اخبار ورزشی سایر رسانهها، امروز سه شنبه 21 شهریور 1402 به شرح ذیل است. (اخبار جدیدتر بالا قرار میگیرند).
استارت عربستان با ساخت 4 ورزشگاه مدرن برای جام ملتهای آسیا
ساعت 15:15 / به گزارش خبرگزاری فارس، یاسر المسحل رئیس فدراسیون فوتبال عربستان امروز اعلام کرد برای میزبانی از مسابقات جام ملت های آسیا 2027 اقدامات لازم را آغاز کردند.
طبق اعلام این مسئول ورزش، عربستان قصد دارد تا آغاز جام ملت های آسیا 2027 4 ورزشگاه مدرن و جدید را احداث کند.
بر این اساس ماکتی از یکی از ورزشگاه های مدرن که قرار است در شهر جده احداث شود رونمایی شد. عربستان به عنوان تنها نامزد، میزبان جام ملت های آسیا در سال 2027 شده است.
پیش از این قطر به جای چین میزبان جام ملت های آسیا 2023 شد.
سکوت خبری تیم ملی فوتسال در تورنمنت برزیل
ساعت 13:39 / به گزارش خبرنگار ورزشی فارس، تیم ملی فوتسال کشورمان روز یکشنبه تهران را به مقصد برزیل جهت برگزاری تورنمنتی که با حضور ۶ تیم ایران، برزیل، پاراگوئه، کلمبیا، عربستان و ژاپن از فردا برگزار می شود، ترک کرد.
از آنجا که علاقمندان به تیم ملی فوتسال و اصحاب رسانه خبرهای تیم ملی را دنبال میکنند تا این لحظه هیچ خبری از تیم ملی کشورمان در برزیل منتشر نشده و تنها خبر همان اعزام تیم به برزیل بود.
همیشه بر اساس یک رول عادی از سوی فدراسیون فوتبال و مدیر رسانهای خبر رفتن تیمهای ملی از تهران و ورود به محل برگزاری مسابقات و حتی برنامههای سرمربی تیم ملی در آن کشور به جهت اطلاع مردم، رسانهای میشد، اما متاسفانه تا این لحظه هیچ خبری از ملی پوشان فوتسال در برزیل از سوی فدراسیون فوتبال و یا مدیر رسانهای تیم ملی اطلاع رسانی نشده و در سکوت خبری حاکم شده است.
عقیلی: ایجاد فشار روی تیم ملی برای قهرمانی در آسیا منصفانه نیست/ در ۲ دهه اخیر فقط دایی جوانگرایی کرد
ساعت 13:05 / هادی عقیلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره اینکه آیا تیم ملی میتواند در جام ملتهای آسیا شانس اول قهرمانی باشد، گفت: اینکه خودمان را شانس اول بدانیم قطعاً فشار را به سمت کادر فنی و بازیکنان برده و در واقع خودمان را گول زدهایم. ما چند دهه است که در جام ملتها قهرمان نشده و در خیلی از دورهها فقط به صعود از مرحله گروهی بسنده کردهایم. به نظر من ایجاد فشار روی تیم ملی برای قهرمانی در جام ملتها عاقلانه و منصفانه نیست.
پیشکسوت فوتبال کشورمان در ادامه خاطر نشان کرد: در کنار تیمهایی مثل کره جنوبی، ژاپن، عربستان و استرالیا شانس قهرمانی داریم، ولی کارمان خیلی سخت است و قهرمانی در جام ملتها بستگی به خیلی چیزها از جمله قرعه خوب در مرحله حذفی دارد.
مربی تیم فوتبال گلگهر سیرجان همچنین تصریح کرد: البته ما نباید فراموش کنیم که معمولاً در تورنمنتهای طولانی عملکرد موفقی نداشتیم و اگر در دهه 60 یا 70 میلادی سه بار قهرمان آسیا شدیم دلیلش این بود که از لحاظ زیرساختهای فوتبالی و سختافزاری از کشورهای دیگر جلوتر بودیم.
وی در واکنش به اینکه برخی توقع دارند کادر فنی تیم ملی دست به جوانگرایی بزند، یادآور شد: در فاصله سه ماه تا شروع جام ملتها هیچکس چنین ریسکی نمیکند. تیم ملی جای بهترینهاست و اگر قرار باشد جوانگرایی صورت بگیرد باید یکسری از بهترینها کنار بروند و تجربه هم چیزی نیست که به راحتی به دست بیاید. من معتقدم علی دایی تنها مربی بود که در دو دهه اخیر در تیم ملی جوانگرایی کرد و اگر اشتباه نکنم با یک باخت در دیداری رسمی برکنار شد.
