طرفداری | از این پس با منتشر کردن صحبتهای لوتار ماتئوس به عنوان کارشناس که هر هفته در ستونش در سایت اسکای آلمان درباره اتفاقات پیرامون فوتبال آلمان تحلیلهای خود را ارائه میدهد، اتفاقات و حواشی جالب بوندسلیگا آلمان را بررسی خواهیم کرد.
پس از مصاحبه تند و انتقادی اولی هونس رئیس افتخاری و یکی از اعضای هیئت نظارت باواریاییها در خصوص توماس توخل که از او خواست کمتر از تیم و ترکیبش گلایه کند، رسانههای آلمانی شروع به دامن زدن به شایعات اختلاف بین این دو در بایرن مونیخ کردهاند و از آن زمان تاکنون، اخبار مختلفی در این خصوص منتشر شدهاند. حال لوتار ماتئوس درباره این شایعات صحبت کرده است. او دید متفاوتی نسبت به این قضیه دارد و ترجیح میدهد حق را به هر دو طرف بدهد. ماتئوس گفت:
من از دید هر دو طرف به قضیه نگاه میکنم. توماس توخل پیش از شروع فصل گفته بود دوست دارد دو یا سه بازیکن دیگر در خط دفاع داشته باشند اما بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد و حال باید با آن کنار بیایید. من خواستههای توخل را درک میکنم اما دلیل نارضایتی باشگاه را هم میفهمم که میگویند ما اکنون 17-18 بازیکن ملیپوش و چهار-پنج بازیکن جوان پشتسر آنها در ترکیب داریم، سپس خواهیم دید در پنجره نقلوانتقالات زمستانی چه اتفاقی میافتد و چگونه میتوانیم تیم را بهتر کنیم یا اصلاً نیاز است کاری انجام دهیم؟
بیشتر بخوانید:
همچنین ماتئوس خلاف ادعای برخی رسانهها، اعتقاد دارد توخل و هونس هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند. او در ادامه به هونس نیز که چند ماه گفته پیش گفته کانالهای ارتباطیاش در بایرن را قطع خواهد کرد، طعنه زده و گفته خود این مدیر کهنهکار و رفتارهایش یکی از عوامل وجود برخی حواشی پیرامون بایرن است. ماتئوس در اینباره گفت:
هیچ تنشی بین توماس توخل و اولی هونس وجود ندارد. توخل به خوبی اوضاع را کنترل کرد. هونس نیز چند ماه پیش گفته بود همه کانالهای ارتباطی به بیرون را میبندد اما وقتی خودش جلوی میکروفون قرار میگیرد، دیگر نیازی به یک رابط برای بیرون بردن اخبار درون باشگاه به دنیای بیرون وجود ندارد و البته که اینکار برای رسانهها نیز بسیار خوب است.
همچنین بخوانید:
هر چند ماتئوس صحبتهای هونس درباره اینکه توخل نباید نارضایتی خود را مقابل رسانهها نشان دهد و باید با همین ترکیب کنار بیاید، منطقی میداند. او گفت:
با این حال، حق با هونس است که میگوید مربی با هر آنچه که دارد، باید کار کند. شاید بهتر است درباره چنین چیزهایی در داخل باشگاه بحث شود اما از طرفی، شاید قصد هونس این بوده بیانیهای واضح خطاب به توخل بدهد و بگوید: «ما همه کارها را انجام دادیم و دیگر خبری از بازیکن بیشتر نیست. حال این بر عهده تو است با این تیم کار کنی و به اهدافمان برسی».
ماتئوس در ادامه افزود:
در کل، به نظر من هونس و توخل رابطه خوبی دارند. اولی بیشتر در زابنه اشتغاسه حضور پیدا میکند و مدام به دنبال گفتوگو با توخل است. شما همیشه میتوانید نظرات متفاوتی داشته باشید و این امری طبیعی است اما نباید باعث ورود انرژی منفی به باشگاه شود. با این حال توخل همچنان در داخل باشگاه خواستار جذب یک یا دو بازیکن باتجربه برای تقویت ترکیب تیم است. اینکه یک مربی بخواهد تیم مجهزتری داشته باشد، عجیب نیست. پپ گواردیولا نیز در منچسترسیتی همین کار را میکند. هر چند خواستههای خود را بیرون از باشگاه مطرح نمیکند اما اکنون 20 یا 22 بازیکن دارند که مورد اعتمادش هستند.
دایو اوپامکانو، لئون گورتسکا، سرژ گنابری، رافائل گریرو و مانوئل نویر از جمله مصدومین و غایبان ترکیب بایرن در بازیهای اخیر و البته بازیهای پیش روی این تیم هستند و ماتئوس با اشاره به تعداد مصدومان و عمق کم ترکیب بایرن، خواستههای توخل برای جذب بازیکنان بیشتر را هم منطقی میداند. او گفت:
شرایط فعلی نشان میدهد درخواستهای توخل برای تقویت ترکیب، اشتباه نبوده است. اکنون چهار یا پنج بازیکن بایرن مصدوم هستند و نیمکت ذخیرهها از وضعیت خوبی برخورددار نیست. استرس ناشی از آن نیز قرار نیست در هفتههای آینده کاهش یابد اما مصدومین بر میگردند و بایرن بازیکنانی حرفهای در ترکیب خود دارد که میتوانند بدون آنکه افت کیفیت خاصی احساس شود، پستهای مختلف را پوشش دهند. به همین دلیل مهم است که همیشه 16 یا 17 بازیکن در سطح مشابه داشته باشید که بتوانند با فشار بازیها کنار بیایند و مربی نیز به آنها اعتماد کند.
