کارشناسان بر این باورند که حداقل 25 میلیون نفر در حوزه اقیانوس آرام در طول جنگ جهانی دوم جان خود را از دست دادند که برخی از وحشتناک ترین مرگ ها شامل غیرنظامیان چینی که به طور سیستماتیک توسط ارتش امپراتوری ژاپن شکنجه می شدند، رخ داد.
بسیار از روایتهای تاریخی جنگ جهانی دوم بر اروپا تمرکز دارند. در آنجا، نازی ها ویرانی در سراسر قاره به ارمغان آوردند و میلیون ها نفر را قتل عام کردند. اما جنایات جنگی ژاپن به همان اندازه وحشیانه بود.
در حوزه اقیانوس آرام، ارتش امپراتوری ژاپن هر جا که می رفت به دل مردم وحشت می انداخت تجاوز بدنام مشهور به نانجینگ منجر به کشته شدن بیش از 300000 غیرنظامی چینی و همچنین تجاوز به 20000 تا 80000 دختر و زن شد. تأسیسات مخفی ژاپنی مانند واحد 731 آزمایش های پزشکی وحشتناکی را بر روی زندانیان انجام دادند و با استفاده از بیماری های کشنده سلاح هایی را ساختند. و اسرای جنگی متفقین بر خلاف قوانین بینالمللی اغلب تحت شکنجه و اعدامهای وحشتناک قرار می گرفتند.
پس از جنگ، برخی از افسران ژاپنی به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه و اعدام شدند.
اما بسیاری دیگر هرگز به خاطر جنایات خود با عدالت روبرو نشدند. و حتی در دوران مدرن، برخی از سیاستمداران و دیگر شخصیتهای عمومی در ژاپن، وقوع این جنایات را کم اهمیت جلوه میدهند یا صریحا انکار میکنند.
در تابستان 1937، امپراتوری ژاپن در تلاش برای سرکوب دائمی مقاومت چین، تهاجم زمینی تمام عیار را به چین آغاز کرد. پس از اینکه سربازان ژاپنی با زحمت شهرهایی مانند شانگهای را فتح کردند، توجه خود را به پایتخت آن زمان کشور یعنی نانجینگ معطوف کردند.
در دسامبر همان سال، نیروهای ژاپنی وارد پایتخت شدند که حدود نیم میلیون غیرنظامی و 90000 سرباز در آن حضور داشتند. ژاپنی ها با قول رفتار عادلانه سربازان چینی را متقاعد کردند که تسلیم شوند. سربازان موافقت کردند و بلافاصله اعدام شدند.
نیروهای ژاپنی با این منطق سرد که نمیتوانستند به اسیران غذا بدهند، یا وارد یک نبرد طولانی علیه چریکها نمیشدند، تقریباً هر کسی را که در چشمانشان بود بهطور سیستماتیک کشتند. نیوزویک گزارش می دهد که آنها شهر نانجینگ را غارت کردند و به غیرنظامیان غیرمسلح تیراندازی کردند و خانه به خانه رفتند تا هر ساکنی را بکشند.
غیرنظامیان گرسنه بودند، زنده زنده سوزانده شدند، زنده به گور شدند و سر بریده شدند. بچه ها را سرنیزه می کردند و در آب جوش می انداختند. و دهها هزار زن و دختر - تخمین زده میشود بین 20000 تا 80000 نفر باشد - مورد تجاوز وحشیانه قرار گرفتند.
جنایات آنقدر وحشتناک بود که حتی حوادث نانجینگ برخی از نازی ها را شوکه کرد. جان رابه ، تاجر آلمانی ، رهبر یک حزب نازی محلی که در چین مستقر بود، از خشونتی که شاهد بود وحشت زده شد و از نفوذ خود برای نجات حدود 250000 غیرنظامی چینی استفاده کرد. اما صدها هزار غیرنظامی دیگر چندان خوش شانس نبودند.
اگرچه برآوردها متفاوت است، تجاوز به نانجینگ منجر به مرگ بیش از 300000 چینی شد. این بیش از مجموع تعداد افرادی است که در هیروشیما و ناکازاکی جان باختند.
ژنرال ژاپنی ماتسوی ایوانه، که دستور تخریب شهر را صادر کرده بود، بعداً توسط دادگاه نظامی بین المللی برای خاور دور به جنایات جنگی متعدد محکوم شد. او به اعدام محکوم شد، اما میراث وحشتناک تجاوز به نانجینگ تا به امروز در ژاپن و چین باقی مانده است.