانی به همراه آرژانتین به میدان رفت افتخار خاصی با این تیم به دست نیاورد. او جز معدود بازیکنان این لیست است که به عنوان مربی نیز عملکرد خوبی داشته است. او بعد از حضور موفق در لیورپلاته به عنوان سرمربی، همان جایی که برای اولین بار فوتبال خود را شروع کرده بود هدایت الاتحاد عربستان را پذیرفت و الان سرمربی این تیم عربستانی است.
دیگو لاتوره
او هم همانند خوان رامون ریکلمه مدتی با دیگو مارادونا همبازی بود. البته نه در لیورپلاته، بلکه در تیم ملی آرژانتین. بعد از خداحافظی ال دیگو او جز اولین نفراتی بود که به او لقب مارادونای جدید را دادند. اما او اصلاً به اندازه دیگو مارادونا موفق نبود. او بعد از درخشش در آرژانتین به فیورنتینا در سری آ ایتالیا رفت. اما او تنها دو بازی برای فیورنتینا انجام داد و بعد از یک فصل این تیم را ترک کرد و به باشگاه نه چندان شناخته شدهٔ تنریف رفت. او در ادامه به بوکاجونیورز برگشت و بعد از درخشش در بوکا مقصدی عجیب را برای ادامهٔ فوتبال خود انتخاب کرد. گواتمالا. سرانجام او در سال ۲۰۰۶ و بعد از حضور در فوتبال مکزیک از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
پابلو آیمار
او هم مانند دیگر نفرات این لیست در ابتدا مارادونای جدید یا مارادونای ثانی خوانده میشد، اما او تنها یک وجه اشتراک با مارادونا دارد. هر دوی آنها قهرمان جام جهانی فوتبال شدهاند. البته با یک فرق بزرگ. مارادونا به عنوان بازیکن قهرمان این تورنمنت شد اما آیمار در سمت دستیار لیونل اسکالونی قهرمان این تورنمنت شد! او هم مانند بسیاری از بازیکنان این لیست تکنیک بسیار خوبی داشت و ریز نقش بود و بسیاری به او برچسب مارادونای جدید زدند. آیمار در والنسیای بنیتز عملکرد بسیار خوبی داشت و موفق شد با نسل طلایی این تیم یک جام یوفا، یک سوپر کاپ اروپا و یک نایب قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا به دست بیاورد. او در تیمهایی مانند لیورپلاته، رئال زاراگوزا و همینطور بنفیکا نیز عملکرد بسیار خوبی داشت. او در تیم ملی آرژانتین نیز موفق شد ۸ گل بزند. آیمار سرانجام در شرق آسیا و در باشگاه فوتبال جوهر داراتعظیم مالزی بازی کرد. او هم اکنون دستیار لیونل اسکالونی در تیم ملی آرژانتین است و او موفق شده تا با تیم ملی فوتبال کشورش در سمت کمک مربی قهرمان کوپا آمریکا و جام جهانی فوتبال شود.
خاویر ساویولا
گلزنی، دریبل، تکنیک، شوتزنی. از یک بازیکن فوتبال چه میخواهید؟ وقتی در جام جهانی زیر ۱۷ سال درخشید همه به او لقب مارادونای جدید دادند، حتی به او یک لقب اختصاصی هم دادند. ال گونخو یا همان خرگوش. ساویولا محصول آکادمی باشگاه لیورپلاتهٔ آرژانتین بود. ساویولا در یک المپیک، یک جام جهانی و یک کوپا آمریکا پیراهن آرژانتین را پوشید اما موفقیت چندانی به دست نیاورد. او جز معدود بازیکنان تاریخ فوتبال است که به طور مستقیم از باشگاه فوتبال بارسلونا به رقیب سنتی این تیم یعنی رئال مادرید میپیوندند. اما او نه در بارسلونا نه در رئال مادرید عملکرد خوبی نداشت و در لباس تیمهایی مانند مالاگا و المپیاکوس هم نیز اصلاً در حد نام مارادونای ثانی ظاهر نشد. سرانجام در اولین روزهای سال ۲۰۱۶ از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.