با این حال ماتئوس نیمه پر لیوان را هم میبیند و از نظر او چنین شرایطی باعث میشود بازیکنان جوانتر فرصت بازی پیدا کنند و باشگاه این شانس را داشته باشد تا پتانسیل آنها را بهتر بشناسد. او با اشاره به فرانس کراتزیش مدافع چپ 20 ساله و جوان باواریاییها که در این فصل نامش روی زبانها افتاد، گفت:
با این حال، شرایط فعلی این فرصت را به یک یا دو بازیکن جوان میدهد که نه تنها وارد ترکیب شوند بلکه شانس بازی کردن را هم پیدا کنند. هربرت هاینر پیش از شروع فصل به این موضوع اشاره کرد. شاید در این شرایط بتوانید بازیکنی مانند باستین شواین اشتایگر، فیلیپ لام یا توماس مولر پیدا کنید. فرانس کراتزیش در بازیهای پیش فصل توجهات را به خود جلب کرد و در دیافبی پوکال مقابل پروسن مونستر نیز یک گل به ثمر رساند. هر چند در بوندسلیگا، بیشتر روی نیمکت مینشیند. بعضی بازیکنان جوان هستند که میتوانید آنها را به ترکیب اصلی راه دهید. هر چند من نمیدانم آیا آنها توانایی حفظ فرم و ریتم خود را دارند یا خیر.
جدول بوندسلیگا و به خصوص پنج تیم بالای جدول، نوید یک رقابت جذاب بر سر عنوان قهرمانی را میدهد. ماتئوس امیدوار است این شرایط تا پایان فصل ادامهدار باشد زیرا میتواند تاثیر زیادی روی تصور باقی مردم خارج از آلمان از این لیگ بگذارد و این در نهایت باعث افزایش درآمد بوندسلیگا خواهد شد. او در اینباره گفت:
مبارزه بر سر عنوان قهرمانی نه تنها در آلمان بلکه در سایر لیگهای برتر اروپایی نیز نسبت به سالهای گذشته جذابتر دنبال میشود. اشتوتگارت، شگفتی امسال بوندسلیگا است. بایرلورکوزن نقلوانتقالات بسیار خوبی داشته و دورتموند نیز به خوبی از بحران اوایل فصل خود عبور کرده است. به نظر من این خیلی خوب است که پنج تیم اول جدول، اینقدر به یکدیگر نزدیک هستند و امیدوارم در هفته 33 نیز اوضاع به همین صورت باشد. این شرایط میتواند به خصوص روی درآمد بازاریابی لیگ در خارج از کشور، تاثیر بگذارد زیرا اگر از هفته 27 مشخص شده باشد چه تیمی قهرمان میشود، بهطور مثال این برای هواداران در آسیا خستهکننده خواهد بود. باید توجه داشت در حال حاضر بایرن آن تیمی نیست که باقی بخواهند شکارش کنند بلکه خودش شکارچی است.
اونیون برلین که شگفتی بوندسلیگا در فصلهای گذشته بود، در این فصل با وجود جذب برخی بازیکنان سرشناس و به باور بسیار پشتسر گذاشتن یک پنجره نقلوانتقالاتی خوب در تابستان، اکنون در شرایطی بحرانی قرار گرفته و در جایگاه پانزدهم جدول بوندسلیگا قرار دارند که باعث میشود یکی از مدعیهای سقوط به دسته پایینتر در نظر گرفته شوند. ماتئوس درباره وضعیت برلینیها، گفت:
پس از پیروزی کلن مقابل مونشن گلادباخ، همه تیمهای نیمه پایینی جدول به یکدیگر نزدیکتر شدند. اونیون برلین اکنون در منطقه سقوط قرار دارد و به دلیل فشار بازیهای لیگ قهرمانان اروپا، دیگر نمیتوانند خود را تنها برای یک بازی در آخر هفته آماده کنند. نقلوانتقالات خوبی در پنجره تابستانی داشتند اما شاید مشکل اینجاست که DNA این باشگاه از بین رفته است. برلینیها تا پیش از این بیشتر به سراغ بازیکنان ناشناخته خارج از بوندسلیگا و بازیکنانی در بوندسیگا و بوندسلیگا 2 میرفتند که شرایط خوبی در باشگاههایشان نداشتند اما سپس در اونیون تبدیل به یک بازیکن برتر میشدند. با این حال، آنها تصمیم گرفتند درباره برخی چیزها تجدید نظر کنند و به دنبال بازیکنان مشهورتری رفتند اما در نتیجه آن، باشگاه DNA خود را از دست داد.