افسانه ای است که بگوییم یونایتد در استخدام مورینیو اشتباه کرده است.اشتباه منچستریونایتد این بود که در سال 2013، باشگاه با تصمیم سرالکس فرگوسن، آقای خاص را نادیده گرفت. اگر منچستریونایتد آن زمان مورینیو را استخدام می کرد چشم انداز برای یونایتد آماده بود تا با به حداکثر رساندن تیمی که پیر می شود به موفقیت های کوتاه مدت دست یابد.
ابتدای این مقاله از قلم ساموئل لاکهرست وام گرفتم، تا سخن پایانی را همین اول بیان کرده باشم.
خود کرده را تدبیر نیست.
اینجا جایی برای ارقام ترانسفر مارکت نیست؛ یکبار برای همیشه سعی کنید تمام مضخرفات سرسام آوری که خوانده اید را کنار بگذارید. اینجا حقایقی را دنبال کنید که تاریخ منچستریونایتد را نوشته اند.
فرگوسن در چهره مویس، گذشته و جوانی خود را میدید. مربی جوانی که میتوان به او امید بست و میدان داد. به اتکا به پیشنهاد و سفارش او بود که مدیران منچستریونایتد دیوید مویس را انتخاب کردند. اما حالا با این نتایج نامطلوب، مشخص شده که تشخیص و انتخاب فرگوسن اشتباه بوده است.شاید الان مسئولان باشگاه خود را سرزنش میکنند که سرنوشت باشگاهی به این بزرگی را تنها به دست «فرگی» سپرده بودند. کسی که هرچند مربی بسیار موفقی بوده، اما امروز در این ناکامی بزرگ، بیتقصیر به نظر نمیرسد.دیوید مویس تصور میکرد با آمدن به منچستر یونایتد انتخاب درستی کرده و بعد از بیست و شش سال مربیگری فرگوسن، در این باشگاه راه موفقیت هموار است.
او که تا زمان هدایت منچستریونایتد هیچ جامی نبرده به جایی آمد که تاکنون بیست بار قهرمان لیگ فوتبال انگلستان شده است. مویس قبلاً در اورتون فقط موفق شده بود دو بار جواز به مرحله مقدماتی لیگ قهرمانان فوتبال اروپا را بدست آورد و کارنامه نسبتاً موفقی در این باشگاه داشت، اما ظاهراً این سابقه خوب برای موفقیت در جایی مثل منچستریونایتد کافی نبود. مویس نه تنها افتخاری در منچستر یونایتد کسب نکرد، بلکه با شکست برابر اورتون، از رسیدن به لیگ قهرمانان فوتبال اروپا نیز بازماند.
آقای خاص هنگامی که هدایت منچستریونایتد را بر عهده گرفت در طی مصاحبه ای قبل از بازی با ساندرلند در حمایت از مویس اذعان داشت:
دیوید بلافاصله پس از فرگوسن آمد که باید اذعان کرد تکرار آن موفقیت بسیار سخت خواهد بود. من از این اتفاق به عنوان «کار غیرممکن» نام میبرم.
البته تیم آن زمان گیگز، چیچاریتو، ویدیچ و اورا را داشت اما باید به این نکته توجه شود. یک زمان تو ستارههای مثل بکام، نویل، بات و گیگز را در سن 25 تا 27 سال در اختیار داری و یک زمان آنها را در سن 33 سال، نمیتوان این 2 شرایط را با هم مقایسه کرد. الان دیگر هیچکدام از این بازیکنان نیستند و باید بدانی که لیگ جزیره تغییر کرده و به راحتی نمیتوان در آن پیروز شد.
انتظارها از ما بالا رفته و نتایج، افت و خیز زیادی دارد. ما اکنون در جایگاهی نیستیم که توقعش را داشتیم. هدایت منیونایتد کار بسیار سختی است. البته پس از 6 ماه در منچستر، این کار دشوار برای من راحتتر شد و اکنون بسیار خوشحالم که در اینجا هستم.
مورینیو که فصل گذشته به دلایل نتایج ضعیف از تیم چلسی برکنار شد گفت: مربی که خوب کار نمیکند باید اخراج شود. این حس باید در تمام تیمها وجود داشته باشد و ما مربیان به این تلنگر نیاز داریم.
