پاپ فارسی به آن معنایی که امروزه میشناسیم در دهه 1330 بین مردم ایران محبوبیت یافت چون در این دهه ترانه های پاپ به رادیو راه یافتند و به گوش همه مردم رسیدند.
برخلاف موسیقی سنتی و اصیل ایرانی که موسیقی خاص ایرانیان است و ریشه در تاریخ ایران و اصالت ایرانی دارد، پاپ فارسی از موسیقی پاپ غرب الگو گرفته شده و به نوعی ریشه جهانی دارد.
|
در این پست محبوبترین خوانندگان پاپ فارسی در دهه 1330 را معرفی میکنیم :
احمد عاشورپور
احمد عاشورپور از سال 1325 تا 1338 بیشتر در زمینه موسیقی محلی گیلکی و کمی هم در زمینه موسیقی پاپ فارسی فعالیت داشت. عاشورپور از نخستین خوانندگان ایرانی بود که آهنگهایی به سبک پاپ اجرا کرد و از این رو به او لقب پدر موسیقی پاپ ایران را دادهاند.
جمشید شیبانی
جمشید شیبانی در سال 1331 به عنوان خواننده در رادیو شروع به فعالیت کرد. مشهورترین آهنگ او در آن سالها ترانه سیمین بر بود که بین مردم بسیار محبوب شد. خوانندگان سنتی به حضور او در رادیو اعتراض کردند و باعث شدند خوانندگی او در رادیو ادامه دار نباشد.
ویگن
ویگن در سال ۱۳۳۳ ترانهٔ مهتاب را خواند که آغازگر عصری نو در موسیقی ایران شد چرا که برای اولین بار، موسیقی ایرانی با سازهای تماماً غیر ایرانی اجرا شد. با این حال رادیو که در انحصار خوانندگان سنتی بود در آن سال اجازه پخش این ترانه را نداد.
حسن گلنراقی
حسن گلنراقی خواننده مطرحی نبوده و تمام شهرت او به خاطر اجرای ترانه مرا ببوس می باشد. گلنراقی مرا ببوس را در سال 1335 خواند و از رادیو پخش شد. محبوبیت این ترانه بین مردم به حدی رسید که دیگر شورای سختگیر رادیو نتوانست جلوی موسیقی پاپ بایستد و دوباره پای خوانندگان پاپ به رادیو باز شد. این ترانه در سوگ افسران اعدام شده در کودتای 28 مرداد سروده شده است.
محمد نوری
محمد نوری پس از کمرنگ شدن حساسیت رادیو به موسیقی پاپ، اولین بار در سال 1336 اجازه پیدا کرد در رادیو به طور رسمی به خوانندگی بپردازد. رادیو به او یک برنامه ماهانه موسیقی پاپ اختصاص داد. کمی بعد ویگن هم به او پیوست. ترانه مشهور جان مریم در آن سالها باعث به شهرت رسیدن او شد البته نسخه ای که امروزه از این آهنگ موجود است نسخه بازخوانی شدهٔ آن است.
عباس مهرپویا
عباس مهرپویا در سال 1336 بعد از محمد نوری و ویگن، به عنوان سومین خواننده به بخش اختصاصی پاپ رادیو اضافه شد. او همچنین اولین کسی بود که در موسیقی ایران از گیتار الکتریک استفاده کرد.
منوچهر سخایی
منوچهر سخایی در سال 1337 به رادیو پیوست و در کنار نوری، ویگن و مهرپویا یک تیم 4 نفره را در رادیو تشکیل دادند و محبوبیت زیادی برای سبک پاپ به ارمغان آوردند.
پوران
پوران خواننده سنتی بود و در آن سالها محبوبترین خواننده ایران محسوب میشد. او با دیدن محبوبیتی که سبک پاپ بدست آورده بود به این سبک پیوست و ترانه های بسیاری اجرا کرد. از ماندگارترین ترانه های او در آن سالها میتوان به ترانهٔ نیلوفر که در سال 1339 خوانده اشاره کرد.
محبوبترین موزیکهای خوانندگان بالا (به درخواست یکی از کاربران اضافه شده)
اینها خوانندگان محبوب پاپ در دهه 1330 بودند. پاپ فارسی در دهه 1340 با ظهور خوانندگانی مثل عارف تثبیت شد و در دهه 1350 با خوانندگانی مثل گوگوش و داریوش به اوج خود رسید. ممنون که با این مطلب همراه بودید.