در بسیاری از موارد پیش آمده که می خواهیم در جواب درخواستی نه بگوییم اما برخلاف میل درونیمان نمی توانیم.
چرا؟


سه دلیل عمده برای نه نگفتن وجود دارد:
۱.جلوگیری از اجتناب: یکی از دلیل ما برای نه نگفتن جلوگیری از اجتناب است. مهم ترین چیز برای مغز ما بغا است و نمی خواهد انسان در معرض خطر قرار بگیرد.
۲.دوست داشتنی بودن: در بسیاری ما بسیار از درخواست های که حتی گاهی به ضرر ماست را می پذیرم چون نمی خواهیم از چشم دوستان و آشنایان بیافتیم. این حس اکثرا ریشه در کودکی دارد مثل زمانی که والدین از ما می خواستند که ما اسباب بازی های خود را در اختیار دیگران بگذاریم تا دوست داشته شویم
۳.ترس از طرد شدن: شاید والدین ما نمی دانستند که وقتی به ما گفتند که اگر فلان کار را انجام ندهید دیگه دوستت نداریم تا چه حد می تواند می تواند در آینده ما تاثیرگذار باشد. ترس از اینکه با موافقت نکردن با درخواست دوستی ، آن را از دست بدهیم باعث می شود که کارهای برخلاف خواست درونیمان انجام دهیم.
بررسی کامل این علت ها و حس های مربوط به آن و ریشه های بسیار طولانی است و در این مقاله نمی گنجد.
راه غلبه بر ترس ها ، رویارویی با آنها است . برای افزایش این مهارت باید بارها نه گفتن و حتی نه نشیدن تکرار شود تا تبدیل به یک عادت شود.
اما در این مقاله تکنیکی برای نه گفتن مطرح می شود تا بشود راحت تر این کار را انجام داد
تکنیک نه گفتن:
۱.تصمیم گرفتن:باید تصمیم بگیریم که آیا می خواهیم این درخواست را قبول کنیم یا نه
۲.همراهی اولیه:سعی می کنیم کمی مقدمه چینی برای اصل حرف خود انجام دهیم
۳.گفتن نه و دلیل آن:باید مه خود را بگوییم و بعد از آن سعی دلیل های منطقی خود را ارائه دهیم. در این مرحله لحن گفتار بسیار مهم است.
۴.ارائه راهکار:اگر نتوانیم به او درخواست او جواب مثبت بدهیم ، می توانیم در صورت داشتن راهکاری ، به او کمک کنیم تا مشکل خود را حل کند.
مثال:شخصی از ما درخواست پول می کند.
۱.تصمیم خود را برای قرض دادن یا ندادن پول به او می گیریم(برای مثال جواب ما نه است.)
۲.خوب میدونی اوضاع اقتصادی خراب شده ، همه دنبال اینن که پولی جور کنن و کسی راه بندازن
۳.متاسفانه نمی تونم پولی بهت قرض بدم ، خوب میدونی می خواهم یه کسب و کاری راه بندازم.(این بخش را با لحن های مختلفی بخوانید و تفاوت آن ها را متوجه شوید.)
۴. اما خوب اگه جایی وام بگیری من می تونم بیام و ضامنت بشم.