مویس پس از برکناری از هدایت منچستر کار خوبی انجام داد. به اسپانیا (رئال سوسیداد) رفت تا تجربههای گوناگون کسب کند. اکنون به جزیره بازگشته و باید راهش را ادامه دهد.
در حالیکه فرگوسن پس از مدتی فرسودگی ترکیب منچستریونایتد را رد کرد و باور داشت در سال های پایانی با مدیران منچستریونایتد جانشین های جوانی را به خدمت گرفته ؛ واقعیت از نگاه داده های فنی دپارتمان STATS BOMBS چیز دیگری را نشان می داد.
تحلیلگر قدیمی دپارتمان تخصصی طی مقاله ای آخرین قهرمانی فرگوسن با منچستریونایتد را به معجزه تشبیه کرد، همچنین با اشاره به مصدومیت فلچر در خط میانی و فرسودگی مدافعان میانی تاکید داشت که منچستر یونایتد گر چه در خط حمله شاداب به نظر می رسد اما بسیاری از افرادی که جدیدا بخدمت گرفته شدند فرصت زیادی را در خطوط دفاعی پیدا نکردند. بیشتر بنظر می رسد فرگوسن با تکیه بر مهاجمان معجزه آخرین قهرمانی شیاطین سرخ در لیگ را برای منچستریونایتد به ارمغان آورد.
بعنوان یک علاقه مند به دنیای فوتبال با انتخاب "Rating" در این مقاله غافل گیری بزرگی را برای خوانندگان به ارمغان آوردم.
نمودار بالا بالا شایستگی تیم را نشان می دهد قانون نانوشتهای که می گوید:
برنده شوید تا شایسته بنظر برسید، اگر برنده نمی شوید حداقل بازنده نباشید.
بنابراین به شکل میانگین هنگامی که امتیازات منچستریونایتد به بالاتر از 1800 برسد این تیم شایستگی قرار گرفتن در گروهی لیگ قهرمانان اروپا را خواهد پیدا کرد و چنانچه به بالای 1900 این رقم صعود کند شما شانس مناسبی برای قرار گرفتن در فینال لیگ قهرمانان اروپا را خواهید داشت.
دیوید مویس: گرت بیل، فابرگاس و تونی کروس را برای منچستریونایتد می خواستم
اخباری از گذشته خواندم که فرگوسن برای خط میانی به آلکانترا چشم دوخته بود، ولی با هدایت مویس او قصد همکاری با نفرات دیگری را در سر داشت.
لویس فنخال ، مربی هلندی سابق بایرن مونیخ و بارسلونا هدایت منچستریونایتد را از مویس پس از 10 ماه انتصاب بر عهده می گیرد. روند منچستریونایتد تحت هدایت فنخال گرچه نزولی است؛ با این حال او موفق شد امضای یک جام را بر کارنامه تاریک خود در منچستریونایتد بزند.
مصاحبه ماندگار او احتمالا مبنی بر عدم درک فوتبالی مدیران منچستریونایتد همچنان در ذهن بسیاری از طرفداران این باشگاه مانده است.
تفاوت بین مویس و فنخال با توجه به نمودار شایستگی منچستریونایتد در جایی است که فنخال از دیوید مویس، تیم را در امتیاز 1870 تحویل گرفت. من قصد ورود به بحث نقل و انتقالات و چرتکه های قدیمی را ندارم اما شواهد نشان می دهد منچستریونایتد تحت هدایت فنخال اصلا روزگار خوبی را سپری نکرد.
آقای خاص
ناجی منچستریونایتد، مردی که عملا با هیچ مربی ای پس از فرگوسن قابل مقایسه نخواهد بود. هدایت باشگاهی را برعهده می گیرد که شایسته حضور در لیگ قهرمانان نیست چرا که امتیاز 1780 میراثی است که همکار قدیمی او در بارسلونا برای او به ارث گذاشته است.
استاد اتاق کنفرانس به گفته نابغه اسپانیایی ذهنیت برنده را سعی می کند از همان ابتدا در باشگاه منچستریونایتد گسترش دهد. با این حال میراثی که افراد زیادی با چرتکه آن ها را برای تان از زمان فنخال و مویس نشان داده اند به عنوان هدایایی به او به ارث رسید.
