فوتبال،پرطرفدارترین ورزش دنیا است.تعجبی هم ندارد که بزرگترین استادیوم های ورزشی دنیا به فوتبال تعلق دارند.
در این مقاله بزرگترین استادیوم های فوتبال دنیا را بر اساس ظرفیت تعداد تماشاچی ارائه میکنیم.در واقع همه ی قاره ها غیر قاره ی قطب جنوب،نماینده ای در این فهرست دارند.آسیا با 6 استادیوم بیشترین سهم را دارد ، در حالی که نام 5 استادیوم اروپایی نیز در این فهرست میدرخشد.حتی کشورهایی چون امریکا و استرالیا هم که فوتبال به شکل سنتی چندان محبوب نیست ، اما تقاضا برای ان روزبه روز در حال گسترش است.
18.جوزپه مه آتزا ، میلان ، ایتالیا
ظرفیت:80000
این ورزشگاه که با عنوان سن سیرو نیز شهرت دارد ، بزرگترین ورزشگاه کشور ایتالیا و یکی از بزرگترین ورزشگاه های اروپا است.این ورزشگاه میزبان بازی های دو تیم پرطرفدار آث میلان و اینترمیلان است.تاریخ شروع ساخت آن به سال 1925 میلادی باز میگردد
17.ورزشگاه مونومنتال ، لیما ، پرو
ظرفیت:80000
این ورزشگاه بزرگترین استادیوم آمریکای جنوبی است.قاره که به علاقه به فوتبال شهرت دارد.این ورزشگاه از سال2000 که ساخت آن به پایان رسیده ، میزبان تعدادی از بازی های مقدماتی جام جهانی و برخی از بازی های ملی بوده است.
16.استادیوم شاه عالم ، شهر شاه عالم ، مالزی
ظرفیت:80372
ورزشگاه شاه عالم ، یکی از بزرگترین ورزشگاه های قاره ی آسیا است.از این ورزشگاه برای برگزاری مسابقات کارتینگ نیز استفاده میشود که این مسابقات را راننده ی قهرمان فرمول آسیا برگزار میکند
15.استادیوم لوژینکی ، مسکو ، روسیه
ظرفیت : 81000
این ورزشگاه تنها استادیوم این فهرست است که به دلیل آب و هوای ناملایم مسکو ، دارای چمن مصنوعی است.در سال 1982 حادثه ی ازدحام جمعیت در ورزشگاه منجر به کشته شدن 66 نفر شد.این ورزشگاه در بازی های جام جهانی 2018 مورد استفاده قرار گرفت.
14.سانتیاگو برنابئو ، مادرید ، اسپانیا
ظرفیت : 81044
این ورزشگاه که میزبان ثروتمندترین باشگاه فوتبال دنیا است در سال 1944 گشایش یافته و از آن زمان تا کنون میزبان برگزاری مسابقات فوتبال در بالاترین سطح ممکن بوده است.فلورنتینو پرز،زمانی گفته بود که ما میخواهیم سانتیاگو برنابئو را به بهترین استادیوم فوتبال دنیا تبدیل کنیم.او زمانی کـه این مسئولیت را بر عهده گرفت ، ارتقای ورزشگاه را در اولویت برنامه های خود قرار داد.
13.استد دو فرانس ، پاریس ، فرانسه
ظرفیت:81338
این ورزشگاه تنها استادیومی است که میزبان فینال جام جهانی فوتبال و راگبی بوده است.تیم ملی فرانسه در سال 1998 در همین ورزشگاه قهرمان جهان شد.مانند بسیاری از ورزشگاه های این فهرست ، استد دو فرانس نیز زمانی که مسابقه ای در آن برگزار نشود ، میزبان بزرگترین رویداد های موسیقی است.
12.استادیوم سیگنال ایدونا پارک ، دورتموند ، آلـمـان
ظرفیت:81359
این ورزشگاه که در آلمان با نام وست فالن استادیون نیز شناخته میشود تا سال 2021 برا اهداف تجاری و حمایت های مالی رسما سیگنال ایدونا پارک نامیده میشود . بازگشایی آن در سال 1974 بود و امروزه این ورزشگاه میزبان بازی های یکی از موفق ترین باشگاه های فوتبال آلمان است.