خداحافظی حاجصفی در قطر؟
ساعت 12 / فرهیختگان نوشت: تیم ملی فوتبال ایران حدود چهار ماه دیگر در حالی باید در کشور قطر در جام ملتهای آسیا رو در روی رقبای آسیایی خود قرار بگیرد که انتقادها نسبت به میانگین سنی بالای شاگردان قلعهنویی به اوج خود رسیده است. پیش از این تیم ملی ایران در جام جهانی بهعنوان دومین تیم پیر این رقابتها راهی قطر شده و این امر و البته نمایش پرفراز و نشیب و بعضا بحثبرانگیز شاگردان کیروش در این رقابتها باعث شد تا هجمهها به این امر که باید سریعا در ترکیب تیم ملی دست به جوانگرایی زد، شدت گیرد.
این در حالی است که بعد از جام ملتها امیر قلعهنویی جای کیروش را روی نیمکت تیم ملی گرفته اما عملا همان سیاستها و ترکیبی که مورد استفاده سرمربی پرتغالی بود در دوره جدید نیز ادامه پیدا کرده و در این مدت به جز یکی دو بازیکن مانند انصاریفرد، نسبت به جامجهانی اخیر بازیکنی به بهانه سن و سال بالا از دعوت دوباره به اردوهای ملی باز نماند.
با همه این تفاسیر انتقادها نسبت به میانگین سنی بالای تیم ملی در رقابتهای مختلف ادامه داشته و منتقدان اعتقاد دارند باید در این خصوص کادرفنی تیم ملی هرچه سریعتر دست به بازنگری بزند. بر همین اساس البته گمانهزنیها نسبت به خداحافظی چند بازیکن سن و سالدار بعد از موعد جام ملتها افزایش پیدا کرده، هرچند در غیر این صورت مطمئنا بسیاری از این نفرات با هدف جوانگرایی شاید دیگر به اردو دعوت نشوند. این در صورتی است که شنیده میشود یکی از این بازیکنان احسان حاجصفی است که به نظر میرسد برای اینکه بهمنظور جوانگرایی حائز شرایط حذف از تیم ملی نشود قصد دارد خودش در پایان رقابتهای تیم ملی در جام ملتها با پیراهن ملی خداحافظی کند. این بازیکن فعلا با 130 بازی ملی در رده سوم بازیکنان با بیشترین بازی ملی بعد از جواد نکونام و علی دایی به شمار میرود.
واعظ آشتیانی: جذب ستارگان فوتبال توسط عربستان بیشتر یک اقدام سیاسی است تا یک اتفاق ورزشی
ساعت 11:30 / به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مدتی است که فوتبال عربستان با جذب ستارگان این رشته همگان را شگفتزده کرده است؛ بازیکنانی چون نیمار، بنزما و کریس رونالدو راهی عربستان شدند و با قراردادهای کلان در لیگ عربستان مشغول بازی شدند. اما پرسشی که مطرح میشود اینکه عربستان با آوردن بازیکنان بزرگ فوتبال به این کشور چه اهدافی دارد؟ آیا سعودی میتواند یک صنعت فوتبالی راه بیاندازد و این صنعت در صورت تحقق چه آوردهای برای عربستان خواهد داشت؟
امیررضا واعظ آشتیانی، مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «اتفاقات اخیر در عربستان در خصوص جذب برخی ستارگان فوتبال بیش از آنکه یک اتفاق ورزشی باشد، اقدامی سیاسی است و سعودیها میخواهند از انزوا خارج شوند».
وی افزود:« با توجه به اتفاقاتی که در گذشته در کارنامه عربستان وجود دارد از جمله قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد سعودی و تخریب وجهه این کشور، اکنون عربستان به دنبال تلطیف فضای سیاسی خود در جهان است. زیرا آنها به خوبی دریافتهاند که ورزش و رسانههای ورزشی اثرگذاری به مراتب بیشتری در حوزه سیاسی دارند و میتوانند حوزه سیاسی را تحت تاثیر خود قرار دهند».
به گفته مدیرعامل سابق استقلال، سعودیها به این باور رسیدهاند که با جذب ستارههای بزرگ فوتبال جهان، میتوانند رسانههای ورزشی دنیا را معطوف به خودشان کنند و در عین حال هزینههای زیادی هم برای رسانههای خارجی متقبل میشوند. در حقیقت نوعی رپورتاژ آگهی تهیه میکنند برای اینکه افکار عمومی دنیا به سمت ورزش عربستان سوق پیدا کند. سعودیها با قرض کردن سلبریتیهای دنیا میخواهند برای خود یک فضایی در عالم سیاست ایجاد کنند.
واعظ آشتیانی با اشاره به این که عربستان بیش از ورزش به دنبال سیاست است، توضیح داد:«جامعه عربستان جامعه ای نیست که بتواند در حوزه فوتبال و یا برخی از رشتههای ورزشی در دنیا مدالآور باشد. برخی معتقد هستند که عربستانیها یک استراتژی کلان دارند تا بتوانند جایگاهی را در فوتبال در رتبههای بالا در جام جهانی ایجاد کنند ولی به نظر من سعودیها به دنبال این نگاه نیستند و بیشتر جهت بازسازی افکار عمومی نسبت به خودشان دست به این اقدامات در عرصه فوتبال زدهاند.»
