نام : ابراهیم حامدی
سبک : پاپ، راک، دنس و ..
لقب : آقای صدا
سال و محل تولد : 1328 اراک
سالهای فعالیت : 1347 تا امروز
نوع صوت : تنور
شروع خوانندگی حرفه ای :
ابی خوانندگی را در گروه دوستانه سان بویز اغاز میکند. سپس شهبال شبپره صدای او را در سان بویز میشنود و به وی پیشنهاد کار در گروه بلک کتز را میدهد. ابی در کنار فرهاد مهراد به مدت دو سال با گروه بلک کتز همکاری میکند. او از این دوره به عنوان دورهٔ آموزشی خود یاد میکند و خود را وامدار فرهاد میداند. دیری نمیگذرد که ابی نخستین ترانهٔ مستقل خود را با نام «عطش» عرضه میکند که برای فیلمی به همین عنوان ساخته شده بود. اما ترانه ای که باعث معروفیت او میشود سومین ترانهٔ او با نام «شب» می باشد که برای اولین بار در شوی معروف میخک نقرهای از فریدون فرخزاد پخش میشود. در سال 1353 ابی و نوش آفرین به عنوان دو خواننده جوان ایرانی در جشنوارهٔ بینالمللی آواز ترکیه شرکت میکنند و ابی با اجرای آهنگ «شکار» مقام اول این جشنواره را کسب میکند.
ویژگی های خاص ابی :
ابراهیم نبوی در کتابی تحت عنوان آوازهای زیرزمین، ویژگیهای ابی را به عنوان یک خواننده، اینگونه برمیشمرد:
1) اغلب کارشناسان موسیقی فارسی معتقدند صدای ابی قدرتمندترین صدای پاپ فارسی است.
2) فعالیتهای ابی در طول نیمهٔ دوم زندگیاش نه تنها کاهش نمییابد بلکه این دوران، نقطهٔ عطفی در حرفهاش محسوب میشود و این نخستین ویژگی است که ابی را از خوانندهٔ پاپ جدا میکند و در کنار خوانندهٔ کلاسیک یا اپرا قرار میدهد.
3) ابی از معدود خوانندگان پاپ است که ممکن است مخاطب ترجیح بدهد کنسرت او را از همان خانه بشنود؛ اجراهای او شاید چیزی فراتر از صدای ضبطشدهٔ او نیست.
4) ابی بیشتر مورد توجه مخاطبانی است که به رغم آنکه میدانند در موسیقی پاپ برخلاف موسیقی سنتی، جنس و قدرت و طنین صدای آوازهخوان چندان موضوع مهمی نیست، صدای ابی را از این منظر نیز در خور توجه و ستایش قلمداد میکنند.
5) کنسرتهای او پس از انقلاب که در خارج از ایران برگزار شدهاست، پربیننده است. کمتر اتفاق میافتد که مانند خوانندگان دیگر پاپ، موسیقیاش موجب رقصیدن شود یا اصولاً برای رقصیدن دیگران بخواند.
برخی کارشناسان موسیقی نیز در مورد صدای ابی نظر دادهاند، از آن جمله میتوان به آندرانیک آهنگساز، تنظیمکننده و رهبر ارکستر اشاره کرد که گرمی، قدرت و انعطافپذیری صدای ابی را ستودهاست و ابی را از نادر هنرمندانی معرفی کردهاست که حس موسیقایی قوی دارد و سلیقه و طبع مردم را درک میکند. همصدایی مردم با ابی در کنسرتهایش نیز جزو خصایص منحصر به فرد این خواننده محسوب میشود، تا جایی که او را جزو اولین خوانندگان فارسیزبانی دانستهاند که به این همخوانی اهمیت داد و حتی آن را در آلبوم کنسرتهایش ضبط و پخش کرد.
آلبوم های ابی :
باغ بلور (۱۹۸۳) _ مداد رنگی (1990) _ خلیج (۱۹۹۰) _ نازی ناز کن (۱۹۹۱) _ شبزده (۱۹۹۱) _ کوه یخ (۱۹۹۱) _ نون و پنیر و سبزی (۱۹۹۲) _ غریبه (۱۹۹۲) _ ستارهٔ دنبالهدار (۱۹۹۳) _ معلّم بد (۱۹۹۳) _ اتل متل (۱۹۹۴) _ ستارههای سربی (۱۹۹۵) _ عطر تو (۱۹۹۶) _ تپش (۱۹۹۶) _ با تو (۱۹۹۶) _ تاج ترانه (۱۹۹۷) _ پیر (۱۹۹۹) _ طلوع کن (۱۹۹۹) _ شب نیلوفری (۲۰۰۳) _ حسرت پرواز (۲۰۰۶) _ یادگاری (۲۰۰۹) _ حس تنهایی (۲۰۱۱) _ جان جوانی (۲۰۱۴) _ لالهزار (۲۰۱۹)
آهنگسازانی که با ابی همکاری داشته اند :
فرید زلاند _ سیاوش قمیشی _ بابک بیات _ شوبرت آواکیان _ شادمهر _ ...
خوانندگانی که با ابی همکاری داشته اند :
داریوش (نون و پنیر و سبزی) _ شادمهر (رویای ما) _ هایده (شب عشق) _ سیاوش قمیشی (کوه یخ) _ آرش (بگو ای یار بگو) _ گوگوش (نوستالژی) _ ...
گلچین بهترین آهنگهای ابی :
همچنین ببینید :