در منچستریونایتد چه تیمی را تحویل گرفتم؟ طرفداران مفهوم میراث فوتبالی را درک می کنند.
می دانید چند بازیکن یونایتد، فصل گذشته تیم را ترک کردند؟ ببینید آن ها کجا بازی می کنند، چگونه بازی می کنند و آیا اصلا بازی می کنند. این یعنی میراث فوتبالی و روزی که من از تیم بروم، مربی بعدی منچستریونایتد بازیکنانی همچون لوکاکو، ماتیچ و دخیا خواهد داشت که از چندین سال قبل در تیم بوده اند"
ساموئل لاکهرست دقیقا برای همین پس از اخراج اوله مقاله ای را در خصوص انتخاب درست و دیر هنگام مورینیو برای هدایت منچستریونایتد کار کرده است.
منچستریونایتد با کهنه سربازان فرگوسن سه سال دیرتر به دست ژوزه مورینیو رسید مردی که عملا دوران باشکوه را با والنسیا و یانگ ، کریک، رونی ... همچنان در تاریخ این باشگاه نوشته است. مردی که فراتر از عنواین کسب شده توانست امتیاز 1780 را به بالاتر از 1900 برساند.
خیانت تا عدم حمایت
پس از نایب قهرمانی با بالاترین امتیاز در لیگ برتر انگلیس در فصل دوم مورینیو ، این مربی پرتغالی خواستار حمایت بیشتر از جانب مدیران شد. در حالیکه قصه خیانت ویروس فرانسوی و وودوارد به او روشن تر از روز است؛ باید بدانید که تیم کهن سال منچستریونایتد پس از فصلی طاقت فرسا نیاز به تجدید قوا داشت و در پیش فصل جنجالی آمریکا ، مدیران باشگاه برای آقای خاص گزینه هایی را خریداری می کنند که عملا حکم اخراج او را در همان تابستان امضا کرد.
ادعای اتلتیک: مورینیو علاقهای به جذب فرد نداشت و به ناچار با انتقال او به منچستر یونایتد موافقت کرد.
ادعای تایمز: عصبانیت مورینیو از کادرپزشکی منچستریونایتد به دلیل تداوم مصدومیتها
در حالیکه آقای خاص همانند اوله گلنار سولشایر هیچگاه حمایت مدیریت را احساس نکرد، بلکه از جانب اسطوره های این تیم نیز برای نیمکت منچستریونایتد بزرگ فرض شد.
روی کین: صحبت های مورینیو چرند محض است؛ شاید منچستریونایتد برای او زیادی بزرگ است
ژوزه مورینیو همانند فرماندهان از سربازان خود در برابر اسطوره های باشگاه نیز حمایت کرد از زلاتان تا پوگبا برای او تفاوتی نداشت مایکل اوون، پس از خرید زلاتان در سال اول به سیاست نقل و انتقالات آقای خاص انتقاد کرد :
ابراهیموویچ بازیکن بلندمدتی برای یونایتد نیست، او برای دو فصل خوب است، کمی مانند ون پرسی.
آقای خاص :
مایکل اوون زلاتان را دوست ندارد، اما زلاتان در 6 ماه بیشتر از مایکل اوون در سه فصل برای منچستریونایتد گل زد."
پس از باخت منچستریونایتد به لیورپول هواداران با مردی خداحافظی کردند که آینده را برای آنان پیش بینی کرد.
- سولشایر مردی کوچک برای صندلی بزرگ است.
- اینجا چیزی تغییر نمی کند و زمان آنرا مشخص خواهد کرد.
مورینیو معتقد بود که سولشر از مدتها قبل گزینه جانشینی او بوده و در این باره اضافه کرد:
" وقتی تنها هستی، وقتی حمایت باشگاه را نداری پس بعضی از بازیکنان به سمت مقابل مربی می روند که به نظر مرد مهربانی است. من نمی خواهم آدم خوبی باشم چون این مربی ها پس از سه ماه به عروسک خیمه شب بازی تبدیل می شوند و پایان خوبی ندارند. اما نباید یک مربی همیشه منفی نیز بود. باید تعادل ایجاد کرد. مشکل مربی مثل مشکل معلم در مدرسه است. این را روزی فهمیدم که یک بازیکن به من گفت اگر می خواهی از من انتقاد کنی مقابل بقیه این کار را نکن. وقتی پرسیدم چرا؟ پاسخ داد چون این مانند یک حمله به شخصیت من است.