11.ورزشگاه ANZ ، استرالیا
ظرفیت:83500
ساخت این ورزشگاه که در میان اهالی با نام استادیوم المپیک شناخته میشود در سال 1999 به پایان رسیده و یکی از ورزشگاه های اصلی بازی های المپیک 2000 بوده است . از آن تاریخ به بعد این استادیوم میزبان بازی های بسیاری بوده است که از میان انها میتوان به بازی های مقدماتی جام جهانی اشاره کرد.
10.برج العرب ، اسکندریه ، مصر
ضرفیت:86000
این استادیوم دارای یک هتل با ظرفیت 200 نفر است که به منور پذیرایی از تیم های مهمان طراحی شده است . پیست دوی اطراف زمین نیز برای برگزاری رویداد های ورزشی تابستانی در نظر گرفته شده است.
9.ملی بوکیت جلیل ، کوالالامپور ، مالزی
ظرفیت:87411
این ورزشگاه که در ابتدا برای برگزاری بازی های کشور های مشترک المنافع در سال 1998 ساخته شده بود ، میزبان جام های ملت های آسیا را نیز برعهده داشت.
8.استادیوم گلورا بونگ کارنو ، جاکارتا ، اندونزی
ظرفیت:88083
ساخت این ورزشگاه که به اختصار ، استادیوم GBK نامیده میشود ، در سال 1962 به پایان رسید . بسیاری از تیم های بزرگ دنیا در تورهای آسیایی خود ، بازی هایی در این ورزشگاه برگزار کرده اند
7.استادیوم ومبلی ، لندن ، انگلستان
ظرفیت:90000
این ورزشگاه بین سال های 2002 تا 2007 با هزینه ای معادل 757 میلیون پوند بازسازی شده است.طاق این ورزشگاه از فواصل دور قابل دیدن است . زمانی که این ورزشگاه میزبان بازی های فوتبال نباشد محل برگزاری کنسرت های بزرگ و مشهور و خوب تبدیل میشود.
6.رز بول ، پاسادینا ، آمریکا
ظرفیت : 92542
این ورزشگاه مشهورترین و بزرگترین استادیوم فوتبال در امریکا است . فینال جام جهانی 1994 و بسیاری از بازی های مقدماتی در این ورزشگاه برگزار شده است.
5.استادیوم اف ان بی ، ژوهانسبورگ ، آفریقای جنوبی
ظرفیت : 94736
این ورزشگاه که با نام ساکر سیتی نیز شناخته میشود در سال 1989 ساخته شد و بعدا برای برگزاری بازی های جام جهانی 2010 بازسازی شد.
4.استادیوم آزادی ، تهران ، ایران
ظرفیت : 95225
این ورزشگاه سال 1973 افتتاح شد . این استادیوم یکی از ورزشگاه های اصلی برگزاری بازی های المپیک 1984 بود که در نهایت در آمریکا برگزار شد . معماری این ورزشگاه به نحوی است که موجب افزایش صداش تماشاچیان میشود که لرزه بر اندام بازیکنان تیم مهمان می اندازد
3.استادیوم آزتیکا ، مکزیکوسیتی ، مکزیک
ظرفیت : 95500
این ورزشگاه ، اولین استادیومی است که میزبان دو جام جهانی بوده است . به علاوه ، این ورزشگاه میزبان مسابقه ای بوده که مرحوم دیه گو مارادونا گل معروف خود را در بازی نیمه نهایی جام جهانی 1986 به ثمر رساند.
2.نیوکمپ ، بارسلون ، اسپانیا
ظرفیت : 99354
دومین باشگاه ثروتمند دنیا در دومین استادیوم بزرگ فوتبال دنیا بازی میکند.طرفداران تیم در سال 2000 در یک نظرسنجی شرکت کردند و نام نیوکمپ را برای این ورزشگاه انتخاب کردند.
1.استادیوم رانگرادو می دی ، پیونگ یانگ ، کره شمالی
ظرفیت:150000 !
ورزشگاه بزرگ می دی کره ی شمالی زمانی که برای برگزاری فوتبال مورد استفاده قرار نگیر ، محل برگزاری مراسم حکومتی و دولتی است.
این شما و این پرظرفیت ترین ورزشگاه دنیا
اگر شما چند بلیط مجانی داشتید به کدام یک از این استادیوم ها میرفتید؟