وی ادامه داد:« اگر عربستان برای ارتقای فوتبال خود به این شیوه هدف گذاری کرده باشد به جایی نمیرسد زیرا آنها نشان دادند که مصرف کننده هستند، نه تولیدکننده. در چند سال اخیر نیز شاهد بودیم که عربستانیها به مثابه یکی دو دهه گذشته فوتبالیستهای ارزندهای نداشتند که حتی در سطح قاره آسیا بتوانند معرفی کنند. لذا اگر عربستانیها این پولهای گزاف را خرج میکنند صرفا با هدف بازسازی افکار عمومی جهان نسبت به خودشان است».
این تحلیلگر ورزشی معتقد است که عربستان با جذب ستارگان دنیا سعی داشت طرفداران فوتبال را بیشتر به سمت استادیومها سوق دهد و به بیان دیگر هوادار جذب کند. زیرا عربستان در چند سال گذشته بازیکنان شاخصی در لیگ خود نداشت. لذا نگاه عربستان در این راستا هم سیاسی بود هم اقتصادی، اما نگاه اقتصادی آنها شاخصتر بود.
واعظ آشتیانی درباره تاثیر جذب ستارگان فوتبال چون نیمار و رونالدو در ارتقای لیگ فوتبال عربستان گفت: «در این رابطه بحث ساختار، سازماندهی، نیروهای کارآمد در بخش مدیریت بسیار حائز اهمیت هستند. درواقع وقتی یک بازیکن گرانقمیت وارد باشگاههای یک کشور میشود دلیل ندارد مدیریت فوتبالی آن کشور نیز ارتقا پیدا کند مگر آنکه آنها در این حوزه از قبل آمادگیهای لازم را داشته باشند».
وی ادامه داد: «اگر عربستانیها به لحاظ مدیریتی به جایی رسیدهاند که بتوانند فوتبالیستهای بزرگ را مدیریت کنند یک بحث جدا است ولی وقتی به یکباره دست به چنین اقداماتی می زنند جای تعجب دارد. مانند این میماند که این بازیکنان را به ایران بیاوریم؛ در این صورت با کدام مدیریت میخواهیم بر این بازیکنان نظارت کنیم و چقدر آنها میتوانند بر فوتبال ایران تاثیرگذار باشند؟»
واعظ آشتیانی با تاکید بر اینکه دانش فنی در حوزه فوتبال مانند تمامی حوزههای موجود در دنیا نیازمند به انتقال است، توضیح داد: «یعنی افرادی که دارای دانش فنی و علم لازم در حوزههای مختلف هستند باید بتوانند دانش خود را به افراد دیگر منتقل کنند. در عربستان، جذب ستارگان فوتبالی شاید کیفیت بازی را تغییر دهد اما به این معنا نیست که سطح دانش را در سطح باشگاه و مدیران آن بالا ببرد. زیرا دانش فنی با بازیکن ارتقا پیدا نمیکند. بازیکنهای حرفهای مانند تکنولوژی میمانند که فقط در یک مقطعی میتوان از آنها استفاده کرد اما کشورها برای پیشرفت فوتبال شان باید دانش فنی داشته باشند تا خودشان مولد شوند.»
آینده فوتبال کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز از نظر مدیر عامل پیشین استقلال به تحول در حوزه مدیریتی آنها مربوط میشود. درواقع این کشورها برای ارتقای لیگهای خود باید مشاورههای لازم را در حوزه چگونگی برنامهریزی در فوتبال ارائه دهند و هدفگذاری و ابزارهای لازم را داشته باشند.
اعلام سه رای کمیته وضعیت
ساعت 9:30 / به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، با توجه به شکایت رضا منصوری از باشگاه استقلال خوزستان، این باشگاه به پرداخت مبلغ 500 میلیون ریال بابت اصل خواسته و مبلغ 10 میلیون و 900 هزار ریال بابت هزینه دادرسی در حق خواهان محکوم شد.
در پی شکایت امین کعبی از باشگاه استقلال ملاثانی، کمیته وضعیت با توجه به قرار عدم استماع دعوی امین کعبی به طرفیت باشگاه استقلال ملاثانی صادر کرد.
در پرونده شکایت عباس طهماسبی از باشگاه خلیج فارس بندرماهشهر، این باشگاه به پرداخت مبلغ یک میلیارد و 900 میلیون ریال بابت اصل خواسته و مبلغ 41 ملیون و 420 هزار ریال بابت هزینه دادرسی در حق خواهان محکوم شد.