لطفاً مرا متوهم فرض نکنید!
اوله گونار سولشایر ، مردی کوچک روی صندلی بزرگ طی فصل های 2021/۲۰۲۰ الی 2018 / ۲۰۱۹ در حالیکه هزینه های قابل توجهی را توانست برای تقویت تیم از مدیریت دریافت کند ؛ طی این فصول با عملکردی نوسانی ابتدا روند نزولی و سپس صعودی برای رسیدن به نقطه ابتدایی که مورینیو موفق به آن شده بود را در تاریخ منچستریونایتد ثبت کرد. با این حال فصل 2021/2022 می توانست نکته عطف این مربی باشد اما در نیم فصل دوم پس از سقوط به جایگاه پایین تر از 1900 دست خالی از فینال لهستان برگشت
نویسنده ای در این سایت از ترکش های پس از فینال برای رم مقاله ای کار کرده که احتمالا همین جمله برای منچستریونایتد اوله گونار سولشایر پس از شروع فصل 2022 را کاملا می توان حتی در امتیازات تیم های رونالدو نیز یافت!
قصه ای مشمئز کننده مافیای رسانه ای توسط آقای شهابی چندین بار در سایت کار شد پیش از این من در اینجا به قدرت مالیکت یک تیم و تعداد پنالتی آن پرداختم برویم سراغ منچستریونایتد جناب سولشایر ببینیم قصه توهم است یا حقیقت !
امید به گلزنی فاکتوری است که نوع تفکرات یک تیم را نشان می دهد حتی برخی مفسران باور دارند که با افزایش این عدد می توان پی برد که تیم و مربی آن هجومی بازی می کنند. بنابراین می توان گفت منچستریونایتد در سال 2016/2017 هجومی ترین نسخه دوران خود را پس از فرگوسن تجربه کرده است و در عین حال در بخش دفاعی کمترین خطر را از جانب حریفان خود دریافت کرد.
حال سوالی که ذهن افراد فوتبالی را باید درگیر خود کرده باشد این است که چگونه سولشایر توانست منچستریونایتد را طی دو فصل ابتدایی در میان مدعیان لیگ برتر نگه دارد.
آلفردو جیکوب تاکید داشت، تیم هایی که مالیکت بیشتری دارند ممکن است پنالتی بیشتری نیز بدست آورند برای مثال لیورپول و منچسترسیتی طی فصول اخیر بیشترین مالیکت را در لیگ برتر انگلیس تصاحب کرده اند؛ اما نقطه حائز اهمیت جایی است که در جدول بالایی قرار نگرفتهاند.
همچنان جای تعجب است که تیم منچستریونایتد تحت هدایت مورینیو در فصل 2018/2019 تنها 5 پنالتی بدست آورده باشد و در پایان فصل تیم تحت هدایت اوله شاهد به 12 رسیدن این عدد باشیم !
قسمتی که ذهن های خاموش را از مافیای رسانه ای به سمت قصه های کاریکاتوری و تاریخی گذشته می کشاند بی شک در فصل 2019/2020 نهفته است.
«13 پنالتی طی یک فصل مجددا برای تیمی که اوله گونار سولشایر آن را هدایت می کند.»
کاریکاتور روز: خداحافظی هاوارد وب از دنیای داوری
ماجرای رسوایی بزرگ شرط بندی سال 1915؛ روزی که لیورپول عامدانه به منچستریونایتد باخت تا شیاطین سرخ به دسته پایین تر سقوط نکنند
در پایان این مقاله من شایستگی تیم هایی که توان رقابت برای قهرمانی انگلیس را با خود یدک می کشند را نیز قرار می دهم البته نه با معجزه ای بنام پنالتی !
آقای خاص در یک تکه ای جنون آمیز می گوید :
10 ماه پیش وقتی با منچستریونایتد در لیگ برتر نایب قهرمان شدم، به عنوان کسی که 8 بار قهرمانی در دوران مربی گری در رقابت های لیگ داشتم، گفتم این بزرگ ترین افتخار مربی گری من بود. حالا مردم میفهمند منظورم چه بود.
•هر پنالتی از نظر XG تقریبا 0.70 دارد.